
Hoe ga je om met (steeds meer) Gen-Z op je werkvloer?
Medewerkerbetrokkenheid



Checklist arbeidsovereenkomst
Heb je al medewerkers in Nederland? En doe je bijvoorbeeld een nieuwe aanwerving?
Download onze gratis checklist, waarmee je eenvoudig jouw eigen arbeidsovereenkomst controleert.
Liever een grondige controle door één van onze juristen? Kies dan voor onze Arbeidsovereenkomst Periodieke Keuring (APK) voor een vaste prijs van €250,-.

THE NEW WOW! MANAGEMENT
Stop met druk zijn en start met productief zijn. Dat is waar we met onze oplossingen voor workforcemanagement bij willen helpen. Of het nu gaat om tijd- en urenregistratie, om personeelsplanning & roosteren of op afstand werken.

Whitepaper | Grip op verzuim en bezetting: zo hou je je team draaiende
Ontdek in deze whitepaper hoe je capaciteitsproblemen bij de kern aanpakt door afwezigheden, prestaties en verzuim te analyseren en je personeelsplanning efficiënter in te richten.

Wat zijn flexibele arbeidsvoorwaarden en waarom zijn ze belangrijk?
Het aanbieden van flexibele personeelsvoordelen, of flexibele arbeidsvoorwaarden, is een slimme beloningsstrategie. Medewerkers kunnen dan kiezen uit verschillende opties die het beste passen bij hun persoonlijke behoeften en levensfasen. Uit ons onderzoek blijkt namelijk dat het simpelweg aanbieden van een reeks secundaire arbeidsvoorwaarden niet genoeg is. Medewerkers waarderen de mogelijkheid om hun arbeidsvoorwaardenpakket zelf samen te stellen, zodat ze de meest relevante ondersteuning krijgen voor hun actuele situatie.

Hoe ondersteunen secundaire arbeidsvoorwaarden het welzijn van je medewerkers?
Verrassend genoeg heeft 38% van de werkgevers geen personeelsvoordelen op het gebied van gezondheid en welzijn, of het plan om die in te voeren. Dit is een flinke nalatigheid, nu blijkt uit het onderzoek dat 37% van de medewerkers momenteel financiële stress ervaart. Financiële stress is een belangrijke factor die bijdraagt aan algemene geestelijke gezondheidsproblemen.

Welke personeelsvoordelen moet je aanbieden?
Wat betreft de beloningen die werkgevers momenteel aanbieden, zien we een mix van klassieke én trendy voordelen. Bij de belangrijkste personeelsvoordelen horen: vaste salarissen (ontvangen door 80,6% van het personeel), flexibele werktijden (50,3%) en studie-/trainingsdagen (39,4%). Daarnaast zijn voordelen zoals geschenken voor speciale gelegenheden (34,8%), maaltijdcheques of vergoedingen (31,7%) en gezondheids- en welzijnsprogramma's (30,8%) ook gangbaar.

Waarom is beloningstransparantie belangrijk?
Beloningstransparantie is meer dan alleen een modewoord, het is een cruciaal onderdeel van een eerlijke en rechtvaardige werkomgeving. Volgens ons onderzoek behoren interne gelijkheid (36%) en beloningstransparantie (35%) tot de belangrijkste uitdagingen waarmee werkgevers op het gebied van beloning worden geconfronteerd.

Checklist beloningsbeleid
Onze eenvoudige checklist helpt je stap voor stap – van het verzamelen van ideeën en marktonderzoek tot het op maat maken van voordelen en het naleven van wetgeving. Volg de stappen en ontwikkel efficiënt een strategie die zowel bij de bedrijfsdoelen past als bij wat je medewerkers echt nodig hebben.

Stappenplan beloningsbeleid
Ontgrendel het potentieel van je beloningsprogramma met onze gedetailleerde stapsgewijze handleiding. Deze gids biedt duidelijke en bruikbare instructies die je helpen elke fase met vertrouwen te doorlopen en je doelen effectief te bereiken.

WKR 2025: dit moet je weten (en doen!)
Gebruik de WKR slim en effectief
De Werkkostenregeling (WKR) geeft je ruimte om onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan je werknemers te geven. Hierbij kun je denken aan een reiskostenvergoeding, paasgeschenk of bedrijfsfeest. Gebruik je deze regeling goed? Dan bespaar je kosten én verhoog je de medewerkerstevredenheid.

Waarom diversiteit en inclusie hand in hand gaan
Onze samenleving wordt steeds diverser, en dat zie je terug in bedrijven. Klanten, medewerkers, sollicitanten en andere stakeholders verwachten dat ook. Maar diversiteit alleen is niet genoeg. Voor een veilige en prettige werkomgeving waarin mensen optimaal presteren, is inclusie net zo belangrijk.

Data-driven Decision Making in HR: een strategische zet
Ontdek de voordelen van data-driven decision making in HR. Leer hoe je data kunt inzetten voor effectievere, toekomstbestendige HR-beslissingen.