1. Home>
 2. Nieuws>
 3. Talent- & performancemanagement >
man met tas

Ontdek het talent en de ambitie van jouw medewerkers en laat ze groeien binnen jouw organisatie

Medewerkers willen meer dan alleen werk. Ze willen groeien, zich ontwikkelen, zich gehoord voelen en iets kunnen bijdragen met hun talent en ambitie. Daarin is een belangrijke rol weggelegd voor HR-managers en CHRO’s. Want wees eens eerlijk: hoe goed ken jij de ambities en talenten van jouw medewerkers? In dit blog lees je hoe je daar meer inzicht in krijgt.

De tijd dat werk slechts een manier was om geld te verdienen, ligt lang achter ons. Mensen willen energie krijgen van hun werk, voelen dat ze groeien en dat ze hun organisatie iets brengen. Gebeurt dat niet, dan zoeken ze al gauw naar opties buiten de deur. Door schaarste op de arbeidsmarkt is het behouden van medewerkers belangrijker dan ooit.

Om de kans op een langdurige verbinding tussen jouw medewerkers en je organisatie te vergroten, zal je verder moeten kijken dan competenties en resultaten.

Jouw medewerkers zijn zoveel meer dan alleen mensen die een functie uitoefenen. Achter hun functie en cv schuilt een rijke verzameling aan ambities, talenten, hobby’s en passies. Hoe krijg je daar als HR-manager of CHRO nou een beeld van? Het SAP Whole Self Model helpt je daarbij.

  SAP Self Model - vrouw en gekleurde cirkels

   Het Whole Self Model uitgelegd

   Dit model is een instrument om het gesprek aan te gaan met jouw medewerker en ongeziene of onbekende talenten en ambities in kaart te brengen. Het Whole Self Model bestaat uit drie ringen. Daarbinnen staat jouw medewerker centraal.

   1. De binnenste ring: wat je vaak al weet

   De binnenste ring representeert de informatie die je als HR-manager of CHRO vaak al weet van je medewerker. Denk aan vaardigheden, werkervaring, afgeronde opleidingen en cursussen, diploma’s en ander feitelijk bewijsmateriaal. Dit is informatie die je ook uit iemands cv kan halen, maar die wel compleet moet zijn.

   2. De middelste ring: competenties en stijlen

   In de middelste ring duik je al wat dieper in de mens achter je medewerker. Je bekijkt hierbij waar jouw medewerker goed in is en naar wat zijn of haar werk- en communicatiestijl is. Door deze soft skills te bespreken, inzichtelijk te en vast te leggen, zet je een belangrijke stap in het leren kennen van jouw medewerker.

   3. De buitenste ring: intrinsieke drijfveren

   Wat drijft jouw medewerker? Waar wordt hij of zij gelukkig van? Welke passies heeft je medewerker? En in welk opzicht wil hij of zij groeien? De buitenste ring raakt al deze punten. Zo ontdek je bijvoorbeeld bijzondere talenten. Denk aan een marketeer die ook graag code programmeert. Of een sales consultant met veel ervaring in fotografie. De buitenste ring maakt het beeld van de mens achter jouw medewerker compleet.

   Nu je de volledige ‘ik’ van je medewerker goed in beeld hebt, wil je dat kunnen vastleggen en monitoren. Bovendien wil je uiteraard ook dat jouw medewerker wat kan doen met zijn of haar ambities, talenten en motivaties. Met SAP Talent Marketplace geef je jouw medewerkers de regie over hun eigen ontwikkeling.

   Wat is SAP Talent Marketplace?

   SAP SuccessFactors Talent Marketplace  is een platform dat volledig gericht is op de ontplooiing van jouw medewerkers. Het is een marktplaats waar een medewerker zich kan oriënteren op allerlei ontwikkelmogelijkheden, zoals coachingtrajecten, interne vacatures en opleidingen. Op basis van de persoonlijke talenten, ambities en voorkeuren van jouw medewerker doet SAP Talent Marketplace gepersonaliseerde aanbevelingen.

   Bovendien creëer je met SAP Talent Marketplace een belangrijke wisselwerking. Een individuele medewerker toont zijn volledige ‘ik’ en opent daarmee deuren voor zijn eigen carrièrepad. Andersom geeft het jou een accuraat en volledig beeld van de interne arbeidsmarkt waardoor je eenvoudiger (plotselinge) hiaten in je bezetting kunt opvullen en medewerkers beter in hun kracht kunt zetten.

    

    Versterk de relatie tussen medewerker en organisatie

    Door de ‘Whole Self’ van jouw medewerkers te leren kennen en ze de regie te geven over hun eigen ontwikkeling versterk je de relatie tussen je medewerkers en de organisatie. En dat vergroot de kans dat ze langer bij je organisatie willen blijven.

    Wil je ook aan de slag met het Whole Self Model en SAP Talent Marketplace? Of wil je meer informatie over dit slimme SAP platform? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

     

     Ontdek het Whole Self Model