1. Home>
RVU
Blogartikel

De toekomst van de Regeling Vervroegde Uittreding (RVU)

De Regeling Vervroegde Uittreding (RVU) drempelvrijstelling speeltis een belangrijk onderdeel rol invan het Nederlandse pensioenlandschap. Deze regelingvrijstelling, die is van kracht is sinds 2021, van kracht  bieden stelt werkgevers de mogelijkheidin staat om hun werknemers eerder te laten stoppen met werken.

By Jasper van den Bergen14-6-2024
Wetsvoorstel rouwverlof
Blogartikel

Nieuw wetsvoorstel voor rouwverlof in Nederland: wat verandert er?

Iedereen krijgt vroeg of laat wel eens mee te maken met het verlies van een familielid of dierbare. Terwijl veel andere landen al wettelijke regelingen hebben voor rouwverlof, ontbreekt zo’n regeling in Nederland. Een recent ingediend wetsvoorstel moet hier verandering in te brengen. 

By Fleur van Gisbergen14-6-2024
Mobiliteitsmeter SD Worx | Cobra
Blogartikel

Nieuw in SD Worx | Cobra: De Mobiliteitsmeter voor de rapportage van werkgebonden personenmobiliteit

Vanaf 1 juli 2024 zijn bedrijven met 100 of meer werknemers verplicht om te rapporteren over het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van hun werknemers. In dit artikel vertellen we je meer over de oplossing in onze HR- en salarissoftware voor de gegevensverzameling voor je CO2-rapportage.

14-6-2024
no-alt
Blogartikel

Handleiding: Zo transformeer je HR met SD Worx SAP-oplossingen

Het salarislandschap verandert met opties zoals cloudgebaseerde oplossingen en geautomatiseerde software. SAP stapt over op een cloud-only strategie en stopt in 2027 met het reguliere onderhoud van on-premise oplossingen. Deze overgang biedt bedrijven de kans om SAP SuccessFactors te implementeren, een volwassen cloudgebaseerd systeem dat de salarisadministratie digitaliseert en processen toekomstbestendig maakt.

13-6-2024
Inzicht in de arbeidsmarkt
Blogartikel

Inzicht in de arbeidsmarkt: 6 belangrijkste conclusies voor het eerste kwartaal 2024

De eerste 3 maanden van 2024 tonen opnieuw hoe veerkrachtig de huidige arbeidsmarkt in Nederland is, ondanks de aanhoudende economische uitdagingen. In deze blog delen we zes cruciale inzichten van het voorbije kwartaal die jou kunnen helpen om de huidige stand van de arbeidsmarkt beter te begrijpen. En we geven enkele tips hoe je als bedrijf je voordeel haalt uit de arbeidskrapte.

By Jeroen Stassen13-6-2024
no-alt
Blogartikel

Wat is “de cloud”?: De toekomst van HR-systemen

Vandaag de dag verandert het zakelijk landschap snel. HR-afdelingen hebben nieuwe uitdagingen, zoals flexibele werkuren en hybride werken. Daarnaast zal SAP HCM in 2027 definitief stoppen met het reguliere onderhoud van on-premise systemen, waardoor bedrijven naar een nieuwe oplossing moeten zoeken, zoals de cloud-oplossing SAP SuccessFactors. 

11-6-2024
vakantie tijdens ziekte
Blogartikel

Op vakantie tijdens ziekte zonder toestemming: ontslag op staande voet terecht?

Het kan wel eens voorkomen dat je als werkgever een vakantieaanvraag van een werknemer moet weigeren vanwege een zwaarwegend bedrijfsbelang. Maar wat doe je als je vermoed dat een werknemer tijdens ziekte zonder toestemming op vakantie gaat? Onlangs speelde hierover een rechtszaak waarbij een werkgever besloot tot ontslag op staande voet. Was dat wel de juiste beslissing?

By Fleur van Gisbergen23-5-2024
Vrouw met zwart haar en SD worx spark
Webinar

Webinar: een nieuwe kijk op performance management

In dit webinar verkennen we hoe organisaties performance management kunnen inzetten om hun medewerkers te laten groeien. We behandelen de essentiële principes van continu performance management en bieden goed gedefinieerde, praktische stappen die je kan implementeren om jouw team niet alleen te beoordelen, maar vooral te ontwikkelen en te ondersteunen. 

26-6-2024
Internationale payroll
Blogartikel

Vereenvoudig internationale payroll met de oplossingen van SD Worx

Het beheren van de loonadministratie voor internationale bedrijven kan een hele klus zijn, vooral wanneer je verstrikt raakt in het doolhof van Europese wetgeving of de berg aan gegevensverzameling en integratie moet trotseren. Maar wat als we je vertelden dat er een manier is om al deze hindernissen in één keer te overwinnen? Met de internationale payroll oplossingen van SD Worx heb je een naadloos platform dat jouw HCM-systemen integreert met de krachtige loonoplossingen van SD Worx.

13-5-2024