1. Home>
staffing_1200x800
Blogartikel

Waarom het belangrijk is tijdelijke medewerkers te omarmen en hoe je dat doet

Uitzendkrachten, freelancers, flexwerkers … bij veel organisaties zijn ze niet meer weg te denken. Sterker nog, uit onderzoek van SD Worx blijkt dat ruim 4 op de 10 werkgevers in toenemende mate vertrouwt op tijdelijke medewerkers. Maar hoe ga je om met deze groep? Hoewel ze een ietwat andere aanpak vereisen dan je vaste team, is het belangrijk om hen als volwaardige medewerkers te behandelen. Ontdek waarom dat zo is en hoe je dat in de praktijk kunt toepassen.

By Maurice Bisschop5-2-2024
3 bijzonderheden rondom vakantiedagen
Blogartikel

Drie bijzonderheden rondom vakantiedagen

De afgelopen tijd zijn er 2 bijzondere uitspraken gepubliceerd over vakantiedagen, namelijk over de uitbetaling van vakantiedagen in het all-in loon en over vakantiedagen tijdens ziekte. We geven een korte samenvatting van deze 2 rechterlijke uitspraken. Ook bespreken we de wettelijke vervaltermijn van vakantiedagen, hoe pak je dit ook alweer aan? 

By Fleur van Gisbergen24-1-2024
Vaste instelling
Blogartikel

Thuiswerken in het buitenland: een vaste inrichting?

Thuiswerken is niet meer weg te denken uit de huidige samenleving. Heb je werknemers die in het buitenland wonen en thuiswerken? Dan kan er sprake zijn van een vaste inrichting in het buitenland. In dit artikel leggen we uit wat een vaste inrichting is, hoe het ontstaat bij thuiswerken in het buitenland en wat de afspraken hierover tussen Nederland en België zijn.

By Jasper van den Bergen24-1-2024
Kerstfeest en belasting
Blogartikel

Feestdagen en verplichte vrije dagen, wat zijn de regels?

In de maanden voor de feestdagen is het vaak erg druk en dan rijst ook nog de vraag: hoe gaan we om met de feestdagen op de werkvloer? Is het wettelijk verplicht om alle werknemers vrij te geven met de feestdagen? Of is jouw bedrijf gesloten, waardoor alle werknemers vrij zijn? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over vrije dagen.

By Fleur van Gisbergen21-11-2023
Kerstfeest en belasting
Blogartikel

Kerstfeest en belasting, dit moeten werkgevers weten

Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekent dat de kerstfeesten weer op de agenda worden gezet. In dit artikel staan we stil bij de fiscale gevolgen van deze festiviteiten. 

By Jasper van den Bergen21-11-2023
Strengere regels voor bescherming klokkenluiders
Blogartikel

Strengere regels voor de bescherming van klokkenluiders

De Wet bescherming klokkenluiders (Wbk) is op 18 februari 2023 in werking getreden en heeft een aantal gevolgen voor werkgevers. In dit artikel vatten we nog een keer samen aan welke nieuwe regels je moet voldoen. 

By Fleur van Gisbergen21-11-2023
Invoering wettelijk minimum uurloon
Blogartikel

Invoering wettelijk minimum uurloon: een verhoging tot wel 15%

Op 1 januari 2024 treedt de wettelijke invoering van het minimumuurloon in werking. Wat dit precies inhoudt en waar werkgevers rekening mee moeten houden lees je in dit artikel.

21-11-2023
Afschaffing 30% regeling
Blogartikel

Op weg naar de afschaffing van de 30%-regeling?

De 30%-regeling voor ingekomen werknemers staat op het punt om ingrijpend te veranderen. Als de Eerste Kamer instemt, zal de 30%-regeling vanaf 1 januari aanstaande verder worden versoberd. De Tweede Kamer heeft namelijk twee amendementen aangenomen, die in dit artikel worden toegelicht.

By Jasper van den Bergen21-11-2023
Vrouw werkt thuis
Blogartikel

Werknemers hebben nog steeds geen recht op thuiswerken

Het initiatiefwetsvoorstel “Werken waar je wilt” is door de Eerste Kamer verworpen. Dit betekent dat werkgevers een verzoek tot thuiswerken vrij eenvoudig kunnen afwijzen. In dit artikel nemen we je mee in de huidige regels voor verzoeken tot thuiswerken. 

24-10-2023