1. Home>
 2. Let's get in touch!>

Pak je voordeel!

Grijp het Loonkostenvoordeel (LKV)!

Vrouw achter laptop

Het LoonKostenVoordeel (LKV) is een financieel voordeel dat je als werkgever kunt ontvangen bij het aannemen van personeel uit één van de volgende doelgroepen:

 • oudere medewerkers met een uitkering;
 • medewerkers met een arbeidsongeschiktheidsuitkering;
 • medewerkers met een arbeidsbeperking;
 • medewerkers die zijn herplaatst in een nieuwe of aangepaste functie omdat zij arbeidsongeschikt zijn geworden.

Je krijgt als werkgever een vermindering van de loonkosten voor de medewerker waarvoor je beschikt over een doelgroepverklaring. In sommige gevallen kan dit oplopen tot wel € 6.000 per medewerker per kalenderjaar.

Pak nu het Loonkostenvoordeel!
Vrouw achter laptop

Wat moet je doen om dit voordeel te ontvangen?

 1. Controleer of de medewerker die in dienst komt in het doelgroepregister bekend is en vraag vervolgens een doelgroepverklaring aan.
 2. Wanneer deze is ontvangen registreer je dit in je salarissoftware en voila, het voordeel wordt direct verwerkt in de loonkosten.
 3. Het UWV stuurt elk jaar een zogenaamde “Wtl-beschikking” over het voorgaande kalenderjaar. Dit is een beschikking waarop vermeld staat voor welke medewerkers je een loonkostenvoordeel hebt ontvangen. Controleer deze en maak bezwaar wanneer niet alle loonkostenvoordelen er (correct) op staan.

  Abonnement

  Wil je eenvoudig profiteren van dit voordeel, maar hier zelf weinig tot geen tijd aan besteden? Dan kunnen wij dit voor je uitvoeren.

  We bieden een abonnement aan om je alle acties uit handen te nemen. Je kunt stap 1 al vanaf € 275,-* per kalenderjaar door ons laten uitvoeren. De aanvraag van een doelgroepverklaring voeren we uit op basis van no cure no pay. Wordt de doelgroepverklaring niet toegekend, dan hoef je die actie niet aan ons te vergoeden. De verwerking van het loonkostenvoordeel doen wij kosteloos voor je als je bij ons Serviceklant bent voor de salarisadministratie. De controle van de Wtl-beschikking voeren wij al voor je uit vanaf € 260,-* per jaar.

  *Tarieven exclusief BTW.

   Waarom SD Worx

   We hebben een ervaren team van fiscale experts die ervoor zorgen dat je geen LoonKostenVoordeel misloopt. Ben je al klant van SD Worx? Dan hebben we in onze systemen vrijwel alle benodigde gegevens al voorhanden. Het uitwisselen van (gevoelige) informatie of het opzetten van een integratie is dus niet nodig. Je wordt volledig ontzorgd, terwijl gegevensbeveiliging en privacy zijn gewaarborgd.

    Pak nu het Loonkostenvoordeel

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

     Vragen, of hulp nodig?

     Heb je vragen over dit onderwerp? Plan een gratis digitaal kopje koffie in, mail ons op taxandlegal_nl@sdworx.com of stuur ons een WhatsApp op telefoonnummer 06-21970465.