Pers

Je zoekt als journalist informatie over loon- of personeelsbeleid? Je vraagt je af hoe bedrijven hun personeel optimaal kunnen inzetten? Je zoekt trends in personeelszaken of HR in het algemeen? Je bent benieuwd naar de impact van digitalisering en robotisering op de arbeidsmarkt? En of de freelancers het zullen overnemen van medewerkers die vast in dienst zijn? Of wil je weten hoe het nu precies zit met de nieuwe wetsvoorstellen of wetten rond arbeid? Of heb je vragen over internationale tewerkstelling?

SD Worx is actief in tien landen, de nummer 2 in Europa en staat wereldwijd in de top 5. Meer dan 65.000 grote en kleine organisaties, actief in diverse sectoren, zijn klant. Dat biedt een schat aan informatie over de beroepsbevolking, wereldwijd. Vragen? Aarzel niet om contact op te nemen. Onze persverantwoordelijke wijst u graag de weg!

Perscontacten 

Heeft u vragen over het SD Worx wielrenteam?

Neem gerust een kijkje op www.teamsdworx.com 
Voor persverzoeken kunt u het beste contact openemen met Danny Stam, de ploegleider van Team SD Worx: danny.stam@teamsdworx.com

SD Worx Nederland

Ellen Knol
ellen.knol@sdworx.com
Tel. 06 - 1005 23 28

SD Worx Belgium / Group 
Pieter Goetgebuer
T +32 (0)3 201 76 68 / M +32 (0)497 45 36 73
Pieter.goetgebuer@sdworx.com

Pers

Prinsjesdag 2021: de belangrijkste veranderingen voor HR- en salarisprofessionals

22 september 2021

De hoge hoeden, nette pakken en imposante paarden mochten weer van stal. Want op 21 september 2021 zijn tijdens Prinsjesdag traditiegetrouw de Miljoenennota en het Belastingplan 2022 gepresenteerd. Daar waar we vorig jaar nog te maken hadden met veel onzekerheid en rekening hielden met sombere scenario’s, is de toon dit jaar beduidend positiever. Onze economie herstelt sneller dan verwacht. Daarnaast zijn klimaatverandering, de aanpak van criminaliteit en de krapte op de woningmarkt voor het komende jaar de belangrijkste aandachtspunten.

recruiting

Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven

16 september 2021

De ‘war for talent’ woedt volop nu de economie weer aantrekt. Europese bedrijven kijken hiervoor ook in het eigen personeelsbestand: vier op de tien vacatures worden tegenwoordig intern ingevuld. Dat blijkt uit een onderzoek van de Europese HR- en payrollspecialist SD Worx, uitgevoerd in veertien Europese landen, waaronder Nederland. In Ierland en Zwitserland worden zelfs meer dan de helft van de vacatures intern ingevuld.

Partners

SD Worx breidt verder uit in Europa en opent een kantoor in Milaan voor HR- en payrolldiensten

14 september 2021

SD Worx, de toonaangevende Europese hr- en payrolldienstverlener, blijft groeien en opent een kantoor in Milaan, Italië. Het versterkt zijn aanwezigheid in Zuid-Europa, nadat het begin juli aankondigde dat het ook payroll- en hr-diensten zal leveren in Spanje en Portugal.

work

SD Worx blijft groeien en boekt sterke financiële resultaten in de eerste helft van 2021

27 augustus 2021

SD Worx, de toonaangevende Europese provider van hr- en payrolldiensten, realiseerde in de eerste helft van 2021 een geconsolideerde omzet van 402,7 miljoen euro (+ 11,1% ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar) en een genormaliseerde EBITDA van 64,3 miljoen euro (+ 16,5% ten opzichte van de eerste helft van 2020). Dankzij de positieve resultaten kan SD Worx verder investeren in zijn groeiambitie.

Jongeren willen eerder met pensioen dan 55-plussers

24 augustus 2021

Als ze konden kiezen, zouden Nederlandse werknemers tussen de 18 en 34 jaar het liefst op hun 60ste met pensioen gaan. Werknemers ouder dan 45 jaar zouden dat pas vier jaar laten willen, op de leeftijd van 64 jaar. De gewenste leeftijd om te stoppen verschilt wel per land. Meer verdienen of minder uren werken motiveert werknemers het meest om na de wettelijke pensioenleeftijd langer actief te blijven op de werkvloer. Dit blijkt uit onderzoek van HR- en payrolldienstverlener SD Worx, uitgevoerd onder 5000 werknemers in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.