info voor journalisten:
Jan Henk van Bennekom
Jan-Henk.vanBennekom@sdworx.com

Printer View

Helvoet Rubber & Plastic Technologies BV zet internationaal HRM- en payroll-systeem SD Worx in

25-Oct-2011

Helvoet Rubber & Plastic Technologies heeft onlangs voor SD Worx gekozen als leverancier van hun HRM- en payroll-systeem. Vanaf 1 januari 2012 worden de medewerkers van de Nederlandse en Belgische vestigingen van de organisatie door SD Worx, aanbieder van payroll en HR-diensten, verloond door middel van outsourced payroll services.

Helvoet Rubber & Plastic Technologies ontwikkelt en produceert componenten van rubber en plastic voor uiteenlopende afnemers. Innovativiteit in zowel producten, klanten, relaties en medewerkers is een belangrijk element voor de organisatie. Dit vormt ook de aanleiding voor de zoektocht naar een geavanceerde oplossing op het gebied van payroll en HR voor de ruim 300 medewerkers van de organisatie in Nederland en België.

Helvoet Rubber & Plastic Technologies kiest voor een managementinformatiesysteem op basis van Microsoft Dynamics AX, namelijk SD Worx HR Webworx X-tend. SD Worx hanteert een driedimensionale kijk op HR, waarbij vanuit payroll-, tax & legal- en HR-oogpunt gekeken wordt naar de juiste invulling van kennis en het beperken van risico’s. Hiermee waarborgt de dienstverlener continuïteit in de payroll- en HR-processen en systemen.

De organisatie koos SD Worx omdat zij in staat zijn om vanuit één systeem de payroll- en HR-diensten voor zowel Nederland als België te optimaliseren. Bovendien zorgt deze samenwerking voor synergie tussen de verschillende bedrijfsprocessen die worden vastgelegd in Microsoft Dynamics AX.

“Eén van de belangrijkste pluspunten van HR Webworx X-tend is dat we beschikken over alle relevante informatie op HR-gebied per medewerker, per vestiging en per land”, zegt Adri van der Ouden, HR-manager Benelux bij Helvoet Rubber & Plastic Technologies.

“De verschillen die je tegenkomt op het gebied van wet- en regelgeving en cultuur wanneer je als organisatie actief bent in meerdere landen, zijn zeer omvangrijk en complex”, aldus Jan-Henk van Bennekom, sales manager bij SD Worx Nederland. “Organisaties moeten kunnen beslissen op basis van feiten en niet op basis van onderbuikgevoel en veronderstellingen. Helvoet heeft in alle gesprekken aangegeven het welzijn van haar medewerkers hoog in het vaandel te hebben. Een innovatief managementinformatiesysteem zal hier zeker aan bijdragen.”