Hoe betaal ik mijn werknemers uit die in ploegendienst werken als de wintertijd ingaat?

Door Wilma Engels - 23 oktober 2018 - Leestijd: 3 Minuten

Verloning

In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober schakelen we over naar de wintertijd. Dit betekent dat om 3.00 uur de klok één uur wordt teruggedraaid, naar 2.00 uur. Voor de meeste werknemers heeft de omschakeling naar de wintertijd geen gevolgen, behalve dan een uurtje meer slaap die bewuste nacht…

Heb je werknemers die in deze nacht aan het werk zijn? Dan moet je er rekening mee houden dat hun dienst een uur langer duurt dan normaal. Hoe worden de prestaties tijdens deze nacht verloond? Er zijn een aantal manieren om dit op te lossen.

1. Eén uur extra uitbetalen

Je kunt er voor kiezen om één uur (inclusief eventuele toeslag) extra te betalen. Op deze wijze vindt er een correct verwerking plaats en schiet geen van partijen er feitelijk bij in. 

2. Verkorting van de dienst

Het is ook een optie om de dienst van de werknemers een uur te verkorten. Een dienst van 22.00 uur tot 6.30 uur kan bijvoorbeeld worden aangepast naar een dienst van 23.00 uur tot 6.30 uur. Ondanks de wisseling van zomer- naar wintertijd werkt de werknemer dan zijn reguliere aantal uren.

Let op: als gevolg van deze oplossing kan wel een gat in je rooster ontstaan, omdat – behoudens aanvullende maatregelen – twee diensten waarschijnlijk niet op elkaar zullen aansluiten.

3. Compensatie

Werk je binnen jouw organisatie met vaste diensten? Dan zal het niet praktisch zijn om het dienstrooster voor deze ene nacht aan te passen, zoals beschreven onder methode 2. Je  kunt er dan ook voor kiezen om met de betreffende werknemers af te spreken dat zij niet alleen déze nacht werken, maar óól de dienst in het laatste weekend van maart (start zomertijd). In dat geval zullen ze het uur dat ze nu te weinig krijgen, dan extra uitbetaald krijgen. Een werknemer zal hiermee uiteraard enkel instemmen als hij/zij zeker weet dat hij/zij dan nog werkzaam zal zijn in de organisatie. 

Is je organisatie gebonden aan een cao? Raadpleeg deze dan en ga na of de cao-partijen niet reeds hebben voorzien in een oplossing. Er zijn de nodige cao’s waarin dit onderwerp terugkomt.

Gerelateerde artikelen

refresh Meer artikelen