Printer View

Payroll Services Alliance verwelkomt Elanor

18-Mar-2011

Payroll Services Alliance verwelkomt Elanor als derde partner

Met haar nieuwe strategische partner Elanor is de Payroll Services Alliance nu aanwezig in 18 Europese landen


De Payroll Services Alliance neemt de Tsjechische HR-speler Elanor op in haar netwerk. Deze alliantie is een partnerschap van dienstverleners die hun aanbod bundelen in een echte pan-Europese payroll-oplossing. De Payroll Services Alliance werd in 2010 opgericht door Aditro en SD Worx, beide marktleider in hun thuisland. Met de toetreding van Elanor is de Payroll Services Alliance voortaan aanwezig in 18 Europese landen.


Elanor, waarvan het hoofdkantoor in Praag (Tsjechië) is gevestigd, heeft dochterondernemingen in acht landen op het grondgebied van de EU. Ze is gespecialiseerd in payroll- en HR-software en payroll-outsourcing, zowel voor private als openbare bedrijven.


Aditro, SD Worx en Elanor werken samen aan een Europees aanbod waarin stevige lokale expertise verankerd is. De diensten worden aangeboden in 25 Europese landen: achttien landen via de Payroll Services Alliance plus zeven landen waar wordt samengewerkt met lokale partners.


Uitgangspunt van de Payroll Services Alliance

Enerzijds is de payroll onderworpen aan lokale regelgeving, plaatselijke gebruiken, het lokaal arbeidsrecht etc. Anderzijds hebben internationale bedrijven behoefte aan één enkele grensoverschrijdende benadering met één partner, één manier van werken en één kwaliteitsgarantie. “Dat is nu precies wat de Payroll Services Alliance biedt”, verklaart Jan van den Nieuwenhuijzen, CEO van de groep SD Worx. “We zijn ervan overtuigd dat samenwerken met strategische partners de beste benadering is om aan onze klanten sterke Europese oplossingen te bieden. Zo kunnen we de sterke punten van alle partners met elkaar combineren, eerder dan elk afzonderlijk een reus op lemen voeten te worden. We benadrukken dit ook in ons nieuwe logo.”


Over de toetreding van Elanor

“We hebben dan ook het genoegen om Elanor voor te stellen als nieuw lid van de Payroll Services Alliance”, voegt Mats Winkler, CEO van Aditro, toe. “Deze uitbreiding naar Centraal- en Oost-Europa biedt onze klanten grote mogelijkheden. Ze kunnen voortaan rekenen op één partner die al hun payroll-behoeften dekt in 18 Europese landen.”


“Door een strategisch lid te worden van de Payroll Services Alliance volgen we de economische realiteit”, vult Peter Homolka, CEO van Elanor, aan. “Steeds meer Noord- en West-Europese bedrijven hebben dochterondernemingen in Centraal- of Oost-Europa, en omgekeerd. We kunnen onze klanten voortaan in heel Europa bedienen, wat voordelig is voor alle betrokken partijen.”

www.payrollservicesalliance.com