1. Home>
  2. Nieuws>

Talent- & performancemanagement

Hier vind je alles op vlak van talentmanagement en het meten van prestaties van medewerkers in de organisatie.  

man met zaag aan het werk
Contenttypes
Vrouw met zwart haar en SD worx spark
On demand

Webinar: een nieuwe kijk op performance management

In dit webinar verkennen we hoe organisaties performance management kunnen inzetten om hun medewerkers te laten groeien. We behandelen de essentiële principes van continu performance management en bieden goed gedefinieerde, praktische stappen die je kan implementeren om jouw team niet alleen te beoordelen, maar vooral te ontwikkelen en te ondersteunen. 

26-6-2024
staffing_1200x800
Blogartikel

Waarom het belangrijk is tijdelijke medewerkers te omarmen en hoe je dat doet

Uitzendkrachten, freelancers, flexwerkers … bij veel organisaties zijn ze niet meer weg te denken. Sterker nog, uit onderzoek van SD Worx blijkt dat ruim 4 op de 10 werkgevers in toenemende mate vertrouwt op tijdelijke medewerkers. Maar hoe ga je om met deze groep? Hoewel ze een ietwat andere aanpak vereisen dan je vaste team, is het belangrijk om hen als volwaardige medewerkers te behandelen. Ontdek waarom dat zo is en hoe je dat in de praktijk kunt toepassen.

By Maurice Bisschop5-2-2024
vrouw studie
Blogartikel

Alles wat je moet weten over het studiekostenbeding

Sinds 1 augustus 2022 zijn er veranderingen in de wetgeving waardoor een werkgever niet meer voor alle opleidingen een studiekostenbeding mag afspreken. In dit artikel bespreken we de 5 belangrijkste punten over studiekosten, zodat je niet voor onverwacht hoge kosten komt te staan.

By Fleur van Gisbergen24-10-2023
Jak digitalizacja pomaga budować pewność siebie pracowników
Blogartikel

Vijf manieren hoe generatieve AI de employee journey kan beinvloeden

Momenteel investeren 6 op de 10 Europese bedrijven in de digitalisering van HR. Steeds meer van hen kijken naar manieren waarop generatieve AI de digitale werknemerservaring kan verbeteren en tegelijkertijd de werkdruk van HR-professionals kan verminderen. Hoe kan generatieve AI daaraan bijdragen? 

13-9-2023
man met tas
Blogartikel

Ontdek het talent en de ambitie van jouw medewerkers en laat ze groeien binnen jouw organisatie

Medewerkers willen meer dan alleen werk. Ze willen groeien, zich ontwikkelen, zich gehoord voelen en iets kunnen bijdragen met hun talent en ambitie. Daarin is een belangrijke rol weggelegd voor HR-managers en CHRO’s. Want wees eens eerlijk: hoe goed ken jij de ambities en talenten van jouw medewerkers? In dit blog lees je hoe je daar meer inzicht in krijgt.

5-7-2023
no-alt
Blogartikel

Wel of geen studiekosten terugbetalen?

Als werkgever vind je het belangrijk dat je werknemers zich blijven ontwikkelen, zodat hun vaardigheden en kennis aansluiten op hun werk. Dan rijst vaak al snel de vraag, wie betaalt deze studiekosten? Je leest het in dit artikel.

16-2-2023
no-alt
Blogartikel

Scholingsverplichting en studiekostenbeding: wijzigingen per 1 augustus 2022

Op 21 juni 2022 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden goedgekeurd. Dat heeft onder andere tot gevolg dat per 1 augustus 2022 een aantal wijzigingen zullen plaatsvinden omtrent de scholingsverplichting van de werkgever en het verhaal van studiekosten op de werknemer.

19-7-2022
Twee mensen schudden hand zakelijk
Blogartikel

Hoe trek je gespecialiseerd talent aan?

Ondanks dat we al enkele jaren spreken over krapte op de arbeidsmarkt, lijkt dit zich steeds heviger te ontwikkelen en dan vooral richting de gespecialiseerde sectoren die op zoek zijn naar complexere profielen. We kunnen dus gerust spreken over een ware talentencrisis. Hoe zijn we in deze talentencrisis beland en wat kun je doen om gespecialiseerde talenten aan te trekken? 

18-7-2022
Talent
Blogartikel

Total talentmanagement: voorbereiden op voortdurende verandering

Wat brengt 2021? Na zo een turbulent jaar zou het gewaagd zijn om grote uitspraken te doen. Maar één ding lijkt vast te staan: ‘het oude normaal’ komt niet terug. Sterker nog, bedrijven zullen snel een manier moeten vinden om met de waarschijnlijkheid van voortdurende veranderingen om te gaan. Een goede eerste stap is het opbouwen van een flexibel personeelsbestand en het waarderen van zowel interne als externe mobiliteit. Dat doe je aan de hand van total talentmanagement.

11-12-2020
  • Previous
  • 1
  • Next