1. Home>
  2. Nieuws>

Welzijn & gezondheid

Als werkgever is het van belang dat je medewerkers op een prettige en gezonde manier hun werkzaamheden kunnen uitvoeren, en de ruimte hebben om een balans te vinden die goed in hun leven past.

welzijn-1200x800
Contenttypes
RVU
Blogartikel

De toekomst van de Regeling Vervroegde Uittreding (RVU)

De Regeling Vervroegde Uittreding (RVU) drempelvrijstelling speeltis een belangrijk onderdeel rol invan het Nederlandse pensioenlandschap. Deze regelingvrijstelling, die is van kracht is sinds 2021, van kracht  bieden stelt werkgevers de mogelijkheidin staat om hun werknemers eerder te laten stoppen met werken.

By Jasper van den Bergen14-6-2024
Wetsvoorstel rouwverlof
Blogartikel

Nieuw wetsvoorstel voor rouwverlof in Nederland: wat verandert er?

Iedereen krijgt vroeg of laat wel eens mee te maken met het verlies van een familielid of dierbare. Terwijl veel andere landen al wettelijke regelingen hebben voor rouwverlof, ontbreekt zo’n regeling in Nederland. Een recent ingediend wetsvoorstel moet hier verandering in te brengen. 

By Fleur van Gisbergen14-6-2024
Vrouw werkt op een laptop met fiets op de achtergrond
Blogartikel

Wat betekent de verplichte CO2-rapportage voor jouw organisatie?

Vanaf 1 juli 2024 zijn organisaties met 100 of meer werknemers verplicht om te rapporteren over het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van de werknemers: de verplichte CO2-rapportage. In deze blog lees je wat dit voor jouw organisatie betekent.

22-2-2024
3 bijzonderheden rondom vakantiedagen
Blogartikel

Drie bijzonderheden rondom vakantiedagen

De afgelopen tijd zijn er 2 bijzondere uitspraken gepubliceerd over vakantiedagen, namelijk over de uitbetaling van vakantiedagen in het all-in loon en over vakantiedagen tijdens ziekte. We geven een korte samenvatting van deze 2 rechterlijke uitspraken. Ook bespreken we de wettelijke vervaltermijn van vakantiedagen, hoe pak je dit ook alweer aan? 

By Fleur van Gisbergen24-1-2024
Kerstfeest en belasting
Blogartikel

Feestdagen en verplichte vrije dagen, wat zijn de regels?

In de maanden voor de feestdagen is het vaak erg druk en dan rijst ook nog de vraag: hoe gaan we om met de feestdagen op de werkvloer? Is het wettelijk verplicht om alle werknemers vrij te geven met de feestdagen? Of is jouw bedrijf gesloten, waardoor alle werknemers vrij zijn? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over vrije dagen.

By Fleur van Gisbergen21-11-2023
Kerstfeest en belasting
Blogartikel

Kerstfeest en belasting, dit moeten werkgevers weten

Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekent dat de kerstfeesten weer op de agenda worden gezet. In dit artikel staan we stil bij de fiscale gevolgen van deze festiviteiten. 

By Jasper van den Bergen21-11-2023
digitale werknemerservaring
Blogartikel

Optimaliseren van de digitale werknemerservaring: Do’s en Don’ts

Hoe kan je de digitale werknemerservaring verbeteren en welke valkuilen je moet vermijden om je HR-strategie te versterken en je personeel te ondersteunen? 

11-9-2023
Favoriete werkgever - Luister naar je personeel
Blogartikel

Luister naar je medewerkers: til je employer branding naar nieuwe hoogten

Word de werkgever waar iedereen graag wil werken. Wil je je employer branding versterken? Luister naar je medewerkers, want zij weten de weg!

8-6-2023
Oudere vrouw met stapel papieren
Blogartikel

De voordelen van het in dienst nemen van AOW-gerechtigde werknemers

Door de krappe arbeidsmarkt is het lastig om nieuw personeel te werven. In de zoektocht naar personeel wordt de AOW-gerechtigde werknemer vaak over het hoofd gezien. Een AOW-gerechtigde werknemer in dienst houden of juist aan nemen kan een oplossing zijn voor personeelstekort. In dit artikel bespreken we de 6 belangrijkste arbeidsrechtelijke en financiële voordelen van het in dienst hebben van een AOW-gerechtigde werknemer. 

23-5-2023
Man achter computer met papieren
Blogartikel

Van aantrekkelijk werkgeverschap tot een volledig Duurzaam Inzetbaarheidscultuur

Vitale werknemers, dat wilt elke werkgever. Bij SD Worx geloven we in de kracht van kleine persoonlijke veranderingen in gewoontes waar je elke dag opnieuw plezier van hebt. Daarom werken we samen met HollandFit. Lees hier meer over de vitaliteitsomgeving van HollandFit.

14-9-2022
Zandloper op bureau
Blogartikel

Tijdregistratie als tool voor een gezonde werk-privé balans

De strakke werkschema’s van vroeger hebben plaatsgemaakt voor meer flexibiliteit. Maar om de balans tussen werk en privé te behouden, is het van vitaal belang dat werknemers hun werktijd bijhouden. Tijdregistratie maakt dat mogelijk. Lees meer in dit artikel. 

13-5-2022
mensen op kantoor
Blogartikel

Hoe motiveer je werknemers om weer naar kantoor te komen?

Na het vervallen van de coronamaatregelen en het thuiswerkadvies, wordt er bij veel bedrijven weer verwacht dat medewerkers op de werkplek verschijnen. Niet alle werknemers staan te springen om terug naar kantoor te gaan. In dit artikel geven we je cruciale inzichten rondom thuiswerken en de terugkeer naar kantoor.

8-4-2022