Data-expert met administratieve skills

Niemand is onmisbaar?

Nou.... niemand behalve de data-expert! Wij zijn op zoek naar iemand die én dolgelukkig wordt van data én in staat is een commerciële bril op te zetten. Want als data expert bij SD Worx maak je je niet alleen druk over datakwaliteit en gapanalyses. Marketing en Sales rekenen ook op jouw commerciële en administratieve ondersteuning. Voor het verwerken van binnengekomen leads bijvoorbeeld. Of het opvolgen van contracten. Oh en we zoeken iemand voor 40 uur per week.

Jobs

Wat doe je nou eigenlijk écht als data-expert?

 • Om onze doelgroepen op de juiste manier te kunnen bereiken, is een goed databeleid nodig. Je bent proactief betrokken bij het opstellen hiervan. Je bepaalt standaarden voor de gegevenskwaliteit. Opvolging vindt plaats op basis van lokale KPI’s.
 • Je optimaliseert en bewaakt de kwaliteit van onze doelgroep data. Je checkt data aan de hand van proactieve en reactieve controles en je voorkomt fouten door bijvoorbeeld duplicaatgegevens op te sporen. Je doet gapanalyses en zet bijbehorende verrijkingsprocessen op. Ook monitor je de Salesforce inbox met data-wijzigingsverzoeken, je voert correcties door en je lost conflicten met andere systemen op.
 • Je ondersteunt bij het maken van rapportages en dashboards voor sales en marketing. Je monitort ons KPI-dashboard en communiceert proactief rapportages en inzichten naar verschillende teams binnen SD Worx NL.
 • Je ondersteunt bij het maken van doelgroepselecties voor marketingactiviteiten en je houdt het preference centre bij en verwerkt bounces en onbezorgbare mails.
 • Je onderhoudt commerciële contacten met bestaande en nieuwe relaties. Je bent een direct aanspreekpunt voor klanten die vragen hebben.
 • Je volgt binnengekomen leads op en draagt ze over aan de desbetreffende accountmanager.
 • Je ondersteunt het salesteam met uitvoerende taken zoals de administratieve verwerking van klantorders en effectieve interne communicatie over deze orders

Waaruit bestaat je team?

Het betreft dan wel een nieuwe functie, maar gelukkig doe je niet alles alleen. Je werkt nauw samen met je collega’s van marketing en sales. Binnen beide teams is veel ruimte voor jouw vakkundigheid, talent en drive om onze datakwaliteit te professionaliseren. Je valt onder de verantwoordelijkheid van de algemeen directeur en in je dagelijkse werkzaamheden rapporteer je aan het marketingteam.

Hoe ziet je dag eruit?

Vandaag is jouw uitdaging een grote bulkverrichting die gedaan moet worden. Altijd spannend, zoveel wijzigingen in één keer. Je begint hiervoor met een analyse in het kader van onze data-consistentie. Daarna open je de Data Steward tool. Die toont hoe onze Nederlandse data ervoor staat ten opzichte van onze lokale KPI’s. Om te beginnen maar eens de aanvragen voor het aanmaken van nieuwe accounts in Salesforce verwerken, dan kunnen je salescollega’s verder. 

Na de lunch kijk je samen met je marketingcollega’s naar de segmentatie die zij hebben voorgesteld voor die grootschalige campagne die volgende week van start gaat.

Wat verwachten wij?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding waarin aandacht is besteed aan business intelligence, data-analyse en -onderhoud
 • Je hebt een paar jaar werkervaring op het gebied van data-analyse en -onderhoud
 • Je bent analytisch sterk en het doorgronden van structuren vind je heerlijk
 • Je bent alert op kansen, maar signaleert problemen ook in een vroeg stadium
 • Je hebt oog voor detail
 • Kennis van Salesforce of een ander CRM systeem is een must

Wat biedt SD Worx ?

 • Een prima salaris. En ook allerlei secundaire arbeidsvoorwaarden natuurlijk. Dingen zoals een pensioenregelingen en collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.
 • Enthousiaste collega’s en een goede werksfeer. Met maandelijkse borrels & gezamenlijke lunches, muziek quizzen, sporttoernooien en een personeelsfeest op zijn tijd. Met dank aan onze vitaliteitscommissie.
 • Noem nou bijvoorbeeld een Salesforce training. Heb je die gevolgd? Da’s een grote pré. Maar heb je hem niet gedaan? Dan kun je hem bij ons halen. Dat geldt ook voor veel andere opleidingen.
  30 vakantiedagen. Als je maar belooft om ze niet allemaal op te nemen in januari.
 • Samenwerken in een internationale omgeving met collega's uit onder andere Nederland, en onze andere 9 SD Worx-landen.

Hoe is de sollicitatieprocedure?

Stap 1: Solliciteer!
Stuur met behulp van deze link je CV en een korte motivatie en je hoort zo snel mogelijk van ons.

Stap 2: Eerste gesprek
Je komt bij ons op gesprek om kennis te maken en om elkaar het hemd van het lijf te vragen. We hopen dat jij ook wat moeilijke vragen voor óns hebt.

Stap 3: Tweede gesprek
Na die eerste kennismaking zijn er nog meer mensen die je allerlei vragen willen stellen, je toekomstige leidinggevende bijvoorbeeld. Dus je komt gewoon nóg een keer babbelen.

Stap 4: Contractvoorstel
We doen jou een aanbod. Hopelijk bevalt het je.

Stap 5: In dienst
Nadat je je contract hebt getekend gaan wij zorgen dat er een gezellige werkplek voor je klaar is op je eerste werkdag. Welkom!

Heb je vragen over deze vacature? Neem contact op met Elly Vriends, onze manager HR & Facility via 06-12985541 of Elly.vriends@sdworx.com.

Solliciteer nu

Werken bij SD Worx