1. Home>
  2. HR- & salarisoplossingen die jouw bedrijf helpen >

Pers

Je zoekt als journalist informatie over loon- of personeelsbeleid? Je vraagt je af hoe bedrijven hun personeel optimaal kunnen inzetten? Je zoekt trends in personeelszaken of HR in het algemeen? Je bent benieuwd naar de impact van digitalisering en robotisering op de arbeidsmarkt? En of de freelancers het zullen overnemen van medewerkers die vast in dienst zijn? Of wil je weten hoe het nu precies zit met de nieuwe wetsvoorstellen of wetten rond arbeid? Of heb je vragen over internationale tewerkstelling?

Perscontacten

Linda van Swaal
Linda van Swaal
linda.vanswaal@sdworx.com
+31 (0)651 31 25 91

SD Worx is actief in tien landen, de nummer 2 in Europa en staat wereldwijd in de top 5. Meer dan 65.000 grote en kleine organisaties, actief in diverse sectoren, zijn klant. Dat biedt een schat aan informatie over de beroepsbevolking, wereldwijd. Vragen? Aarzel niet om contact op te nemen. Onze persverantwoordelijke wijst u graag de weg!

Pieter Goetgebuer
Pieter Goetgebuer
Pieter.goetgebuer@sdworx.com
+32 (0)497 45 36 73
+32 (0)3 201 76 68
CVC

SD Worx verwelkomt investeerder CVC om Europese groei te versnellen

SD Worx, de toonaangevende Europese leverancier van HR- en Payroll-oplossingen, is verheugd CVC Strategic Opportunities II te verwelkomen als nieuwe partner en minderheidsaandeelhouder. WorxInvest, de huidige aandeelhouder van SD Worx, blijft meerderheidsaandeelhouder en behoudt 77,5% van SD Worx. Het extra kapitaal dat door deze transactie binnenkomt, zal geïnvesteerd worden om de Europese groeiplannen van SD Worx versneld uit te voeren. 

Holidays

Helft Nederlandse werknemers positief over onbeperkte vakantiedagen

Ruim de helft (52%) van de Nederlandse werknemers en vier op de tien (41%) Nederlandse werkgevers staan positief tegenover onbeperkte vakantiedagen. Ook zijn Nederlandse werkgevers flexibel met het inplannen van vakantiedagen, gezien een derde (33%) van de werknemers op de dag zelf nog vakantie kan aanvragen. Dit blijkt uit een onderzoek van Europese HR-dienstverlener SD Worx onder 4.833 werkgevers en 16.011 werknemers in zestien Europese landen, waaronder Nederland.

offices PR

Nederland koploper in Europa voor digitalisering werkvloer, maar medewerker houdt het tempo niet bij

Nederland is koploper wanneer het gaat om de digitale ervaring op het werk. Nederlandse werknemers zijn van alle Europese landen namelijk het meest tevreden met hun digitale ervaring op het werk. Echter houdt een derde van de Nederlandse werknemers het tempo van digitalisering niet bij. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek in opdracht van de Europese HR-dienstenverlener SD Worx onder 4.833 werkgevers en 16.011 werknemers in zestien Europese landen, waaronder Nederland.

ESG CSR Illustration

SD Worx publiceert uitgebreid milieu-, sociaal en governancerapport (ESG)

SD Worx, de toonaangevende Europese leverancier van hr-oplossingen, heeft een uitgebreide versie van zijn ESG-rapport (Environmental, Social and Governance) gepubliceerd. Het ESG-verslag bevat specifieke hoofdstukken over de ESG-strategie, de ambities en het bestuur. Het presenteert een materialiteitsanalyse en geeft aan hoe SD Worx maatschappelijke impact creëert en zijn klanten ondersteunt bij het beheer van hun ESG-initiatieven en activiteiten.

happy people in the office

30% Nederlanders: arbeidsvoorwaardenpakket oneerlijk ten opzichte van anderen op arbeidsmarkt

Voor Europese bedrijven geldt binnenkort een nieuwe wetgeving waarbij meer openheid over het loon geboden is vanuit de werkgever. Zo kunnen werknemers eenvoudiger salarissen vergelijken – en wordt een eventuele loonkloof ook zichtbaar. Europese HR-dienstverlener SD Worx deed onderzoek onder 16.000 werknemers in zestien landen naar de stand van zaken rondom salaris, transparantie en keuze. 

Woman in White Long Sleeve Shirt Using Macbook Pro

Onderzoek: Nederland koploper in gebruik cloudtechnologie bij payrollprocessen

Een derde van de Europese bedrijven gebruikt uitsluitend cloudtechnologie voor zijn payroll. Nederland werkt veel meer in de cloud. Ons land is koploper met maar liefst 64 procent. Dat blijkt uit de nieuwe Payroll Proficiency Index van de Europese HR-dienstverlener SD Worx. De index laat zien hoe efficiënt Europese bedrijven omgaan met payrollprocessen. Dit wordt gemeten op basis van zes elementen: wetgeving, technologie, loonbeleid, payroll-expertise, samenstelling personeelsbestand en samenwerking met externe partners. Het resultaat van de index laat ook zien dat zes op de tien bedrijven in Europa het belastingsysteem als grootste uitdaging in het payrollproces benoemen. Dit zijn alle wetten en regels die het berekenen en innen van de belasting regelen. Uit de index blijkt overigens dat Nederland het minst complexe belastingsysteem heeft van alle Europese landen die meededen aan het onderzoek.