1. Home>
  2. Nieuws>

Flexibele arbeidsmarkt

Hoe ga jij om met flexibele personeelsinzet? Hoe is de balans tussen een flexibele ‘schil’ en jouw vaste personeelsbestand? Je vindt hier ons laatste nieuws.

Vrouwen verschillende leeftijden samen in overleg
Contenttypes
Kaderovereenkomst
Blogartikel

Verkorte terugwerkende kracht van de Kaderovereenkomst: snellere actie vereist

Sinds de invoering van de Kaderovereenkomst meer dan een jaar geleden, hebben werknemers de mogelijkheid om tot 50% van de werktijd in het woonland te werken met behoud van de sociale zekerheid in het vestigingsland van de werkgever. De regeling die het mogelijk maakte om aanvragen met terugwerkende kracht van een jaar in te dienen, is per 1 juli afgelopen. Hier lees je wat dit betekent en welke stappen je moet ondernemen.

By Jasper van den Bergen25-7-2024
man denkend achter computer
Blogartikel

Vanwege personeelstekort werknemers inzetten in een andere functie? Dat kan niet zomaar!

Bijna alle sectoren hebben in deze krappe arbeidsmarkt te maken met een personeelstekort. Mag een werkgever dan van haar werknemers verwachten dat zij (tijdelijk) een andere functie vervullen? Je leest het in dit artikel. 

23-11-2022
Thuis werkende vrouw met kat
Blogartikel

Wetsvoorstel: Wet werken waar je wilt

De huidige Wet Flexibel Werken maakt het voor werknemers nu al mogelijk om een aanpassing van de arbeidsplaats te verzoeken, maar van de werkgever wordt alleen verwacht het verzoek te overwegen. Daar moet het wetsvoorstel ‘Wet werken waar je wilt’ verandering in brengen. Wat er precies verandert lees je in dit artikel. 

By Marie-José Witkop22-8-2022
Mensen in overleg
Blogartikel

Verzoek om meer voorspelbare en zekere arbeidsvoorwaarden: wijzigingen in de Wet flexibel werken per 1 augustus 2022

De Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden brengt diverse wijzigingen met zich mee. Een daarvan is het aanpassen van de huidige Wet flexibel werken. Aan deze wet wordt een artikel toegevoegd dat werknemers de mogelijkheid biedt om een verzoek in te dienen voor 'een vorm van arbeid met meer zekere en voorspelbare arbeidsvoorwaarden'. 

19-7-2022
Twee mensen schudden hand zakelijk
Blogartikel

Hoe trek je gespecialiseerd talent aan?

Ondanks dat we al enkele jaren spreken over krapte op de arbeidsmarkt, lijkt dit zich steeds heviger te ontwikkelen en dan vooral richting de gespecialiseerde sectoren die op zoek zijn naar complexere profielen. We kunnen dus gerust spreken over een ware talentencrisis. Hoe zijn we in deze talentencrisis beland en wat kun je doen om gespecialiseerde talenten aan te trekken? 

18-7-2022
Vrouw peinzend achter laptop
Blogartikel

Hoe zorg je ervoor dat internationaal verlonen van personeel geen obstakel wordt?

Over de grenzen gaan met je onderneming, betekent meestal dat je ook met internationale werknemers – en dus internationale verloning- te maken krijgt of andersom: als je in Nederland buitenlands personeel aanneemt, krijg je te maken met wet- en regelgeving op dit vlak. Binnen Europa geldt dat verloning vaak een obstakel vormt bij internationaal ondernemen.

15-6-2022
no-alt
Blogartikel

Verbod op nevenwerkzaamheden: wijzigingen per 1 augustus

Op 19 april heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden aangenomen. Met dit wetsvoorstel wordt onder andere beoogd om werknemers meer vrijheid te geven om naast hun huidige baan ook werkzaamheden te verrichten voor een andere werkgever. Wat wijzigt er precies en welke gevolgen heeft dat voor de praktijk?

9-6-2022
no-alt
Blogartikel

ABU cao wijzigingen

Op 17 november 2021 is er een akkoord bereikt tussen verschillende vakbonden, waaronder ABU, FNV, CNV en De Unie over een nieuwe cao voor flexwerkers. Waar moeten werkgevers op gaan letten met de ingang van deze nieuwe cao? Dat lees je in dit artikel.

17-1-2022
werkende vrouw
Blogartikel

Partijbedoeling speelt geen rol meer bij kwalificatie arbeidsovereenkomst

Door het sluiten van een overeenkomst van opdracht denken veel werkgevers veilig te zitten. Door een recente uitspraak van de Hoge Raad lijkt die zekerheid weg te vallen. Zelfs wanneer in de overeenkomst van opdracht staat geschreven dat uitdrukkelijk bedoeld is geen arbeidsovereenkomst aan te gaan, kan de rechter tot een ander oordeel komen. Let op: zelfstandigen kunnen dus eenvoudiger een dienstverband claimen.

1-12-2020
Arbeitsplatzverlust ist die Digitalisierung schuld
Blogartikel

Aanzegging ook belangrijk bij verlenging van dienstverband

Als werkgever moet je uiterlijk één maand voordat een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd verloopt, de werknemer informeren of het contract al dan niet verlengd wordt; de zogeheten aanzegplicht. Vaak wordt gedacht dat deze aanzegplicht alleen geldt op het moment dat de werkgever het contract niet wil verlengen. Dit is echter niet het geval. Komt de werkgever deze verplichting niet na, of niet op tijd, dan kan de werknemer aanspraak maken op een boete ter hoogte van maximaal één maandsalaris.

By Ralph Koks2-8-2018
  • Previous
  • 1
  • Next