1. Home>
 2. Nieuws>
 3. Software & automatisering >
Ad hoc rapporten

Nieuw in de HR- en salarissoftware van SD Worx: zelf gemakkelijk rapportages maken

Elke HR-afdeling kent het. Er wordt gevraagd of je even snel ‘een lijstje kunt draaien van X’, of ‘een overzichtje over Y’. Denk aan vragen als ‘wat is de gemiddelde leeftijd per team?’ of ‘welke oproepkrachten zijn er dit jaar in dienst gekomen?’

In de HR- en salarissoftware van SD Worx vind je weliswaar veel standaard overzichten, maar vaak heb je nét even andere variabelen nodig. Daarom heeft SD Worx vorig najaar een volledig vernieuwde rapportagemogelijkheid gelanceerd: Ad hoc rapporten. Met Ad hoc rapporten kun je handige overzichten naar keuze maken en exporteren naar Excel.

  Ad hoc rapporten geeft direct antwoord op je vraag 

  In deze nieuwe rapportagetool staan gemak en snelheid centraal. In een handomdraai roep je gedetailleerde overzichten op van HR- en salarisvariabelen. In de tool vind je een uitgebreide keuze aan velden die je kunt combineren, slepen en toevoegen. Vervolgens kun je op deze velden filters en condities toepassen. Een groot voordeel is dat je meteen ziet wat jouw selectie aan gegevens oplevert. Je gegevensoverzicht kun je ook daarna nog bewerken en verder sorteren en verfijnen. Heb je de gegevens die je zoekt? Maak ze dan meteen visueel met een grafiek of draaitabel naar keuze, of exporteer de volledige lijst naar Excel.  Om het je extra gemakkelijk te maken, staan er al een aantal voorbeelden voor je klaar die je als startpunt kunt gebruiken.  

  Beschik je over de Enterprise Editie van onze software, dan kun je rapportages die je hebt opgesteld ook aan gebruikers met een MSS (Managers)-rol beschikbaar stellen.  

   Aan de slag met Ad hoc rapporten

   In de releasenotes en de Online help lees je alles over Ad hoc rapporten en welke opties er zoal in beschikbaar zijn. Om je nog beter in het gebruik van Ad hoc rapporten te ondersteunen stellen we je nu gratis een recorded Webinar ter beschikking. Onze consultant Gwendoline neemt je in een klein half uurtje mee in de vele mogelijkheden van Ad hoc rapporten . We hopen dat je er veel aan hebt en dat het je voldoende inspiratie en informatie geeft om met de vele mogelijkheden aan de slag te gaan! 

    Gratis webinar Adhoc rapporten met de HR- en salarissoftware van SD Worx

    Met Ad hoc reporting bieden we een praktische rapportagemogelijkheid in onze HR- en salarissoftware. In deze rapportagetool staan gemak en snelheid centraal. In een handomdraai maak je gedetailleerde overzichten van HR- en salarisvariabelen.

    Bekijk de video om meer te weten te komen hoe dit in zijn werk gaat.

    * Ten tijde van de opnames van deze video werd er nog gebruik gemaakt van de vorige versie van onze software. Onlangs heeft onze software een nieuwe uitstraling gekregen, dit heeft geen effect op de functionele werking van Ad-hoc rapporten.

     Ondersteuning nodig?  

     Sinds afgelopen najaar is de vorige rapportagetool, Reportbuilder, niet meer beschikbaar in onze software. Rapportages die je eerder met Reportbuilder hebt gemaakt kun je wel via onze HR-salaris blijven oproepen. Twijfel je of de door jouw aangemaakte rapportages goed kunnen worden opgeroepen, of zijn er in jouw organisatie meer complexe maatwerkwerkrapportages die je straks graag over wil zetten naar Ad hoc rapporten? Ons eigen team van maatwerkspecialisten staat voor je klaar om met je mee te kijken. Wil je hier gebruik van maken? 

      Neem contact met ons op