1. Home>
Stiekem een gesprek opnemen
Blogartikel

Stiekem een gesprek opnemen, mag dat?

Tegenwoordig is het erg gemakkelijk om gesprekken op te nemen waardoor dit steeds vaker gebeurt. Maar is het wel toegestaan om een gesprek zomaar op te nemen? Mag je gesprekken met een werkgever of werknemer opnemen? En kan je zo’n stiekem opgenomen gesprek als bewijs gebruiken in een procedure bij de rechter? Dat zochten we voor je uit. 

By Fleur van Gisbergen25-3-2024
Verhuiskostenvergoeding voor werknemers
Blogartikel

Verhuiskostenvergoeding voor werknemers: voorwaarden en tips

Is jouw werknemer bereid om dichter bij het werk te gaan wonen? Dan kan je een belastingvrije verhuisvergoeding geven. Maar aan welke voorwaarden moet zo’n onbelaste vergoeding voldoen? Heeft jouw werknemer ook recht op een vrije dag om te verhuizen? Je leest het in dit artikel. 

By Jasper van den Bergen25-3-2024
VacaturesSchrijven_Blog_1200x800
Blogartikel

Vacatures schrijven in 2024: trek sollicitanten aan met deze 5 tips

Hoe vinden de juiste sollicitanten jouw bedrijf? Een goede vacaturetekst is daarbij essentieel. Met deze vijf tips schrijf je betere teksten die meer (en geschiktere) kandidaten overtuigen.

By Mila Jordans19-3-2024
Person nutzt die Lösung von SD Worx für flexible Personalsuche und​ Personaleinstellung​
Webinar

Arbeidsjuridische & fiscale update 16 april

Met welke veranderingen moet je als werkgever rekening houden op het vlak van wet- en regelgeving? Zijn er nog belangrijke uitspraken geweest van rechters? Als ondernemer of HR professional wil je dit soort zaken graag bijhouden. Schrijf je in voor het webinar op 16 april en blijft up-to-date.

16-4-2024
Person nutzt die Lösung von SD Worx für flexible Personalsuche und​ Personaleinstellung​
Event

SD Worx ontbijtsessie 25 april

Met welke veranderingen moet je als werkgever rekening houden op het vlak van wet- en regelgeving? Zijn er nog belangrijke uitspraken geweest van rechters? Als ondernemer of HR professional wil je dit soort zaken graag bijhouden. Schrijf je in voor de ontbijtsessie op 25 april en blijft up-to-date.

25-4-2024
Evenement banner
Event

SD Worx ontbijtsessie 11 april

Met welke veranderingen moet je als werkgever rekening houden op het vlak van wet- en regelgeving? Zijn er nog belangrijke uitspraken geweest van rechters? Als ondernemer of HR professional wil je dit soort zaken graag bijhouden. Schrijf je in voor de ontbijtsessie op 11 april en blijft up-to-date.

11-4-2024
Evenement banner
On demand

CO2-rapportage en mobiliteitsbudget

Onze sprekers informeren je tijdens dit webinar over de CO2-rapportageplicht en de mogelijkheden van het mobiliteitsbudget. Tijdens dit on-demand mag je van ons veel praktische, heldere voorbeelden verwachten en kun je je vragen live aan ons stellen. 

21-3-2024
Man houd papier vast en zit aan bureau
Blogartikel

Bedrijfstakpensioenfondsen komen in actie: recente rechterlijke uitspraken

De laatste jaren zien we steeds vaker dat bedrijfstakpensioenfondsen met terugwerkende kracht premies verhalen op werkgevers. Dit leidt tot discussies: valt een werkgever wel of niet onder de werkingssfeer van een bedrijfstakpensioenfonds? In 2 recente rechterlijke uitspraken leidde deze vraag ook tot een flinke discussie. 

22-2-2024
Vrouw werkt op een laptop met fiets op de achtergrond
Blogartikel

Wat betekent de verplichte CO2-rapportage voor jouw organisatie?

Vanaf 1 juli 2024 zijn organisaties met 100 of meer werknemers verplicht om te rapporteren over het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van de werknemers: de verplichte CO2-rapportage. In deze blog lees je wat dit voor jouw organisatie betekent.

22-2-2024