info voor journalisten:
Jan Henk van Bennekom
Jan-Henk.vanBennekom@sdworx.com

Printer View

Aditro, Elanor en SD Worx verwelkomen Seresco en Trianon in de Payroll Service Alliance

06-Dec-2011

De Payroll Services Alliance verwelkomt twee marktleiders in haar netwerk van Europese dienstverleners van payroll-oplossingen: Seresco (Spanje en Portugal) en Trianon (Zwitserland). Met de toetreding van Seresco en Trianon is de Payroll Services Alliance voortaan vertegenwoordigd in 27 Europese landen.

Seresco is marktleider op het gebied van personeels- en payrolladministratie met 42 jaar ervaring. Maandelijks worden meer dan 80.000 salarisstroken verwerkt voor meer dan 500 klanten in Spanje en Portugal (zoals Alsa, Air Liquide, Roche Pharma, Valeo, etc.). Seresco heeft ook payrollprojecten gerealiseerd in Latijns-Amerika.

Trianon is een vooraanstaande HR-dienstverlener die ondersteuning biedt op het gebied van payroll, afwezigheidsbeheer, pensioenfonds en personeelsverzekeringen, via geïntegreerde HR Business Process Outsourcing, HR-consultancy en -software. Trianon is opgericht in 1997 en heeft twee kantoren in Lausanne en Zürich. De 90 medewerkers van Trianon bedienen 150 klanten, waaronder 50 internationale ondernemingen.

De Payroll Services Alliance werd opgericht in 2010 door Aditro en SD Worx. In maart 2011 trad Elanor toe. De Payroll Services Alliance bundelt het aanbod van alle partners tot een pan-Europese payroll-oplossing. Met de toetreding van Seresco en Trianon is de Payroll Services Alliance nu actief in 27 Europese landen.  

Payroll Services Alliance: een samenwerking van strategische partners
De partners binnen de Payroll Services Alliance bieden een grensoverschreidende geïntegreerde aanpak. “We combineren krachtige Europese oplossingen met uitstekende plaatselijke knowhow in elk land waar we actief zijn”, aldus Jan van den Nieuwenhuijzen, CEO van de SD Worx groep. “Dat is precies waar internationale bedrijven naar op zoek zijn.” Mats Winkler, CEO van Aditro, voegt eraan toe: “Binnen de Payroll Services Alliance geloven we allemaal dat een samenwerking met strategische partners de beste aanpak is om krachtige Europese oplossingen te bieden. We kunnen daardoor de troeven van alle partners samenbundelen en onze klanten een optimale service garanderen.”

Over de toetreding van Seresco en Trianon
“We zijn al negen maanden partner van de Payroll Services Alliance en onze klanten zijn erg tevreden over de voordelen van dit strategisch partnership”, voegt Petr Homolka, CEO van Elanor, eraan toe. “Daarom is het fantastisch dat Seresco en Trianon zijn toegetreden. De uitbreiding van onze diensten naar Zwitserland en het Iberische schiereiland biedt vele mogelijkheden voor onze klanten."

“Zwitserland ligt letterlijk in het hart van Europa. Daarom hebben veel van onze internationale klanten hun hoofdkantoor in Zwitserland en zijn ze op zoek naar geïntegreerde diensten. Door lid te worden van de Payroll Services Alliance bieden we een passend antwoord op hun grensoverschrijdende behoeften: we kunnen hen uitstekende diensten leveren in 27 Europese landen via één partner", aldus Brigitte Staub, partner van Trianon.

“De Payroll Services Alliance is inderdaad een win-win-winverhaal: zowel wij als onze partners zijn dankzij de Alliance meer aanwezig in Europa, maar het belangrijkste is het voordeel voor onze klanten", zegt Manuel Ángel Busto Riego, CEO van Seresco. "Vanaf nu hoeven klanten slechts met één partner te onderhandelen voor dienstverlening in alle Europese landen. Het bespaart hen tijd, is veel efficiënter en ze houden strategisch overzicht.”

Feiten en cijfers

 • De Payroll Services Alliance is een Europese organisatie
 • De leden zijn toonaangevende payroll-dienstenbedrijven in hun thuisland
 • De Payroll Services Alliance is de op één na grootste leverancier in Europa
 • De Payroll Services Alliance staat voor:
 • Meer dan 450 miljoen euro gecombineerde inkomsten
 • 4.200 werknemers
 • meer dan 51.000 klanten
 • ruim 5,5 miljoen salarisstroken per maand
 • Aanwezigheid:
 • Aditro: Denemarken, Estland, Finland, Noorwegen, Zweden (hoofdkantoor)
 • Elanor: Bulgarije, Tsjechië (hoofdkantoor), Hongarije, Oekraïne, Polen, Roemenië, Rusland, Servië, Slowakije
 • SD Worx: via eigen filialen: België (hoofdkantoor), Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland; via lokale partners: Ierland, Italië, Oostenrijk, Turkije en het Verenigd Koninkrijk
 • Seresco: Portugal, Spanje (hoofdkantoor)
 • Trianon: Zwitserland (hoofdkantoor)