Bedrijfseconomisch ontslag

Soms is ontslag wegens bedrijfseconomische redenen onoverkomelijk. Wij helpen je dit proces praktisch en respectvol te doorlopen. Of je nu even met ons wil sparren of het (gedeeltelijk) wil uitbesteden, wij staan voor je klaar.

Zelf aan de slag?

Online training Ontslag om bedrijfseconomische redenen

Het is natuurlijk nooit leuk om aan een werknemer te moeten vertellen dat de samenwerking wordt beëindigd. Wil je jouw kennis van bedrijfseconomisch ontslag op peil brengen, zodat je beslagen ten ijs komt? Schrijf dan nu in voor onze praktische online training. 

Inschrijven

Sparren?

Adviesgesprek met een van onze juristen

Sta je op het punt om een ontslagprocedure te starten of zit je er juist middenin? Wil je voorkomen dat je belangrijke zaken over het hoofd ziet? Leg je vraag dan voor aan ons team van experts. We denken graag met je mee op een praktische en respectvolle manier. Stel je vraag aan een van onze arbeidsjuristen.

Adviesgesprek inplannen

Uitbesteden?

Gratis kennismaking met een van onze juristen

Moet je werknemers ontslaan vanwege bedrijfseconomische redenen? En wil je de ontslagprocedure uitbesteden aan een expert? We staan je graag bij. Niet alleen met de UWV-procedure, we kunnen zelfs de ontslaggesprekken voor je voeren als je dat wil. Plan nu een gratis kennismakingsgesprek. 

Gratis kennismaking inplannen

Hoe voer je een ontslaggesprek?

Online magazine

Ontslaggesprek | tips en valkuilen

Een ontslaggesprek is dan ook hét slecht-nieuwsgesprek bij uitstek. Hoe pak je dan nu aan? Lees hier handige tips over hoe je een gesprek het beste kunt voorbereiden en voeren.

Naar het magazine

 

Bedrijfseconomisch ontslag in coronatijd

Infographic

In dit schema vind je een aantal standaardstappen. We adviseren je om steeds alle wettelijke voorwaarden te toetsen, en rekening te houden met specifieke bepalingen in CAO en/of arbeidsovereenkomst. Klik op de afbeelding om te vergroten.

Laatste nieuws rond ontslag

Blog

Compensatie transitievergoeding nu aan te vragen

7 april 2020

Vanaf 1 april is het mogelijk bij het UWV compensatie aan te vragen voor betaalde transitievergoedingen aan werknemers die op of na 1 juli 2015 wegens langdurige arbeidsongeschiktheid uit dienst zijn gegaan. Hierbij is het niet van belang op welke manier de arbeidsovereenkomst is geëindigd. Ook in geval van een beëindigingsovereenkomst of als de arbeidsovereenkomst van rechtswege is geëindigd, kan de betaalde transitievergoeding worden gecompenseerd. 

Lees meer

Blog
uvw

Nieuwe UWV-uitvoeringsregels voor ontslag

18 november 2019

Wil je een ontslagprocedure starten bij het UWV? Let dan op de nieuwe uitvoeringsregels die gelden vanaf 1 oktober 2019.

Lees meer

Blog

Slapend dienstverband in strijd met het goed werkgeverschap

1 oktober 2019

Is slapend dienstverband nu wel of niet in strijd met goed werkgeverschap? Verschillende rechtbanken hielden daar tot nu toe een andere opvatting op na. En daarom bracht Advocaat-generaal De Bock er een advies over uit aan de Hoge Raad.

Lees meer