1. Home>
  2. Nieuws>

Salaris & beloning

Al meer dan 75 jaar is SD Worx een ervaren partner in loonverwerking – en alles wat daarbij komt kijken. We houden fiscale actualiteiten en technologische innovaties in salarissoftware dan ook scherp voor je in de gaten.

Vrolijke man met telefoon
Contenttypes
Blog minimum loon
Blogartikel

Stijging minimumloon per 1 juli: Wat je moet weten

Werkgevers en HR-professionals moeten voortdurend op de hoogte zijn van alle wetswijzingen, waaronder wijzigingen die betrekking hebben tot het salaris. Vanaf 1 juli geldt namelijk weer een ander minimumloon. In dit artikel geven we je de laatste updates. 

25-7-2024
Hero 1200 x 800 Payrolling
Blogartikel

Wat is payrolling en is het iets voor jou?

Heb je wel medewerkers nodig, maar zie je op tegen de bijkomende administratie, verplichtingen en risico’s van het werkgeverschap? Dan is payrolling een interessante oplossing voor jou. Want jij wint tijd, efficiëntie, comfort en gemoedsrust. Zodat je volop kunt focussen op wat telt: je business en team vlot doen draaien.

16-7-2024
Vrouw leest boek
Webinar

Transparante arbeidsvoorwaarden

Onze sprekers informeren je tijdens dit webinar over transparante arbeidsvoorwaarden. Ze lichten de wetgeving toe en geven praktische tips hoe je dit binnen jouw organisatie kan toepassen. 

3-9-2024
De uitdagingen van mkb
Blogartikel

Van eenmanszaak tot internationaal bedrijf: de groeiuitdagingen van midden- en kleinbedrijven

Voor veel mkb's is het een uitdaging om door het complexe zakelijke landschap te navigeren terwijl hun bedrijf groeit. Bij SD Worx begrijpen we de unieke uitdagingen waarmee mkb's te maken hebben en bieden we oplossingen om deze aan te pakken. 

4-7-2024
no-alt
Blogartikel

Communiceren over beloning: 5 tips

Beloning: een belangrijke driver van geluk of – bij gebrek eraan – stress. Uit recent onderzoek blijkt dan ook dat het verloningspakket in de meeste Europese landen op één staat om bij een werkgever te blijven (of starten). Tegelijk is praten over je loon nog vaak taboe. Terwijl kennis over en waardering van het loonpakket in sterke mate het financiële welzijn beïnvloeden.

2-7-2024
no-alt
Blogartikel

Het 'waarom' van arbeidsvoorwaarden

Dit is het belang van duidelijk communiceren over arbeidsvoorwaarden en zo draagt het 'waarom' achter de keuzes bij aan de identiteit, waardering en betrokkenheid van medewerkers.

24-6-2024
Internationale payroll
Blogartikel

Vereenvoudig internationale payroll met de oplossingen van SD Worx

Het beheren van de loonadministratie voor internationale bedrijven kan een hele klus zijn, vooral wanneer je verstrikt raakt in het doolhof van Europese wetgeving of de berg aan gegevensverzameling en integratie moet trotseren. Maar wat als we je vertelden dat er een manier is om al deze hindernissen in één keer te overwinnen? Met de internationale payroll oplossingen van SD Worx heb je een naadloos platform dat jouw HCM-systemen integreert met de krachtige loonoplossingen van SD Worx.

13-5-2024
Herbruikbare koffiebekers
Blogartikel

Herbruikbare koffiebekers belastingvrij verstrekken binnen de werkkostenregeling?

Sinds 1 januari 2024 is het niet meer toegestaan om wegwerpbekers te gebruiken op de werkplek. Dit volgt uit wetgeving die de hoeveelheid plastic afval moet verminderen. Lees in dit artikel hoe de Kennisgroep loonheffing oordeelt over de verstrekking van koffiebekers door werkgevers.

By Jasper van den Bergen18-4-2024
Verhuiskostenvergoeding voor werknemers
Blogartikel

Verhuiskostenvergoeding voor werknemers: voorwaarden en tips

Is jouw werknemer bereid om dichter bij het werk te gaan wonen? Dan kan je een belastingvrije verhuisvergoeding geven. Maar aan welke voorwaarden moet zo’n onbelaste vergoeding voldoen? Heeft jouw werknemer ook recht op een vrije dag om te verhuizen? Je leest het in dit artikel. 

By Jasper van den Bergen25-3-2024
webinar banner 16 april
On demand

Arbeidsjuridische & fiscale update 16 april

Met welke veranderingen moet je als werkgever rekening houden op het vlak van wet- en regelgeving? Zijn er nog belangrijke uitspraken geweest van rechters? Als ondernemer of HR professional wil je dit soort zaken graag bijhouden. Tijdens dit on-demand webinar mag je van ons veel praktische en heldere voorbeelden verwachten.

16-4-2024
event banner CO2-rapportage en mobiliteitsbudget
On demand

CO2-rapportage en mobiliteitsbudget

Onze sprekers informeren je tijdens dit webinar over de CO2-rapportageplicht en de mogelijkheden van het mobiliteitsbudget. Tijdens dit on-demand mag je van ons veel praktische en heldere voorbeelden verwachten.

21-3-2024
Man houd papier vast en zit aan bureau
Blogartikel

Bedrijfstakpensioenfondsen komen in actie: recente rechterlijke uitspraken

De laatste jaren zien we steeds vaker dat bedrijfstakpensioenfondsen met terugwerkende kracht premies verhalen op werkgevers. Dit leidt tot discussies: valt een werkgever wel of niet onder de werkingssfeer van een bedrijfstakpensioenfonds? In 2 recente rechterlijke uitspraken leidde deze vraag ook tot een flinke discussie. 

22-2-2024