info voor journalisten:
Jan Henk van Bennekom
Jan-Henk.vanBennekom@sdworx.com

Printer View

SD Worx en Aditro gaan samenwerken en creëren strategische alliantie voor Europese payroll services

21-Oct-2010

SD Worx gaat vandaag een samenwerkingsakkoord aan met Aditro, marktleider in HR outsourcing oplossingen en business process consulting in Scandinavië. Met dit  exclusief samenwerkingsakkoord creëren SD Worx en Aditro een van de grootste payroll-diensten allianties in Europa. Dit gecombineerde partnership telt 5 miljoen loonbrieven per maand, 3.500 medewerkers en 60.000 klanten.

Een payroll-oplossing over de grenzen heen

Belgisch marktleider in payroll-diensten SD Worx en Scandinavisch marktleider Aditro, actief in Zweden, Finland, Noorwegen, Denemarken en Estland, hebben een exclusief samenwerkingsakkoord gesloten. Daarmee willen ze één gecombineerd aanbod van payroll-diensten creëren voor Noord- en West-Europa.

Met dit internationale aanbod speelt SD Worx verder in op groeiende vraag van de markt naar Europese oplossingen. Jan van den Nieuwenhuijzen, CEO SD Worx Groep: “Onze klanten willen in het buitenland soortgelijke service en juridische zekerheid als deze die we hen in België en onze buurlanden geven.  We zien dat internationaal opererende bedrijven grote interesse tonen in een payroll-oplossing over de grenzen heen.  Europa wordt meer en meer één land en dat voelen we: in de vraag naar efficiëntie over de grenzen heen, naar één partner, naar één manier van werken en een kwaliteitsgarantie.”
 
SD Worx biedt via haar eigen kantoren vandaag al een ruim dienstenpakket aan in Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Nederland. “Door de alliantie met Aditro kunnen we dit nu ook in Scandinavië ten volle waarmaken. Pan-Europese IT-tools voor software bestaan al, maar wij bieden meer dan enkel de tools. De combinatie van onze lokale expertise van elk land op zich met onze overkoepelende Europese expertise is uniek in Europa”, aldus Jan van den Nieuwenhuijzen.

SD Worx neemt volgende stap in Europese groeistrategie

Deze strategische alliantie voor Europese payroll services heeft de ambitie om de Europese nummer één in kwaliteit te zijn.  De alliantie realiseert vandaag al een gecombineerde omzet van 400 miljoen euro met 3.500 medewerkers in diensten voor 60.000 klanten en een totale verwerking van bijna 5 miljoen loonbrieven per maand. Op hun beide thuismarkten zijn de twee bedrijven marktleider in payroll-diensten.
 
“Op korte termijn zullen ook andere strategische partners toetreden”, vult Jan van den Nieuwenhuijzen aan. “Ondernemingen in meer dan 20 landen in West-, Noord-, Oost-, Centraal- en Zuid-Europa zullen dan een beroep kunnen doen op één alliantie voor hun payroll services.” 

Over Aditro
Aditro is in Scandinavië marktleider in IT-gerelateerde outsourcing oplossingen en business process consulting. De expertise van deze dienstverlener is het optimaliseren van werkprocessen binnen financieel management, HR management en informatie & logistiek. Aditro is actief in Zweden, Finland, Noorwegen Denemarken en Estland. De dienstverlener zet zo’n 1.600 mensen aan het werk, telt 18.000 klanten in de private en publieke sector en heeft een omzet van 170 miljoen euro.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

SD Worx
Tel: 076 523 1000
Daniëlle Bom, danielle.bom@sdworx.com