Cobra Salaris

sdworx cobra salaris

Met Cobra Salaris beschik je over een geavanceerde applicatie voor een betrouwbare salarisadministratie en loonverwerking. Cobra Salaris bevat standaard alle componenten om een juiste en tijdige verwerking te realiseren en de resultaten te verantwoorden naar derden. Mogelijkheden als proforma berekeningen maken, werkkostenregeling inrichten, correcties met terugwerkende kracht verwerken en de communicatie naar de Belastingdienst zijn standaard inbegrepen.

Cobra Salaris is volledig geïntegreerd met Cobra HRM voor HR processen van werving tot aan uitstroom. De Self Service mogelijkheden voor medewerkers en managers en het digitale salarisarchief bieden online mogelijkheden om de output van de verwerking gemakkelijk met iedereen in de organisatie te delen.


Salarisverwerking, betrouwbaar en flexibel

Cobra HRM & Salaris is een bewezen salarissysteem, waarmee je de periodieke loonverwerking op efficiënte wijze realiseert, afgestemd op je branche. Cobra Salaris combineert uitgebreide functionaliteiten met eenvoudig gebruik. Met de gebruiksvriendelijke schermen kun je de loonverwerking gemakkelijk zelf uitvoeren. Gegevens zoals bijvoorbeeld de salarisstrook, stel je online beschikbaar aan medewerkers of aan serviceklanten.  

Kies met Cobra de salarisverwerkingsvorm die bij je organisatie past: van volledig zelf verwerken tot aan compleet uitbesteed. Het kan zijn dat je organisatie de salarisadministratie niet meer zelf wil of kan doen. Een geruststellende gedachte is dan dat je op elk gewenst moment van dienstverlening kunt switchen.
 

> Geschikt voor alle branches, meerdere salarisadministraties
> Eigen loonmodellen definiëren
> Bruto-netto en netto-bruto
> Loonkostenverdeling, journalisering
> Digitale aangiftes
> Flexibele indeling loonstrook, online loonstrook
> Salarysplit
> 30% regeling met inkomenstoets
 

cobra salarisverwerking


Cobra Proforma, simulatie berekeningen maken

Met Cobra Proforma maak je gemakkelijk individuele simulatieberekeningen voor medewerkers en sollicitanten van bijvoorbeeld salariswijzigingen, indiensttredingen of aanpassingen van de CAO. Cobra Proforma voorziet in een volledige berekening en is inclusief loonslip en loonkostenberekening.

> Handige rekeninstrumenten gebaseerd op het actuele rekenmodel
> Duidelijk tekstweergave op loonstook
> Proformaberekeningen voor medewerkers en sollicitanten
> Met cumulatieven en loonkostenberekening
> Simulatieberekeningen mogelijk met TWK mutaties 


Terugwerkende kracht correcties, huidig en vorig jaren

Cobra Salaris heeft een uitgekiende methode van corrigeren in voorgaande perioden en jaren voor zowel het hele bedrijf als op medewerkerniveau. Cobra houdt alle afrekengegevens historisch vast. Dit maakt het mogelijk om berekeningen met terugwerkende kracht uit te voeren. Uiteraard worden de journaalposten opnieuw aangemaakt en wordt een correctiebericht voor de digitale aangifte verstuurd.

> Handige rekeninstrumenten gebaseerd op het actuele rekenmodel
> Terugwerkende kracht voor huidige jaar als vorige jaren
> Mutaties op bedrijf en op werknemerniveau
> Duidelijk tekstweergave op loonstook


Digitale aangifte 

Met Cobra regel je efficiënt en volledig de digitale aangifte naar de Belastingdienst en naar derden zoals pensioenfondsen. Een wizard ondersteunt je bij de handelingen en geeft je op overzichtelijke wijze inzicht in de status van de aangifte. De communicatie met de Belastingdienst en een groot aantal pensioenuitvoerders is volledig geregeld. Door de beveiliging kunnen alleen gecertificeerde gebruikers de berichten raadplegen. De aangemaakte aangiftes kun je direct online versturen. Deze efficiënte werkwijze waarborgt een tijdige en juiste aanlevering van uw aangiftes.


Batchverwerking, salaris verwerken met 1 druk op de knop

Met de Batchverwerking van Cobra voer je met 1 druk op de knop de totale loonverwerking uit. Per batch geef je aan voor welke salarisadministratie je de loonrun wilt draaien, welke rapporten geproduceerd dienen te worden en welke outputbestanden je wilt genereren. Via de statusmonitor beheer je het proces en behoud je het overzicht.

Ook kan je de output, zoals  loonstroken en journaalpostoverzichten, toevoegen in een online salarisarchief. Door de salarisoutput te digitaliseren maak je output veiliger, toegankelijker voor anderen en beheersbaarder. Een snelle manier van kosten, tijd en ruimte besparen.

> Batchverwerking, meerdere salarisadministraties in 1 run
> Status monitor voor inzicht en overzicht verwerkingsproces
> Outputbestanden en overzichten genereren
> Output automatisch gearchiveerd in online Salarisarchief
    (Microsoft SharePoint portaal)
> Output direct online beschikbaar voor interne financiële afdelingen
    of klanten
> Veilig, stukken blijven niet meer onbedoeld op bureaus of printers
    liggen
> Besparing in papier, print en handlingskosten
 


Cobra Salarisarchief, de online archiefkast voor alle output

Cobra Salarisarchief is het online archief voor al uw salarisoutput. Het digitaal archief biedt de mogelijkheid om alle salarisoutput, zoals bijvoorbeeld loonstroken, journaalposten, loonaangifte en loonstaten digitaal te archiveren in een professioneel document management systeem.

Na de loonverwerking worden deze overzichten automatisch toegevoegd aan het archief waardoor alle informatie binnen handbereik is en gemakkelijk deelbaar met anderen. Met Cobra Salarisarchief kun je de salarisoutput online delen en daarmee processen verder digitaliseren.

 

> Online, altijd en overal opvraagbaar (24/7)
> Veilig, alleen toegankelijk voor geautoriseerde personen
> Automatisch gearchiveerd
> Informatie gestructureerd en online opvraagbaar
> Direct beschikbaar, mail alerts
> Altijd compleet, makkelijk terug te vinden
> Niet meer hoeven opbergen, geen ordners en archiefkasten nodig
> Stukken blijven niet meer onbedoeld op bureaus of printers liggen
> Besparing in papier, print en handlingskosten
> Output digitaal in het Microsoft SharePoint portaal 


Loonverdeling, de kosten nauwkeurig verdeeld 

Cobra biedt uitgebreide mogelijkheden om de loonkosten van medewerkers te verdelen voor een beter inzicht in de loonkosten. Met de flexibele en vele inrichtingsmogelijkheden ben je in staat om de loonkosten te verdelen naar projecten of kostenplaatsen. De uitgebreide rapportages geven een actueel en duidelijk overzicht in de kostenverdeling.