1. Home>
  2. Nieuws>
  3. Internationaal verlonen & internationale dienstverbanden >
Turbulent Times_ How Global Payroll Providers Can Help You Navigate Business Change_1

25% van NL payroll- en HR-teams vindt het moeilijk om gegevens te verstrekken ter ondersteuning van bedrijfsbeslissingen

Turbulent Times_ How Global Payroll Providers Can Help You Navigate Business Change_1

Uit internationaal onderzoek door SD Worx, blijkt dat tot 87% van de directies hun HR-teams vragen om payrollgegevens van hun werknemers om zakelijke beslissingen te onderbouwen.

  • SD Worx-enquête toont aan dat 87% van de internationale payroll- en HR-teams om gegevens wordt gevraagd om bedrijfsbeslissingen te ondersteunen.
  • Desondanks vindt 25% van de respondenten in Nederland het 'moeilijk' of 'zeer moeilijk' om gegevens aan de directie te verstrekken.
  • Uit onderzoek blijkt dat toekomstige technologieën Blockchain (65%) en AI (71%) groot zullen zijn in de Nederlandse HR-sector.

    Specifiek gebruik van loongegevens:

    • Organisaties in Europa waren het meest geneigd (52%) te denken dat de loonlijst kan helpen bij het maken van beoordelingen van werknemers. In Frankrijk zag 66% het potentieel, op de voet gevolgd door Duitsland (61%) en Oostenrijk (57%). In Nederland erkende iets minder dan de helft (45%) de waarde op dit gebied.  
    • Over het algemeen is iets minder dan de helft (47%) van de respondenten van mening dat de loonstrook de leiding kan informeren over de prestaties, het behoud en het verloop van werknemers. Ierland (54%) loopt voorop in Europa, gevolgd door Oostenrijk (53%), het Verenigd Koninkrijk (52%) en Frankrijk (49%). 49% van de respondenten in Nederland is van mening dat dit het geval is.

    Mark Bloem, algemeen directeur SD Worx Nederland, licht toe: "Deze enquête is geweldig nieuws voor HR- en payrollteams en laat zien dat gegevens niet alleen hen, maar ook hun bedrijven echt in staat stellen strategische inzichten te verwerven. Aangezien het moderne personeelsbestand en de betrokkenheid van werknemers bovenaan de agenda staan, moeten HR-managers HR-analyse gebruiken om krachtige, strategische gegevens en conclusies te trekken uit wat vroeger statische gegevens waren. Zo kunnen ze een veel strategischere rol spelen voor de business en HR en payroll eindelijk naar de directiekamer verplaatsen.”

    Het onderzoek werd uitgevoerd onder meer dan 1.500 respondenten uit negen Europese markten. Het laat zien dat in het analysetijdperk veel organisaties tegenwoordig de kracht van payroll, dat van oudsher werd gezien als administratie, omarmen. In Nederland zegt 94% van de respondenten dat salarisgegevens in hun bedrijf worden gebruikt om zakelijke beslissingen te onderbouwen. Ierland volgt op de tweede plaats (93%), terwijl bedrijven in Oostenrijk (80%) het minst geneigd zijn gebruik te maken van HR- en loongegevens in hun zakelijke besluitvorming. 

      Uitdagingen om gegevens te verzamelen

      Ondanks het feit dat 94% van de Nederlandse respondenten zegt dat salarisgegevens in hun bedrijf worden gebruikt om zakelijke beslissingen te nemen, vindt 25% van hen het 'moeilijk' of 'zeer moeilijk' om deze HR- en salarisgegevens te verstrekken. Op het gebied van internationale payroll zijn de grootste uitdagingen die bedrijven in Nederland noemen meerdere systemen (41%) en verwarrende data (30%), gevolgd door geen global overzicht (23%). Hoewel het positief nieuws is voor HR- en payrollprofessionals dat krachtige data nu belangrijk zijn binnen het bedrijf, lopen zij nog duidelijk tegen technologische uitdagingen aan.

        Blockchain en HR

        De enquête toont ook een visie op opkomende technologieën in de HR- en payrollsector, waarbij 65% van de respondenten in Nederland van mening is dat Blockchain belangrijk of cruciaal zal zijn in de sector. 71% voorspelt ook dat kunstmatige intelligentie en automatisering belangrijk of cruciaal zullen zijn voor HR- en payrollprofessionals, wat het belang van technologie in de HR- en payrollsector onderstreept.