Het uitgangspunt van de WKR is dat alle vergoedingen en verstrekkingen tot het loon behoren. Ook in die gevallen dat de vergoeding of de verstrekking naar algemene opvattingen niet als loon wordt ervaren. De bewijslast om aan te tonen dat iets ongebruikelijk is, rust op de inspecteur van de Belastingdienst, aldus de Hoge Raad. Hoe zit het nu precies?
Wil je een ontslagprocedure starten bij het UWV? Let dan op de nieuwe uitvoeringsregels die gelden vanaf 1 oktober 2019.
In opvolging van ons artikel: "Het slapend dienstverband en de toelaatbaarheid daarvan" publiceerde we enige tijd geleden een artikel over het advies van Advocaat-generaal De Bock aan de Hoge Raad. Advocaat-generaal de Bock is van mening dat een werkgever in beginsel verplicht is om op verzoek van een langdurig arbeidsongeschikte werknemer een ‘slapend dienstverband’ te beëindigen onder betaling van de wettelijke transitievergoeding. Het was afwachten of de Hoge Raad het advies van de advocaat-generaal zou volgen.
Het einde van het jaar is alweer bijna in zicht en dat betekent dat de fiscale spelregels op bepaalde punten worden gewijzigd. Een goed moment om te bekijken of er actie moet worden ondernomen of dat juist beter kan worden gewacht met bepaalde zaken. Hierbij willen wij graag bij een aantal onderwerpen even stil staan. Wij wijzen je in dit artikel graag op de belangrijkste fiscale wijzigingen voor 2020.
Is slapend dienstverband nu wel of niet in strijd met goed werkgeverschap? Verschillende rechtbanken hielden daar tot nu toe een andere opvatting op na. En daarom bracht Advocaat-generaal De Bock er een advies over uit aan de Hoge Raad.