1. Home>
  2. Nieuws>

HR-analytics

De afgelopen Jaren is HR steeds meer datadriven geworden. HR-data vormen een belangrijke bron van stuurinformatie. We delen hier onze kennis op vlak van HR-analytics graag met je.

vrouw aan buro met papieren
Contenttypes
Ad hoc rapporten
Blogartikel

Nieuw in de HR- en salarissoftware van SD Worx: zelf gemakkelijk rapportages maken

Elke HR-afdeling kent het. Er wordt gevraagd of je even snel ‘een lijstje kunt draaien van X’, of ‘een overzichtje over Y’. Denk aan vragen als ‘wat is de gemiddelde leeftijd per team?’ of ‘welke oproepkrachten zijn er dit jaar in dienst gekomen?’

In de HR- en salarissoftware van SD Worx vind je weliswaar veel standaard overzichten, maar vaak heb je nét even andere variabelen nodig. Daarom heeft SD Worx vorig najaar een volledig vernieuwde rapportagemogelijkheid gelanceerd: Ad hoc rapporten. Met Ad hoc rapporten kun je handige overzichten naar keuze maken en exporteren naar Excel.

25-7-2023
gap
Blogartikel

De voor- en nadelen van een generatiepact

Je hoort de term “Generatiepact” de laatste tijd regelmatig voorbijkomen. Niet heel gek, met een snel vergrijzende bevolking en beroepsgroepen waarin mensen worstelen om hun werk vol te houden tot aan de pensioengerechtigde leeftijd. Wat is een Generatiepact nu eigenlijk, en wat zijn de voordelen?

16-5-2023
vrouw lacht bureau witte blouse
Blogartikel

Tijd- en urenregistratie om je meest complexe loonprocesssen te versimpelen

Veel HR-teams hebben het ‘goed regelen van tijd- en urenregistratie' ver bovenaan de priolijst voor 2023 hebben staan. Uit onze Payroll Proficiency Index 2023 blijkt dat maar liefst 45% van de Europese bedrijven ‘tijd- en urenregistratie’ als een van hun top 5 meest complexe payroll-subprocessen beschouwt. Hoe slaag je erin een vlekkeloze tijd- en urenregistratie bij te houden in zo'n dynamische bedrijfsomgeving? Door HR-technologie te omarmen. Ons advies: let op deze 5 belangrijke kenmerken.

13-4-2023
leave
Blogartikel

De 7 meest voorkomende redenen voor vertrek van medewerkers

Er zijn veel verschillende redenen waarom een medewerker kan besluiten om jouw organisatie te verlaten. Die redenen vormen waardevolle feedback voor HR. Bekijk en registreer deze dus goed. Het helpt je om je personeelsverloop (beter) aan te pakken, en je werving- en selectie of retentiebeleid te optimaliseren.

Vertrekkende medewerkers nemen hun kennis en ervaring mee. En dat kost geld. Bovendien kan ongewenst verloop schadelijk zijn voor je employer brand. Met een negatief imago, wordt jouw werk op de HR-afdeling er niet makkelijker op. Het nastreven van goed werkgeverschap is dus belangrijk. In dit blogartikel zetten we de 7 meest voorkomende redenen voor personeelsverloop voor je op een rij.

12-1-2023
Computer
Blogartikel

Toon werknemers wat ze werkelijk verdienen

Een interessant en competitief loonpakket uitkeren, maar het vervolgens niet highlighten, is een beetje als een regenboog in het donker. Omdat niet eens de helft van de werknemers af en toe zijn of haar loonstrookje bekijkt, hebben velen waarschijnlijk niet goed op hun netvlies wat ze nu eigenlijk precies allemaal ontvangen. De applicatie Inspire van Pointlogic is een uitstekende tool om hen helder en overzichtelijk duidelijk te maken wat ze naast het loon op hun rekening nog allemaal krijgen, een extra drijfveer voor motivatie en engagement.

1-3-2021
ebook
Whitepaper

HR-inzichten voor 2021

HR-trends voor 2021 en een terugblik op de meest gegooglede HR-thema's van 2020.

Lockdownbeu of coronamoe? Ook in de eerste maanden van 2021 zullen we nog niet meteen naar ons vertrouwde leven terug kunnen. Terwijl die verwachtingen wél al in onze hoofden leven.

19-1-2021
werken achter de computer
Blogartikel

Guidelines voor HR-professionals in 2021

Ook het HR-landschap kreeg het voorbije jaar met een hedendaagse versie van de oerknal te maken. We gingen om het met een modewoord te zeggen allemaal over naar ‘het nieuwe normaal’. 2021 belooft hopelijk beterschap. Dankzij het vaccin krijgen we straks - fingers crossed - ons sociale leven terug en kunnen we onze collega’s en klanten ook weer wat vaker in levende lijve zien. Maar de naweeën van de coronavirus zullen ook in het komende jaar nog de evoluties op HR-vlak bepalen. De belangrijkste inzichten en tendensen voor het nieuwe jaar zetten we alvast op een rijtje.

8-1-2021
Prins
Blogartikel

Prinsjesdag 2018 | De hoogtepunten voor HR- en salarisprofessionals

Op 18 september 2018 zijn tijdens Prinsjesdag de Miljoenennota en het Belastingplan 2019 gepresenteerd. We hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.

By Huub Paffen18-9-2018
ebook
E-book

Wat is de impact van HR-analytics in Nederlandse bedrijven?

Download gratis de studieresultaten

Download de resultaten van onze studie onze studie nu gratis en ontdek de impact van HR-data binnen Nederlandse organisaties.

  • Previous
  • 1
  • Next