Lotte de Ceuster

Legal consultant

Mijn naam is Lotte de Ceuster en als expert op het gebied van arbeidsrecht houd ik mij bezig met zowel collectief als individueel ontslagrecht in diverse branches. Mijn werkzaamheden bestaan onder meer uit het behandelen van dagelijkse HR-vragen, maar ook het beantwoorden van arbeidsrechtelijke vraagstukken in transacties. Ik adviseer onder meer over medezeggenschap, overgang van onderneming, reorganisaties, ontslagzaken en (wijziging van) arbeidsvoorwaarden. In 2019 heb ik de Beroepsopleiding Advocaten afgerond.

Kenmerkend is mijn snelle, pragmatische advisering. Meedenken met de klant, bewust van juridische risico’s, maar ook gedreven om van een mug geen olifant te maken. De kunst is om altijd tot een praktisch, juridisch juist, maar bovenal een voor de klant uitvoerbaar advies te komen.

Het dossier dat het meest is bijgebleven is het ontslag op staande voet van een groep werknemers van één van 's werelds grootste hotelketens. Dit proces heb ik begeleid van het analyseren van de bewakingsvideo’s en kassa-uitdraaien tot de uiteindelijke procedure bij de rechter. Een ontslag op staande voet dat bij een rechter overeind blijft is al een overwinning op zich, een collectief ontslag om frauduleus handelen vergeet je niet snel.

In mijn vrije tijd heb ik een grote interesse in interieurstyling.

Connect met mij op Linkedin