1. Home>
  2. Nieuws>

Pensioen

Het pensioenbeleid in Nederland is drastisch aan het veranderen. Je vindt hier onze informatie omtrent pensioenen en beleid in Nederland.

grijze man
Contenttypes
RVU
Blogartikel

De toekomst van de Regeling Vervroegde Uittreding (RVU)

De Regeling Vervroegde Uittreding (RVU) drempelvrijstelling speeltis een belangrijk onderdeel rol invan het Nederlandse pensioenlandschap. Deze regelingvrijstelling, die is van kracht is sinds 2021, van kracht  bieden stelt werkgevers de mogelijkheidin staat om hun werknemers eerder te laten stoppen met werken.

By Jasper van den Bergen14-6-2024
Man houd papier vast en zit aan bureau
Blogartikel

Bedrijfstakpensioenfondsen komen in actie: recente rechterlijke uitspraken

De laatste jaren zien we steeds vaker dat bedrijfstakpensioenfondsen met terugwerkende kracht premies verhalen op werkgevers. Dit leidt tot discussies: valt een werkgever wel of niet onder de werkingssfeer van een bedrijfstakpensioenfonds? In 2 recente rechterlijke uitspraken leidde deze vraag ook tot een flinke discussie. 

22-2-2024
Oudere vrouw met stapel papieren
Blogartikel

De voordelen van het in dienst nemen van AOW-gerechtigde werknemers

Door de krappe arbeidsmarkt is het lastig om nieuw personeel te werven. In de zoektocht naar personeel wordt de AOW-gerechtigde werknemer vaak over het hoofd gezien. Een AOW-gerechtigde werknemer in dienst houden of juist aan nemen kan een oplossing zijn voor personeelstekort. In dit artikel bespreken we de 6 belangrijkste arbeidsrechtelijke en financiële voordelen van het in dienst hebben van een AOW-gerechtigde werknemer. 

23-5-2023
no-alt
Blogartikel

Tweede Kamer akkoord met invoering nieuwe pensioenwetgeving

De datum van invoering van de nieuwe pensioenwetgeving lijkt, na een paar keer uitstel, nu uiteindelijke vast te staan. De Tweede Kamer ging in december akkoord met invoering op 1 juli 2023. Wat betekent dit voor jou? Je leest het in dit artikel.

19-1-2023
Oudere vrouw met stapel papieren
Blogartikel

Invoering nieuwe pensioenwetgeving. Wat betekent dat voor jou?

Nu het zomerreces voorbij is, worden in Den Haag de lopende dossiers weer opgepakt. Hoewel er veel zwaarwegender zaken aan de orde zijn dan pensioen, moeten volgens planning de Tweede en daarna Eerste Kamer nieuwe pensioenwetgeving aannemen. Wat betekent de invoering van de wetgeving voor jou en voor het pensioen van jouw medewerkers? Door beantwoording van de onderstaande vragen, praten we je bij over de hoofdlijnen.

20-9-2022
Old people
Blogartikel

Nieuwe pensioenstelsel: Overeenstemming over de uitwerking van het pensioenakkoord

Een jaar na het sluiten van het pensioenakkoord, hebben het kabinet en de sociale partners definitief overeenstemming bereikt over de uitwerking daarvan. Op 1 januari 2022 moet de nieuwe pensioenwetgeving in werking treden en uiterlijk op 1 januari 2026 moeten alle pensioencontracten in overeenstemming zijn met het nieuwe pensioenwetgeving.

By Jilly El Moridi10-7-2020
  • Previous
  • 1
  • Next