Laat HR en salariszaken aan professionals over.

For life. For work.

Persberichten

Covid-19: SD Worx is er voor u

16 maart 2020

De situatie rond het COVID-19-virus evolueert snel en treft ons allemaal. Bij SD Worx nemen we onze verantwoordelijkheid en treffen we de nodige maatregelen om ervoor te zorgen dat we volledig operationeel kunnen blijven.

Lees meer

Persberichten

Corona - Hoe SD Worx bedrijfscontinuïteit en veiligheid werknemers garandeert

13 maart 2020

De bezorgdheid en maatregelen rond het COVID-19 virus nemen snel toe en treffen veel mensen. Bij SD Worx blijven we voor u beschikbaar dankzij onze digital people solutions. SD Worx had zijn bedrijfscontinuïteitsprocessen al geactiveerd en blijft zijn maatregelen aanpassen aan de snel veranderende status en de acties van de overheid om de continuïteit van onze diensten te verzekeren.

Lees meer

Blog

Coronavirus: de impact voor Nederlandse werkgevers en werknemers

17 maart 2020

Het coronavirus rukt op en ook in ons land stijgt het aantal besmettingen. Dat roept waarschijnlijk vragen op over hoe je bedrijf verder kan draaien. Want wat als je medewerkers hun werk niet kunnen uitvoeren door een gebrek aan bevoorrading? Of als ze in het buitenland in quarantaine zitten? En hoe zit het met doorbetaling van loon? We maakten deze handige FAQ.

Lees meer

 1. Zorgeloze salaris- en HR-administratie
 2. Aantrekkelijk werkgeverschap
 3. Optimaal personeelsbeleid

Zorgeloze salaris- en HR-administratie

Salaris- en HR-zaken regelen zonder zorgen? Of er zelfs geen omkijken naar hebben? Met oplossingen van SD Worx regelen we het! Een foutloze salarisadministratie, de correcte toepassing van wet- en regelgeving of het digitaliseren van HR-processen. Consistent en effectief.

 • 150.000 loonberekeningen per maand
 • 1.400 gebruikers van onze salarissoftware
 • 155 gespecialiseerde medewerkers in Nederland

Aantrekkelijk werkgeverschap

Medewerkers zijn de beste ambassadeurs voor je organisatie

Enthousiaste en vitale medewerkers zijn de beste ambassadeurs voor je organisatie. En dus helpen we je graag om medewerkers tevreden te houden. Met een aantrekkelijk loonbeleid. Of het faciliteren van een goede werk-privé balans.

 • hogere medewerkertevredenheid
 • optimalere loonkosten
 • betere werk-privébalans

Optimaal personeelsbeleid

Een heldere koers in HR

Voor de beste inzet van (in- en extern) personeel is kennis nodig. Over HR-beleid, personeelsoplossingen en talentontwikkeling bijvoorbeeld. SD Worx ondersteunt graag bij het opzetten van een heldere koers en een effectieve personeelsinzet.

 • performance management
 • tijd registratie
 • outsourcing & detachering
Evenement
Premies & Percentages 2018

Premies & Percentages

We verzamelden de volgende actuele informatie voor je:

Uitbetaling tijdens feestdagen | Wettelijk minimum (jeugd)loon | Bruto minimumloon BBL | Bijtelling privégebruik auto van de zaak | Loonheffing en loonheffingskorting | Premies sociale verzekeringen en ZVW | Loonkostenvoordelen | Lage inkomensvoordelen | Normbedragen en overige cijfers

Tarieven

Nieuws

Update WagwEU - Vanaf 1 maart 2020 meldingsplicht bij detachering naar Nederland

21 januari 2020

Sinds 18 juni 2016 geldt de Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de Europese Unie (WagwEU) in Nederland. Bijna vier jaar later is ook het laatste onderdeel van deze wet klaar om in gebruik te worden genomen: vanaf 1 maart 2020 wordt namelijk de meldingsplicht van kracht. Door deze meldingsplicht zal de Inspectie SZW de verplichtingen die voortvloeien uit de WagwEU beter kunnen controleren en handhaven.

Lees meer

Blog

De 7 meest voorkomende redenen voor vertrek van medewerkers

10 oktober 2019

Er zijn veel verschillende redenen waarom een medewerker kan besluiten om jouw organisatie te verlaten. Vertrekkende medewerkers nemen hun kennis en ervaring mee. En dat kost geld. Het nastreven van goed werkgeverschap is dus belangrijk. In dit blogartikel zetten we de 7 meest voorkomende redenen voor personeelsverloop voor je op een rij. We helpen je om je personeelsverloop (beter) aan te pakken, en je werving- en selectie of retentiebeleid te optimaliseren.

Lees meer

Blog

Hoe modern is jouw loonbeleid?

5 november 2019

Een doordacht loonbeleid is belangrijk voor een evenwichtig succes van je organisatie. Hoe krapper de arbeidsmarkt, hoe meer we moeten doen om talentvolle medewerkers te binden. Weet jij hoe je dit aanpakt? Welke behoeftes je medewerkers hebben? En hoe je ze activeert om het beste uit zichzelf te halen? Het belangrijkste uitgangspunt is: met de tijd meegaan! Daarom in dit artikel 3 tips voor het duurzaam moderniseren van je loonbeleid. 

Lees meer

Tips om je HR-bedrijfsprocessen efficiënter te maken

22 mei 2019

Zo houd jij als HR-professional tijd over. Of het nu gaat om het verwerken van de salarisadministratie of het werven van nieuwe toptalenten, als HR-professional ben je verantwoordelijk voor veel verschillende HR-bedrijfsprocessen in je organisatie. Als je zoveel ballen in de lucht houdt, wil je zo efficiënt mogelijk met je tijd omgaan. Daarom is het ontzettend zinvol om eens kritisch te kijken naar hoe je binnen jouw team of afdeling de belangrijkste HR- en payroll bedrijfsprocessen kunt verbeteren. 

Lees meer

Tijdig je eHerkenning aanvragen: ben jij al voorbereid?

8 juli 2019

Per 1 november is inloggen bij veel overheidsorganisaties alleen nog mogelijk via eHerkenning, je hebt er vast al iets van vernomen? Het is de nieuwe manier van inloggen voor organisaties bij de overheid. Maar eHerkenning aanvragen kost tijd en voorbereiding. Tijdig overstappen is dus noodzakelijk wanneer jij als werkgever je overheidszaken online wil blijven regelen. We hebben alle ins en outs op een rijtje gezet. Ben jij al voorbereid? 

Lees meer