Salarisadministratie
HR
Arbeidsjuridisch
Uitgelicht

Nieuws & downloads

Wet- en regelgeving

Gebruikelijkheidstoets binnen de vrije ruimte (WKR) nader vormgegeven

Het uitgangspunt van de WKR is dat alle vergoedingen en verstrekkingen tot het loon behoren. Ook in die gevallen dat de vergoeding of de verstrekking naar algemene opvattingen niet als loon wordt ervaren. De bewijslast om aan te tonen dat iets ongebruikelijk is, rust op de inspecteur van de Belastingdienst, aldus de Hoge Raad. Hoe zit het nu precies?

Door Jasper van den Bergen

Arbeidsvoorwaarden

Hoe modern is jouw loonbeleid?

Een doordacht loonbeleid is belangrijk voor een evenwichtig succes van je organisatie. Hoe krapper de arbeidsmarkt, hoe meer we moeten doen om talentvolle medewerkers te binden. Weet jij hoe je dit aanpakt? Welke behoeftes je medewerkers hebben? En hoe je ze activeert om het beste uit zichzelf te halen? Het belangrijkste uitgangspunt is: met de tijd meegaan! Daarom in dit artikel 3 tips voor het duurzaam moderniseren van je loonbeleid. 

Door

Verloning

Wat is het minimumloon per 1 juli 2019?

Per 1 juli 2019 stijgen de brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimum jeugdloon weer. Ook wordt met ingang van deze datum de leeftijd voor het volwassen minimumloon verlaagd van 22 jaar naar 21 jaar. Wat is het minimumloon per 1 juli 2019?

Door Marleen Maas

WAB

Wat betekent de Wet Arbeidsmarkt in balans (WAB) voor ons

Het arbeidsrecht gaat weer op de schop. Het kabinet wil het voor werkgevers aantrekkelijker maken om werknemers in vaste dienst te nemen en hiervoor zijn maatregelen nodig. 

Door Wilma Engels

Vitaliteit
Nederlander positiefst over baan

Nederlanders positiefst van alle Europeanen over hun baan

SD Worx vroeg aan 5.500 Europese werknemers wat zij denken over hun baan in het algemeen, hun baangarantie, de doorgroeimogelijkheden en hoe loyaal men is ten opzichte van de werkgever. Nederland is de leider en telt zo de meeste tevreden werknemers, gevolgd door de Belgen. Oostenrijk bungelt onderaan de lijst. 

Door

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13