Pers

Je zoekt als journalist informatie over loon- of personeelsbeleid? Je vraagt je af hoe bedrijven hun personeel optimaal kunnen inzetten? Je zoekt trends in personeelszaken of HR in het algemeen? Je bent benieuwd naar de impact van digitalisering en robotisering op de arbeidsmarkt? En of de freelancers het zullen overnemen van medewerkers die vast in dienst zijn? Of wil je weten hoe het nu precies zit met de nieuwe wetsvoorstellen of wetten rond arbeid? Of heb je vragen over internationale tewerkstelling?

SD Worx is actief in tien landen, de nummer 2 in Europa en staat wereldwijd in de top 5. Meer dan 65.000 grote en kleine organisaties, actief in diverse sectoren, zijn klant. Dat biedt een schat aan informatie over de beroepsbevolking, wereldwijd. Vragen? Aarzel niet om contact op te nemen. Onze persverantwoordelijke wijst u graag de weg!

Perscontacten 

Heeft u vragen over het SD Worx wielrenteam?

Neem gerust een kijkje op www.teamsdworx.com 
Voor persverzoeken kunt u het beste contact openemen met Danny Stam, de ploegleider van Team SD Worx: danny.stam@teamsdworx.com

SD Worx Nederland

Ellen Knol
ellen.knol@sdworx.com
Tel. 06 - 1005 23 28

SD Worx Belgium / Group 
Pieter Goetgebuer
T +32 (0)3 201 76 68 / M +32 (0)497 45 36 73
Pieter.goetgebuer@sdworx.com

Pers

HR

Medewerker weer centraal stellen grootste uitdaging voor Europese HR-afdeling

6 december 2021

Vorig jaar waren Europese bedrijven vooral bezig met operationele HR-taken, zoals dienstverlening, loonberekening en -betaling. Deze taken werden als belangrijkste uitdagingen gezien tijdens de pandemie. Dit jaar ligt de focus echter volledig op werknemers, zo blijkt uit een enquête van HR- en payrolldienstverlener SD Worx. Werkgevers, van Spanje tot Scandinavië, zien het welzijn en de veerkracht van hun personeel in toenemende mate als belangrijkste HR-uitdaging voor de komende jaren. De werknemerservaring en -betrokkenheid volgen daarna pas.

work

Europese bedrijven steeds meer bereid om payroll uit te besteden

9 november 2021

Payrolloutsourcing zit in heel Europa in de lift. Dat is een van de inzichten van een grootschalig onderzoek onder werkgevers, uitgevoerd door HR- en payrolldienstverlener SD Worx. Maar liefst zes op de tien Europese bedrijven hebben momenteel een contract met een outsourcingpartner die hun payroll (gedeeltelijk) uitvoert, of overwegen dit. Als er gekeken wordt naar Nederland, blijkt dat slechts 22 procent van de Nederlandse bedrijven bereid is om hun payroll volledig zelf te beheren. De snel veranderende bedrijfsomgeving en de complexe wetgeving liggen aan de basis van deze trend.

work

HR-digitalisering nog altijd meer gericht op HR dan op werknemer

13 oktober 2021

De digitalisering in HR is vooral gericht op het vereenvoudigen van het werk van de HR-afdeling, maar niet zozeer dat van werknemers. Dat blijkt uit een Europese werkgeversenquête van HR- en payrolldienstverlener SD Worx. HR-afdelingen zijn voornamelijk digitaal volwassen wanneer het aankomt op transactionele processen die de werkdruk verminderen. Beheersystemen wegen op die manier veel zwaarder dan meer werknemersgerichte oplossingen. Ondertussen proberen HR-techproviders te voorzien in de onbeantwoorde wensen van werknemers.

Prinsjesdag 2021: de belangrijkste veranderingen voor HR- en salarisprofessionals

22 september 2021

De hoge hoeden, nette pakken en imposante paarden mochten weer van stal. Want op 21 september 2021 zijn tijdens Prinsjesdag traditiegetrouw de Miljoenennota en het Belastingplan 2022 gepresenteerd. Daar waar we vorig jaar nog te maken hadden met veel onzekerheid en rekening hielden met sombere scenario’s, is de toon dit jaar beduidend positiever. Onze economie herstelt sneller dan verwacht. Daarnaast zijn klimaatverandering, de aanpak van criminaliteit en de krapte op de woningmarkt voor het komende jaar de belangrijkste aandachtspunten.

recruiting

Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven

16 september 2021

De ‘war for talent’ woedt volop nu de economie weer aantrekt. Europese bedrijven kijken hiervoor ook in het eigen personeelsbestand: vier op de tien vacatures worden tegenwoordig intern ingevuld. Dat blijkt uit een onderzoek van de Europese HR- en payrollspecialist SD Worx, uitgevoerd in veertien Europese landen, waaronder Nederland. In Ierland en Zwitserland worden zelfs meer dan de helft van de vacatures intern ingevuld.