digitaal ondertekenen cobra

Digitale handtekening

Digitaal ondertekenen is gemakkelijk, voordelig en rechtsgeldig

Zonder dat daar nog een printer aan te pas je digitale handtekening zetten? Dat kan! Met de dienst “Digitaal ondertekenen” heb je binnen 2 minuten digitaal een contract ondertekend.

Vraag een demo aan

De voordelen

  • Gemakkelijk: Nooit meer wachten op de handtekening op papier en zoekgeraakte stukken zijn er niet meer bij.
  • Voordelig: De kosten voor papier, administratieve handelingen en versturen per post bedragen gemiddeld meer dan € 3,-. Je bespaart dus direct tijd en geld.
  • Rechtsgeldig: Je verzamelt de juiste bewijskracht. Je ontvangt bij iedere transactie een transactiebon met onafhankelijk bewijs. De handtekening voldoet aan de vereisten voor de digitale handtekening, conform eIDAS en artikel 3:15a Burgelijk Wetboek. Bovendien is een identiteitsverificatie mogelijk via SMS.

Zo werkt "Digitaal Ondertekenen"

Je activeert met één druk op de knop de volledig met Cobra geïntegreerde oplossing voor je digitale handtekening. Selecteer in Cobra een document en laat eenvoudig via een workflow je PDF document digitaal ondertekenen. Het getekende contract wordt vervolgens veilig bewaard in de cloud. 

In de workflow leg je vast wie de ondertekenaars zijn en welk default onderteken-methode van toepassing is (handtekening of SMS). Je kunt meerdere inrichtingen maken. Het signaleren van openstaande taken verloopt in Cobra via het Mijn taken scherm.

Vereisten

  • Adobe Acrobat Reader. 
  • Internet Explorer wordt niet ondersteund, de ondersteunde browsers zijn o.a. Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.