Salarisadministratie
HR
Arbeidsjuridisch
Uitgelicht

Nieuws & downloads

Scildon

Scildon zet SD Worx in voor excasso-uitkeringen

Onlangs rondde SD Worx een  uitdagend implentatietraject af bij verzekeraar Scildon (voorheen Legal & General) in Hilversum. Scildon zocht een softwareoplossing voor een specifieke verloningsgroep, namelijk uitkeringsgerechtigden. Wim van Huizen, Manager Finance & Control bij Scildon, vertelt over de uitdaging waar zij voor stonden. 

Door

Protime wint Great Places to Work

Protime uitgeroepen tot Great Place to Work

Protime Nederland, specialist in workforce management oplossingen, is voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot Great Place to Work. De organisatie kenmerkt zich door een hoge mate van vertrouwen, trots en plezier in de organisatie. 

Door Lucas Polman

Rapportering
HR efficiency

Zo houd jij als HR-professional tijd over

Je investeert veel tijd in jouw taken op het gebied van HR en Payroll. Maar door gigantische administratieve rompslomp kom je niet toe aan de dingen die je écht wilt doen. Herkenbaar? Een groot deel van jouw werk kan veel efficiënter met behulp van de juiste tools. Ontdek welke eenvoudige stappen jij kunt zetten om jouw werk in veel minder tijd te doen. Zodat je tijd overhoudt voor de onderdelen van je werk waar jij écht voldoening uit haalt.

 

Door Noëlle Kuypers

Automatisering
Artificial Intelligence in HR

HR-professionals positief over invloed AI op werkgelegenheid in hun sector

Zeven van de tien Nederlandse HR-professionals geloven dat de opkomst van Artificial Intelligence (AI) nieuwe banen zal creëren in hun sector tegen 2025. De Nederlandse HR-professionals zijn hierin heel wat optimistischer dan hun collega’s in andere landen, waar slechts de helft denkt dat AI nieuwe banen zal creëren. Ook geloven zeven van de tien (67,4%) Nederlandse HR-professionals dat de opkomst van AI een kans is om de impact van de HR-afdeling op de business van hun bedrijf te vergroten.

Door

Verloning
salaris te laat betaald

44% van Europese werknemers krijgt salaris weleens te laat betaald

Onderzoek van SD Worx laat zien dat 44 procent van de 4000 ondervraagde werknemers weleens te laat is betaald door zijn werkgever. In Nederland was dit zelfs 55 procent van de ondervraagden. In 48 procent van deze gevallen was de betaling behalve te laat, ook nog onjuist. In 79 procent van de gevallen werd de fout door de medewerker zelf geconstateerd en gemiddeld 44 procent van de respondenten overweegt ontslag te nemen na onjuiste betaling. Uitschieters zijn Duitse medewerkers waar 55 procent ontslag overweegt, en in Frankrijk is dat slechts 30 procent.

Door

0 1 2 3 4 5 6 7