1. Home>
  2. Nieuws>

Personeel werven & aannemen – onboarding

Hoe vind je in de huidige arbeidsmarkt de juiste talenten? En áls je ze gevonden hebt, hoe zorg je ervoor dat hun introductie in de organisatie succesvol verloopt? In deze rubriek vind je alles over het vinden, aannemen en onboarden van nieuwe medewerkers.

man en vrouwen in schort
Contenttypes
Nooit-meer-zonder-talent
E-book

Van 'War for Talent' naar 'War for being' the best employer!

Het e-book 'Nooit meer zonder talent' biedt jouw bedrijf meer inzicht in de uitdagingen van de huidige arbeidskrapte en onthult 5 concrete actiepunten om jouw talent in 2024 te optimaliseren. Ontdek de praktische strategieën van onze experts om werknemers aan te trekken én te behouden. 

19-6-2024
sollicitatiegesprek
Blogartikel

4 tips als je een sollicitatiegesprek afneemt

Top, HR heeft misschien wel dé kandidaat gevonden voor die openstaande vacature in je team. En om nog zekerder te zijn van een goede match, zou het goed zijn als ook jij nog een sollicitatiegesprek met hem of haar voert. Maar hoe begin je daar dan aan zonder veel HR-kennis? Wat mag je wel als interviewer vragen en wat niet? We vragen het aan expert Daphne Katan, Corporate Recruiter bij SD Worx Jobs.

By Daphne Katan18-6-2024
Inzicht in de arbeidsmarkt
Blogartikel

Inzicht in de arbeidsmarkt: 6 belangrijkste conclusies voor het eerste kwartaal 2024

De eerste 3 maanden van 2024 tonen opnieuw hoe veerkrachtig de huidige arbeidsmarkt in Nederland is, ondanks de aanhoudende economische uitdagingen. In deze blog delen we zes cruciale inzichten van het voorbije kwartaal die jou kunnen helpen om de huidige stand van de arbeidsmarkt beter te begrijpen. En we geven enkele tips hoe je als bedrijf je voordeel haalt uit de arbeidskrapte.

By Jeroen Stassen13-6-2024
VacaturesSchrijven_Blog_1200x800
Blogartikel

Vacatures schrijven in 2024: trek sollicitanten aan met deze 5 tips

Hoe vinden de juiste sollicitanten jouw bedrijf? Een goede vacaturetekst is daarbij essentieel. Met deze vijf tips schrijf je betere teksten die meer (en geschiktere) kandidaten overtuigen.

By Mila Jordans19-3-2024
Jak digitalizacja pomaga budować pewność siebie pracowników
Blogartikel

Vijf manieren hoe generatieve AI de employee journey kan beinvloeden

Momenteel investeren 6 op de 10 Europese bedrijven in de digitalisering van HR. Steeds meer van hen kijken naar manieren waarop generatieve AI de digitale werknemerservaring kan verbeteren en tegelijkertijd de werkdruk van HR-professionals kan verminderen. Hoe kan generatieve AI daaraan bijdragen? 

13-9-2023
Favoriete werkgever - Luister naar je personeel
Blogartikel

Luister naar je medewerkers: til je employer branding naar nieuwe hoogten

Word de werkgever waar iedereen graag wil werken. Wil je je employer branding versterken? Luister naar je medewerkers, want zij weten de weg!

8-6-2023
no-alt
Blogartikel

Aanvullende informatieplicht voor werkgevers per 1 augustus 2022

Als werkgever ben je verplicht om werknemers bij indiensttreding bepaalde informatie te verstrekken. Dat is op zichzelf niets nieuws, artikel 7:655 BW maakt al geruime tijd onderdeel uit van de Nederlandse arbeidswetgeving. Belangrijk om te weten is dat de rechten van de werknemer onder dit artikel per 1 augustus 2022 worden uitgebreid. Dit komt door de inwerkingtreding van de “Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden”, die is gebaseerd op een Europese Richtlijn.

20-7-2022
Groep mensen zit te wachten
Blogartikel

De oproepovereenkomst vanaf 1 augustus 2022

Per 1 augustus 2022 zullen werkgevers meer duidelijkheid moeten bieden aan werknemers met een oproepovereenkomst. Dat is het gevolg van de Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden

19-7-2022
Twee mensen schudden hand zakelijk
Blogartikel

Hoe trek je gespecialiseerd talent aan?

Ondanks dat we al enkele jaren spreken over krapte op de arbeidsmarkt, lijkt dit zich steeds heviger te ontwikkelen en dan vooral richting de gespecialiseerde sectoren die op zoek zijn naar complexere profielen. We kunnen dus gerust spreken over een ware talentencrisis. Hoe zijn we in deze talentencrisis beland en wat kun je doen om gespecialiseerde talenten aan te trekken? 

18-7-2022
Vrouw peinzend achter laptop
Blogartikel

Hoe zorg je ervoor dat internationaal verlonen van personeel geen obstakel wordt?

Over de grenzen gaan met je onderneming, betekent meestal dat je ook met internationale werknemers – en dus internationale verloning- te maken krijgt of andersom: als je in Nederland buitenlands personeel aanneemt, krijg je te maken met wet- en regelgeving op dit vlak. Binnen Europa geldt dat verloning vaak een obstakel vormt bij internationaal ondernemen.

15-6-2022
Vrouw op kantoor
Blogartikel

Simpele tips om je Employer Branding te versterken

In een krappe arbeidsmarkt, is een sterk Employer Brand onmisbaar. Met sterke Employer Branding versterk je immers je positie als werkgever. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw organisatie onderscheidend is van de concurrentie? 

22-2-2022