1. Home>
 2. Onze oplossingen>
 3. HR & Organisatie>

Arbeidsjuridisch en fiscaal advies

sub

Heb je arbeidsjuridisch en/of fiscaal advies nodig? Dan hoef je geen dure advocaat of andere externe partij in te huren. Binnen SD Worx hebben we ons eigen team van arbeidsjuristen en fiscalisten in huis. Zij helpen je graag met al je personeelsvraagstukken. En weten bovendien de vertaalslag te maken van abstracte wet- en regelgeving naar heldere uitleg en praktische toepassing.

✓ Geen factuur voordat je onze offerte hebt goedgekeurd 
✓ Pragmatische en concrete oplossingen waar je direct mee aan de slag kunt
✓ Op werkdagen binnen 24 uur een reactie
✓ Stel je vraag via WhatsApp for Business: 06-21970465

Stuur ons een appje
sub

De voordelen van de inhouse expertise van SD Worx

Het is niet nodig om een dure advocaat of andere externe partij in te huren op het moment dat je arbeidsjuridische vragen hebt, of een advies in wil winnen. De voordelen van de inhouse expertise van SD Worx: 

 • Concreet antwoord op je vraag: Een advies van 10 pagina’s, waarin je zelf alsnog op zoek moet naar het antwoord op jouw vraag? Zonde van jouw kostbare tijd.
 • Pragmatische oplossingen: Een theoretische oplossing, strikt volgens de letter van de wet? Daar heb je natuurlijk niets aan.
 • Binnen 48 uur een reactie: 7 dagen wachten tot je een reactie krijgt? Niet bij ons. Zit je met een urgent probleem, dan helpen we je direct. Ook niet urgente vraagstukken beantwoorden we doorgaans binnen 48 uur.
 • Waar mogelijk fixed fees: Blanco cheques tegen torenhoge uurtarieven, of onnodig maandelijks verzekeringspremies betalen? Dat kan anders, wij houden van transparantie. Daarom werken we steeds vaker op basis van fixed fees. Is dat niet mogelijk, dan ontvang je vooraf altijd een indicatie van onze tijdsbesteding. Onze uurtarieven zijn lager dan die van de gemiddelde advocaat; de kwaliteit die we leveren is gelijkwaardig of hoger.

  Onze arbeidsjuristen van SD Worx staan voor je klaar

  Het is niet nodig om een dure advocaat of andere externe partij in te huren op het moment dat je arbeidsjuridische vragen hebt, of een advies in wil winnen. Een kleine vraag of juist behoefte aan meer intensieve begeleiding? Wij passen onze dienstverlening aan op jouw behoefte. Beschik je zelf al over de nodige basiskennis? Dan fungeren we graag als sparringpartner. Enkele voorbeelden:

  • Nieuwe medewerker aannemen
  • Ontslag van een medewerker
  • Arbeidsongeschiktheid van een medewerker

  Een kleine vraag of juist behoefte aan meer intensieve begeleiding? Wij passen onze dienstverlening aan op jouw behoefte. Beschik je zelf al over de nodige basiskennis? Dan fungeren we graag als sparringpartner. Heb je minder basiskennis, of eenvoudigweg niet de tijd om bepaalde zaken zelf op te pakken, dan faciliteren we je desgewenst volledig.

   Ralph Koks

   Ralph Koks

   Legal consultant & teammanager

   Mijn naam is Ralph Koks, met veel trots en plezier ben ik manager van “de arbeidsjuristen” van SD Worx Nederland. Een team met mooie en slimme mensen, die allemaal dezelfde ideeën delen over hoe je een werkgever écht kun helpen. Naast mijn managementtaken, werk ik nog actief mee binnen het team als jurist arbeidsrecht en privacyrecht. Ik hou me inmiddels 10 jaar bezig met arbeidsrecht en sinds 3 jaar ook met privacyrecht.

   Na zo’n 5 jaar in de advocatuur, heb ik in februari 2016 de overstap gemaakt naar SD Worx. Mijn masteropleiding Sociaal Recht volgde ik aan Tilburg University. In 2017 voltooide ik de opleiding tot Data Protection Officer (DPO) en in 2019 de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA).

   Indien je mij of één van de collega’s inschakelt, vind ik het belangrijk dat je een antwoord krijgt op je vraag, of dat we een oplossing vinden voor je probleem. Verwacht van mij geen theoretische uiteenzettingen, waarin je zelf op zoek moet naar het antwoord of de oplossing. Ook vind ik het belangrijk om in het oog te houden dat een strikt juridische benadering niet altijd de beste is. Een dossier dat me altijd bijblijft, is er een waarin ik van een juridisch kansloos ontslagdossier met een stukje gevoel, en een menselijke benadering, toch een succes wist te maken. Verder werk ik graag proactief. Stuur je mij een arbeidsovereenkomst voor een ontslagdossier, dan kan het zomaar zijn dat ik – ongevraagd – iets op te merken heb op de inhoud van je arbeidsovereenkomsten ? Handig voor de toekomst, voorkomen is immers beter dan genezen!

   In mijn vrije tijd ben ik regelmatig op een circuit te vinden. Om een autorace te bezoeken, of als onderdeel van de wedstrijdleiding van de Nederlandse Rallycross Vereniging. Verder heb ik een voorliefde voor (sport)fotografie en hou ik erg van reizen.

   Connect met mij op LinkedIn
   nl_nl Ralph Koks

   Onze fiscalisten helpen je graag

   De ervaren fiscalisten van SD Worx helpen je kosten te besparen en het beste uit je personeelsbestand te halen.  We denken actief met je mee over waar je fiscale voordelen kunt behalen en we vertalen complexe wet- en regelgeving naar praktische adviezen en handvaten. Enkele voorbeelden:

   • Vrije ruimte in de Werkkostenregeling (WKR)
   • IB-aangiftes voor Nederlandse en buitenlandse werknemers
   • Loonkostenvoordeel aanvragen
   • Fiets of auto van de zaak
   • 30% regeling

    Jasper van den Bergen

    Jasper van den Bergen

    Tax consultant

    Mijn naam is Jasper van den Bergen. Sinds de zomer van 2019 ben ik werkzaam als Tax Consultant bij SD Worx. Na het afronden van mijn opleiding fiscaal recht aan de Universiteit van Tilburg ben ik gaan werken als fiscalist. De voornaamste expertisegebieden zijn loonheffingen en inkomstenbelasting. De continu veranderende fiscale wetgeving houd ik bij door het volgen van diverse cursussen en tevens ben ik aangesloten bij het Register Belastingadviseurs.

    Een advies is voor mij pas geslaagd als de klant het advies begrijpt en het praktisch kan toepassen. Ik ben ervan overtuigd dat elk detail van de fiscale wet- en regelgeving op een begrijpelijke manier kan worden uitgelegd.

    Na werktijd stap ik graag op de racefiets. Hardlopen doe ik door weer en wind. Écht ontspannen is voor mij een festivalbezoek in de zomermaanden of eenvoudig kamperen. 

    Connect op LinkedIn
    nl_nl_Jasper

    Love stories van onze klanten

    Mijn vaste contactpersoon is goed bereikbaar, klantgericht, op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en denkt mee in praktische oplossingen voor onze sector (retail).
    Joris Onderstal,
    HR-manager bij Gamemania
    Voor een MKB-bedrijf als het onze is het prettig terug te kunnen vallen op de juridische kennis en kunde van SD Worx. De lijnen zijn kort en het contact is altijd deskundig en erg plezierig.
    Sandra Veerman,
    HR & Communicatie bij Safic-Alcan Necarbo

    Hoe kunnen wij je helpen?

    Heb je een specifieke arbeidsjuridische vraag? Stel hem via onderstaand formulier. Wij gaan dan met je probleem aan de slag en komen er bij je op terug met een voorstel. Pas wanneer jij akkoord geeft op de offerte, wordt er een factuur verzonden. Alle eerdere oriënterende gesprekken zijn kosteloos en vrijblijvend.

     Als je meer wilt weten over hoe wij omgaan met persoonsgegevens tijdens het geven van belasting- en juridisch advies, dan kun je hier klikken (Engelstalig) voor aanvullende informatie.