1. Home>

Tools & downloads

Onze handige tools ondersteunen je op diverse vlakken. De loonstrookuitleg geeft praktische informatie over salaris en verdiensten. Op deze pagina vind je ook de premies en percentages die gelden voor werkgevers.

Downloads

SD Worx Benefits - Beloningsbeleid

Beloningsbeleid: wapen in de war for talent

Hoe is het gesteld met het loonbeleid in jouw organisatie? Bied jij een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket of weet je niet zeker of jij als werkgever wel aantrekkelijk en concurrerend genoeg bent? In dit eBook helpen we je met 4 concrete stappen op weg.

  Magazine | Beloningsbeleid
  HR-trends 2023

  HR-trends 2024 volgens onze professionals

  We vroegen SD Worx-professionals om in te zoomen op de huidige HR-uitdagingen. De volgende onderwerpen haalden allemaal het podium: krappe arbeidsmarkt met minder vacatures, AI in HR, flexibiliteit & mobiliteit en diversiteit & inclusie

   Magazine | HR-trends 2024
   Factoren van invloed op loonverwerking

   Factoren van invloed op loonverwerking

   Dit onderzoeksrapport licht 6 verschillende factoren uit waar payrollmedewerkers, HR managers en directeuren dagelijks mee te maken hebben. Welke obstakels komen zij tegen en hoe pakken ze dit aan?

    Rapport | Payroll Proficiency Index
    Ontslaggesprek: tips & valkuilen

    Ontslaggesprek: tips en valkuilen

    Een ontslaggesprek is hét slecht-nieuwsgesprek bij uitstek. Hoe pak je dan nu aan? Moet je als leidinggevende een ontslaggesprek voeren? Houd dan de volgende aandachtspunten goed in de gaten.

     Magazine | Ontslaggesprek

     HR-efficiency checklist

     Digitalisering in HR

     Opkomende technologieën veranderen onze manier van werken en bieden vele mogelijkheden, maar ook uitdagingen, vooral bij HR-digitalisering. Download het gratis online magazine en ga aan de slag met de (verdere) digitalisering binnen jouw organisatie.

      Online magazine | HR-digitalisering
      Personeelsverloop

      Hoog personeelsverloop? Een stappenplan.

      Wanneer het lastig is om goed personeel te vinden, wordt een hoog personeelsverloop al snel problematisch. Dit wil je voorkomen natuurlijk. En dat kan! Met dit stappenplan krijg je grip op je personeelsverloop en ben je in staat een stabiel team samen te stellen.

       eBook | Personeelsverloop
       Loonbeleid & Loonkosten

       Inzicht in loonbeleid en loonkosten

       Het vinden van écht goed personeel is soms lastig, zeker in een krappe arbeidsmarkt. En heb je talenten eenmaal aan boord, dan staat de volgende uitdaging meteen klaar: deze vasthouden. Wij bieden je inzicht in je loonkosten en je loonbeleid.

        eBook | Loonbeleid en loonkosten
        Afwezigheden en verzuimbeleid

        Afwezigheden en verzuimbeleid

        Een capaciteitsprobleem in je organisatie vraagt natuurlijk om actie. Maar wel om de juiste! Moeten er echt mensen bij? Of is het beschikbare personeel misschien efficiënter in te zetten? Lees het eBook.

         eBook | Afwezigheden en verzuimbeleid

         Checklist arbeidsovereenkomst

         Checklist arbeidsovereenkomst

         Je staat op het punt om een arbeidsovereenkomst te gaan opstellen. Wat moet er allemaal in opgenomen worden? We stelden een handige checklist voor je samen.

          Checklist | Arbeidsovereenkomst
          vrouw staand laptop

          Tijd & Planning waar je U tegen zegt

          Of het nu gaat om tijd- en urenregistratie, om personeelsplanning & roosteren of op afstand werken. We helpen je met tijd & personeelsplanning waar je u tegen zegt. Lees er alles over in het eBook.

           eBook | Tijd & Planning
           talent-subdomain-heroimage-career&successions

           Hoe groei je uit tot een favoriete werkgever?

           Niet-vervulde vacatures vertragen het groeipotentieel van veel bedrijven. Willen werkgevers het schaarse talent dat er is binnenhalen, aan zich binden en vasthouden, dan zullen ze ze een tandje bij moeten zetten. Ze moeten een favoriete werkgever worden.

            Magazine | Favoriete werkgever
            Prinsjesdag 2022: De belangrijkste punten voor HR- en Salarisprofessionals

            Prinsjesdag 2023 | Belangrijk voor HR

            Jaarlijks worden op Prinsjesdag de plannen van de regering voor het nieuwe werkjaar bekendgemaakt. Wat er verandert voor HR & salaris zetten wij voor je op een rij in een overzichtelijk online magazine.

             Magazine | Prinsjesdag 2023

             SD Worx voor bouwondernemers

             Speciaal voor bouwondernemers

             Een vast team experts met jarenlange ervaring in de bouwsector, is jouw partner als het gaat om salaris- en personeelszaken. Meer weten over onze oplossingen voor de bouw? Bekijk het online magazine

              Magazine | Bouwondernemers