SD Worx en Pointlogic HR bundelen de krachten

HR-dienstverlener SD Worx heeft Pointlogic HR overgenomen

6 februari 2020

Breda, 7 februari 2020 – HR-dienstenverlener SD Worx heeft Pointlogic HR overgenomen, een belangrijke leverancier van innovatieve software voor reward & management solutions. Het bedrijf bedient meer dan een derde van de Nederlandse beroepsbevolking. Pointlogic HR zal binnen SD Worx zelfstandig blijven opereren vanuit de thuisbasis in Rotterdam. De continuïteit voor medewerkers en klanten is verzekerd.

Pointlogic HR helpt organisaties de optimale balans te vinden tussen werkgeverskosten en werknemersopbrengsten. Door middel van data-gedreven softwareoplossingen worden deze werelden bij elkaar gebracht. De software van Pointlogic HR draait in de cloud. Met het platform imagine simuleren en analyseren werkgevers hun totale toekomstige loonkosten, bijvoorbeeld bij wijzigingen in het arbeidsrecht of uitbreidingsplannen. Op basis van reële data kunnen ze de verloning bepalen of de beloningsstrategie bijsturen. Daarnaast biedt Pointlogic HR het beloningscommunicatieplatform inspire aan, waarmee werknemers in één oogopslag de waarde van hun totale loonpakket zien: niet alleen het loon, maar ook de waarde van secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een bedrijfsauto, mobiele telefonie of ziektekostenverzekering. 

Stevige ambities

Flexibele verloning zit in de lift, medewerkers worden, naast het klassieke salaris, steeds meer verloond via secundaire arbeidsvoorwaarden en non cash. De software van Pointlogic HR laat toe om enerzijds de verdeling van cash en non cash verloning te plannen en te modelleren en anderzijds alle compensation & benefits overzichtelijk te maken. Via de software krijgen medewerkers een gedetailleerd beeld van hun totale verloningspakket.

“Een dergelijk ‘Total Reward Statement’ is iets wat te weinig ondernemingen vandaag kunnen aanbieden, terwijl dit juist een belangrijk onderdeel is van een goede employee experience. Door de samenwerking met SD Worx kunnen we onze klanten, zowel op nationaal als internationaal niveau, nog beter helpen om hun ambities inzake human resources te realiseren”, zegt Bas Ossewaarde, Group Director van Pointlogic HR. 

 

“Pointlogic HR is een prachtig bedrijf dat perfect past binnen onze groeistrategie en de manier waarop wij kijken naar de evolutie van payroll en HR”, zegt Kobe Verdonck, CEO van SD Worx. “Het biedt people solutions voor zowel werkgevers als werknemers. Via slimme technologie maken ze de complexiteit binnen alles wat met loon te maken heeft overzichtelijk en bevattelijk. Intelligente data-analyse maakt realistische voorspellingen mogelijk. We zijn ervan overtuigd dat dit voor onze klanten een echte meerwaarde is.” 

Pointlogic HR is voornamelijk actief in Nederland en België. Met de overname zal SD Worx de toepassingen van Pointlogic HR ook in andere Europese landen kunnen aanbieden. Pointlogic HR behoudt zijn merknaam, software en team van gespecialiseerde ontwikkelaars en implementatieconsultants. Ook de verdere productontwikkeling blijft binnen het bedrijf. Uiteraard zal er nauw worden samengewerkt met productontwikkelaars van SD Worx om de toepassingen te integreren in bestaande SD Worx oplossingen en deze verder uit te breiden.

Over Pointlogic HR

Het succes van organisaties wordt nu meer dan ooit bepaald door de motivatie en betrokkenheid van medewerkers. Belangrijk onderdeel om dat te bereiken is een goed, eerlijk, begrepen en gewaardeerd beloningspakket voor alle medewerkers. En dat tegen de juiste kosten. 

Om organisaties daarbij te helpen is Pointlogic HR al meer dan 20 jaar actief op het gebied van ‘Reward Management Solutions’.  Het beste van beide werelden in Reward. We helpen loonkosten te beheersen en medewerker waardering te creëren door inzichten te verschaffen voor beide. Hiermee ontstaat ‘Connecting Reward’.  
We helpen onze klanten met ‘Cloud based solutions’ die echt waarde toevoegen voor individuen en organisaties. Inmiddels al jaren bewezen in Nederland en de laatste jaren ook in België, en zo ontworpen dat ze geschikt zijn voor gebruik over meerdere landen. Dit doen we inmiddels voor meer dan 3 miljoen medewerkers en helpen daarbij meer dan 100 organisaties. 
Pointlogic HR heeft een team van gedreven professionals die er trots op zijn elke dag waarde te mogen toevoegen voor medewerkers en organisaties. Met diensten en eigen software ontwikkeld in Rotterdam. 

Meer informatie staat op www.pointlogichr.nl / Volg ons via LinkedIn

Meer informatie

Noëlle Raaijmaakers
Marketing & Communications adviseur Nederland
T +31(0)76-5231000 / M +31(0)6-30497443
noelle.raaijmaakers@sdworx.com

Steven Hölscher
Marketing Lead Pointlogic HR 
M +31 (0)6 41 76 70 84 / M +31 (0)10 310 88 10
steven.holscher@pointlogichr.nl