1. Home>
 2. Nieuws>
 3. Software & automatisering>

Nieuw in Cobra: zelf gemakkelijk rapportages maken

-Leestijd:: 2 Minuten
automatisering

Elke HR-afdeling kent het. Er wordt gevraagd of je even snel ‘een lijstje kunt draaien van X’, of ‘een overzichtje over Y’. Denk aan vragen als ‘wat is de gemiddelde leeftijd per team?’ of ‘welke oproepkrachten zijn er dit jaar in dienst gekomen?’

In Cobra vind je weliswaar veel standaard overzichten, maar vaak heb je nét even andere variabelen nodig. Daarom lanceren we dit najaar een volledig vernieuwde rapportagemogelijkheid in onze HR- en salarissoftware: Ad hoc rapporten. Met Ad hoc rapporten kun je handige overzichten naar keuze maken en exporteren naar Excel.

Ad hoc rapporten geeft direct antwoord op je vraag 

In deze nieuwe rapportagetool staan gemak en snelheid centraal. In een handomdraai roep je gedetailleerde overzichten op van HR- en salarisvariabelen. In de tool vind je een uitgebreide keuze aan velden die je kunt combineren, slepen en toevoegen. Vervolgens kun je op deze velden filters en condities toepassen. Een groot voordeel is dat je meteen ziet wat jouw selectie aan gegevens oplevert. Je gegevensoverzicht kun je ook daarna nog bewerken en verder sorteren en verfijnen. Heb je de gegevens die je zoekt? Maak ze dan meteen visueel met een grafiek of draaitabel naar keuze, of exporteer de volledige lijst naar Excel. 
Om het je extra gemakkelijk te maken, staan er al een aantal voorbeelden voor je klaar die je als startpunt kunt gebruiken. 

Beschik je over de Enterprise Editie van Cobra, dan kun je rapportages die je hebt opgesteld zelf aan gebruikers met een MSS (Managers)-rol beschikbaar stellen. 

  ad hoc

  Aan de slag met Ad hoc rapporten

  Via de releasenotes en de Online help lees je straks alles over Ad hoc rapporten en welke opties er zoal in beschikbaar zijn. We bieden daarbij tevens een handige digitale e-learning programma. Bovendien nodigen we onze klanten uit voor een aantal live inbelmomenten, waar je je vragen aan onze experts kunt stellen en zij graag even met je meekijken naar jouw specifieke rapportagevraagstukken.  

  Voor het gebruik van de nieuwe Ad hoc rapportage tool rekenen we geen meerkosten. Klanten ontvangen voor oktober 2022 een uitnodiging voor een gratis Webinar. Daarna mogen ze hun vragen kosteloos aan consultants stellen tijdens het gratis vragenuurtje. Klanten die hier geen gebruik van maken kunnen achteraf altijd een beroep doen op onze consultants. 

  Ad hoc rapporten vervangt Reportbuilder

  In de loop van dit najaar zal de huidige rapportagetool in Cobra, Reportbuilder, niet meer beschikbaar zijn. Rapportages die je eerder met Reportbuilder hebt gemaakt kun je wel via Cobra blijven oproepen. Twijfel je of de door jouw aangemaakte rapportages goed kunnen worden opgeroepen, of zijn er in jouw organisatie meer complexe maatwerkwerkrapportages die je straks graag over wil zetten naar Ad hoc rapporten? Ons eigen team van maatwerkspecialisten staat voor je klaar om met je mee te kijken. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak >

   Gerelateerde artikelen

   Nl_blog_HR_1200x800
   Blog

   Tips om je HR-bedrijfsprocessen efficiënter te maken

   Of het nu gaat om het verwerken van de salarisadministratie of het werven van nieuwe toptalenten, als HR-professional ben je verantwoordelijk voor veel verschillende HR-bedrijfsprocessen in je organisatie. Als je zoveel ballen in de lucht houdt, wil je zo efficiënt mogelijk met je tijd omgaan. Daarom is het ontzettend zinvol om eens kritisch te kijken naar hoe je binnen jouw team of afdeling de belangrijkste HR- en payroll bedrijfsprocessen kunt verbeteren. 

   2019-05-22
   Prins
   Blog

   Prinsjesdag 2018 | De hoogtepunten voor HR- en salarisprofessionals

   Op 18 september 2018 zijn tijdens Prinsjesdag de Miljoenennota en het Belastingplan 2019 gepresenteerd. We hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.

   By Huub Paffen2018-09-18
   NL whitepaper
   Guide

   Ontdek hoe jij als HR-professional tijd overhoudt.

   Je investeert veel tijd in jouw taken op het gebied van HR en Payroll. Maar door de administratieve rompslomp kom je niet toe aan de dingen die je écht wilt doen. Herkenbaar?