1. Home>
 2. Onze oplossingen>
 3. Recruitment>

Flexibel personeel inhuren

Domein Core HR Hero

Nederland telt steeds meer flexwerkers. Kenmerkend is dat deze mensen werken op basis van flexibele contractvormen. Met een zogenaamde ‘flexibele schil’ in je personeelsbestand kun je snel inspelen op de wisselende behoefte aan inzet in je organisatie.

Neem contact met ons op om personeel te vinden
Domein Core HR Hero

In veel sectoren zijn oproepkrachten onmisbaar

In veel sectoren, bijvoorbeeld in de logistiek, is het onmisbaar om een pool van oproepkrachten beschikbaar te hebben. Niet alleen het vinden van zulke krachten kan lastig zijn, ook bij het inhuren komt veel kijken. Als je flexibel personeel wil inhuren, dan sluit je een oproepcontract af, bijvoorbeeld in de vorm van een 0- urencontract of een contract met een jaarurennorm. De regels omtrent het inhuren van oproepkrachten zijn de afgelopen jaren flink veranderd en vastgelegd in de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB).

  De WAB & flexibel personeel

  De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is er gekomen om flexwerkers beter te beschermen. Zij willen bijvoorbeeld graag duidelijkheid over wanneer ze ingepland worden, hoeveel ze verdienen en waar zij recht op hebben. Het scheppen van heldere voorwaarden en verwachtingen vormt dan ook een belangrijk speerpunt voor ons. Uitzendkrachten die via SD Worx worden geselecteerd, zijn veelal tevreden over de organisaties waar zij komen te werken, over de praktische afspraken en over de begeleiding die zij vanuit ons krijgen. Hiermee zorgen we voor snelle, maar ook betrouwbare invulling van de tijdelijke vraag in jouw organisatie.

   De flexibele schil: verhouding tussen vast en flexibel personeel

   SD Worx doet op regelmatige basis onderzoek naar ontwikkelingen bij werkgevers in Europa. Daaruit blijkt dat de vraag naar flexibiliteit steeds verder groeit, maar wat is optimaal? De meeste werkgevers hebben een vast personeelsbestand van rond de 70 -80%, en daaromheen een flexibele schil. De flexibele inzet is er vooral om het werk door te laten gaan, bijvoorbeeld in piekmomenten of bij uitval van personeel. Daarnaast wordt ook gebruikgemaakt van inhuur van expertise via bijvoorbeeld externe adviseurs of worden medewerkers meer langdurig op basis van tijdelijke detachering ingehuurd.

    HR & organisatie | SD Worx

    Hoe gaan we te werk?

    Voor kandidaten zijn we een betrouwbare thuisbasis, met inloopkantoren in heel Nederland zodat je gemakkelijk persoonlijk met ons in contact kunt komen. We staan klaar voor het vinden van een mooie nieuwe functie, zowel tijdelijk als vast. Bij veel organisaties - groot en klein - staan we inmiddels op speed dial; we zijn een trefzekere en betrouwbare partij voor het werken met flexwerkers. Bij sommige grote partijen, zoals DHL en Brocacef, werken we zelfs in huis en nemen we het hele wervingsproces uit handen. Waarmee kunnen we jou helpen?

     De voordelen van flexibel personeel via SD Worx inzetten

     people icon
     Invulling passend bij jouw personeelsbestand

     benefit
     Kandidaten die weten wat ze moeten doen

     organisatie
     Makkelijk op- en afschalen wanneer nodig

     Icoon van een weegschaal
     Naleving van de actuele wet- en regelgeving