1. Home>
  2. Nieuws>

Software & automatisering

SD Worx ondersteunt je met slimme, gebruiksvriendelijke digitale oplossingen. We delen graag de laatste innovaties en tips met je om je werkprocessen zo effectief mogelijk in te richten.

mannen en vrouw achter laptop
Contenttypes
no-alt
Blogartikel

Migreren van SAP On-Premise naar SAP SuccessFactors: De sleutel tot cloudgebaseerde HR-transformatie

In de digitale wereld van vandaag, zoeken bedrijven voortdurend naar nieuwe manieren om te verbeteren en groeien. Een belangrijke verandering die binnenkort plaatsvindt, is dat de ondersteuning voor on-premise SAP HCM in 2027 definitief zal eindigen. Dit betekent dat bedrijven voor 2027 moeten overstappen van SAP on-premise HCM naar het cloudgebaseerde SAP SuccessFactors. 

18-6-2024
Mobiliteitsmeter SD Worx | Cobra
Blogartikel

Nieuw in SD Worx | Cobra: De Mobiliteitsmeter voor de rapportage van werkgebonden personenmobiliteit

Vanaf 1 juli 2024 zijn bedrijven met 100 of meer werknemers verplicht om te rapporteren over het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van hun werknemers. In dit artikel vertellen we je meer over de oplossing in onze HR- en salarissoftware voor de gegevensverzameling voor je CO2-rapportage.

14-6-2024
no-alt
Blogartikel

Handleiding: Zo transformeer je HR met SD Worx SAP-oplossingen

Het salarislandschap verandert met opties zoals cloudgebaseerde oplossingen en geautomatiseerde software. SAP stapt over op een cloud-only strategie en stopt in 2027 met het reguliere onderhoud van on-premise oplossingen. Deze overgang biedt bedrijven de kans om SAP SuccessFactors te implementeren, een volwassen cloudgebaseerd systeem dat de salarisadministratie digitaliseert en processen toekomstbestendig maakt.

13-6-2024
no-alt
Blogartikel

Wat is “de cloud”?: De toekomst van HR-systemen

Vandaag de dag verandert het zakelijk landschap snel. HR-afdelingen hebben nieuwe uitdagingen, zoals flexibele werkuren en hybride werken. Daarnaast zal SAP HCM in 2027 definitief stoppen met het reguliere onderhoud van on-premise systemen, waardoor bedrijven naar een nieuwe oplossing moeten zoeken, zoals de cloud-oplossing SAP SuccessFactors. 

11-6-2024
Internationale payroll
Blogartikel

Vereenvoudig internationale payroll met de oplossingen van SD Worx

Het beheren van de loonadministratie voor internationale bedrijven kan een hele klus zijn, vooral wanneer je verstrikt raakt in het doolhof van Europese wetgeving of de berg aan gegevensverzameling en integratie moet trotseren. Maar wat als we je vertelden dat er een manier is om al deze hindernissen in één keer te overwinnen? Met de internationale payroll oplossingen van SD Worx heb je een naadloos platform dat jouw HCM-systemen integreert met de krachtige loonoplossingen van SD Worx.

13-5-2024
webinar banner 16 april
On demand

Arbeidsjuridische & fiscale update 16 april

Met welke veranderingen moet je als werkgever rekening houden op het vlak van wet- en regelgeving? Zijn er nog belangrijke uitspraken geweest van rechters? Als ondernemer of HR professional wil je dit soort zaken graag bijhouden. Tijdens dit on-demand webinar mag je van ons veel praktische en heldere voorbeelden verwachten.

16-4-2024
event banner CO2-rapportage en mobiliteitsbudget
On demand

CO2-rapportage en mobiliteitsbudget

Onze sprekers informeren je tijdens dit webinar over de CO2-rapportageplicht en de mogelijkheden van het mobiliteitsbudget. Tijdens dit on-demand mag je van ons veel praktische en heldere voorbeelden verwachten.

21-3-2024
Vrouw werkt op een laptop met fiets op de achtergrond
Blogartikel

Wat betekent de verplichte CO2-rapportage voor jouw organisatie?

Vanaf 1 juli 2024 zijn organisaties met 100 of meer werknemers verplicht om te rapporteren over het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van de werknemers: de verplichte CO2-rapportage. In deze blog lees je wat dit voor jouw organisatie betekent.

22-2-2024
Jak digitalizacja pomaga budować pewność siebie pracowników
Blogartikel

Vijf manieren hoe generatieve AI de employee journey kan beinvloeden

Momenteel investeren 6 op de 10 Europese bedrijven in de digitalisering van HR. Steeds meer van hen kijken naar manieren waarop generatieve AI de digitale werknemerservaring kan verbeteren en tegelijkertijd de werkdruk van HR-professionals kan verminderen. Hoe kan generatieve AI daaraan bijdragen? 

13-9-2023
lachende mensen
Blogartikel

Medewerkersbetrokkenheid vergroten door middel van HR digitalisering

Vertrouwen, in zowel zichzelf als hun werkgever, is essentieel voor werknemers om succesvol te zijn op de werkvloer. Digitale HR speelt een cruciale rol bij het vergroten van het vertrouwen van medewerkers. 

12-9-2023
digitale werknemerservaring
Blogartikel

Optimaliseren van de digitale werknemerservaring: Do’s en Don’ts

Hoe kan je de digitale werknemerservaring verbeteren en welke valkuilen je moet vermijden om je HR-strategie te versterken en je personeel te ondersteunen? 

11-9-2023
Ad hoc rapporten
Blogartikel

Nieuw in de HR- en salarissoftware van SD Worx: zelf gemakkelijk rapportages maken

Elke HR-afdeling kent het. Er wordt gevraagd of je even snel ‘een lijstje kunt draaien van X’, of ‘een overzichtje over Y’. Denk aan vragen als ‘wat is de gemiddelde leeftijd per team?’ of ‘welke oproepkrachten zijn er dit jaar in dienst gekomen?’

In de HR- en salarissoftware van SD Worx vind je weliswaar veel standaard overzichten, maar vaak heb je nét even andere variabelen nodig. Daarom heeft SD Worx vorig najaar een volledig vernieuwde rapportagemogelijkheid gelanceerd: Ad hoc rapporten. Met Ad hoc rapporten kun je handige overzichten naar keuze maken en exporteren naar Excel.

25-7-2023