1. Home>
  2. Onze oplossingen>
  3. Alles in huis om je personeelszaken goed te organiseren>
  4. Maak kennis met de arbeidsjuristen van SD Worx >

Ralph Koks

Legal consultant & teammanager

nl_nl Ralph Koks

Mijn naam is Ralph Koks, met veel trots en plezier ben ik manager van “de arbeidsjuristen” van SD Worx Nederland. Een team met mooie en slimme mensen, die allemaal dezelfde ideeën delen over hoe je een werkgever écht kun helpen. Naast mijn managementtaken, werk ik nog actief mee binnen het team als jurist arbeidsrecht en privacyrecht. Ik hou me inmiddels 10 jaar bezig met arbeidsrecht en sinds 3 jaar ook met privacyrecht.

Na zo’n 5 jaar in de advocatuur, heb ik in februari 2016 de overstap gemaakt naar SD Worx. Mijn masteropleiding Sociaal Recht volgde ik aan Tilburg University. In 2017 voltooide ik de opleiding tot Data Protection Officer (DPO) en in 2019 de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA).

Indien je mij of één van de collega’s inschakelt, vind ik het belangrijk dat je een antwoord krijgt op je vraag, of dat we een oplossing vinden voor je probleem. Verwacht van mij geen theoretische uiteenzettingen, waarin je zelf op zoek moet naar het antwoord of de oplossing. Ook vind ik het belangrijk om in het oog te houden dat een strikt juridische benadering niet altijd de beste is. Een dossier dat me altijd bijblijft, is er een waarin ik van een juridisch kansloos ontslagdossier met een stukje gevoel, en een menselijke benadering, toch een succes wist te maken. Verder werk ik graag proactief. Stuur je mij een arbeidsovereenkomst voor een ontslagdossier, dan kan het zomaar zijn dat ik – ongevraagd – iets op te merken heb op de inhoud van je arbeidsovereenkomsten ? Handig voor de toekomst, voorkomen is immers beter dan genezen!

In mijn vrije tijd ben ik regelmatig op een circuit te vinden. Om een autorace te bezoeken, of als onderdeel van de wedstrijdleiding van de Nederlandse Rallycross Vereniging. Verder heb ik een voorliefde voor (sport)fotografie en hou ik erg van reizen.

Connect met mij op LinkedIn
nl_nl Ralph Koks