1. Home>
  2. Nieuws>

Aantrekkelijk werkgeverschap – employer branding

Werkzoekenden komen in aanraking met je organisatie, en vormen daarvan een indruk. Hoe presenteer je jouw organisatie als aantrekkelijk werkgever? En wat komt daar zoal bij kijken?

vrouw met krant buiten
Contenttypes
RVU
Blogartikel

De toekomst van de Regeling Vervroegde Uittreding (RVU)

De Regeling Vervroegde Uittreding (RVU) drempelvrijstelling speeltis een belangrijk onderdeel rol invan het Nederlandse pensioenlandschap. Deze regelingvrijstelling, die is van kracht is sinds 2021, van kracht  bieden stelt werkgevers de mogelijkheidin staat om hun werknemers eerder te laten stoppen met werken.

By Jasper van den Bergen14-6-2024
Wetsvoorstel rouwverlof
Blogartikel

Nieuw wetsvoorstel voor rouwverlof in Nederland: wat verandert er?

Iedereen krijgt vroeg of laat wel eens mee te maken met het verlies van een familielid of dierbare. Terwijl veel andere landen al wettelijke regelingen hebben voor rouwverlof, ontbreekt zo’n regeling in Nederland. Een recent ingediend wetsvoorstel moet hier verandering in te brengen. 

By Fleur van Gisbergen14-6-2024
Herbruikbare koffiebekers
Blogartikel

Herbruikbare koffiebekers belastingvrij verstrekken binnen de werkkostenregeling?

Sinds 1 januari 2024 is het niet meer toegestaan om wegwerpbekers te gebruiken op de werkplek. Dit volgt uit wetgeving die de hoeveelheid plastic afval moet verminderen. Lees in dit artikel hoe de Kennisgroep loonheffing oordeelt over de verstrekking van koffiebekers door werkgevers.

By Jasper van den Bergen18-4-2024
digitale werknemerservaring
Blogartikel

Optimaliseren van de digitale werknemerservaring: Do’s en Don’ts

Hoe kan je de digitale werknemerservaring verbeteren en welke valkuilen je moet vermijden om je HR-strategie te versterken en je personeel te ondersteunen? 

11-9-2023
Favoriete werkgever - Luister naar je personeel
Blogartikel

Luister naar je medewerkers: til je employer branding naar nieuwe hoogten

Word de werkgever waar iedereen graag wil werken. Wil je je employer branding versterken? Luister naar je medewerkers, want zij weten de weg!

8-6-2023
SD Worx - medewerkers ontspannen
Blogartikel

Boost je employer branding: eerst de basis HR-elementen op orde

Til je employer brand naar nieuwe hoogten. Creëer een werkplek waar mensen dolgraag willen zijn en trek de beste getalenteerde professionals aan!

8-6-2023
no-alt
Blogartikel

Voorkom onzekerheid en hoge kosten: laat een CAO-check uitvoeren!

In Nederland kennen we meer dan 1000 CAO’s, waarvan ongeveer 250 verschillende bedrijfstak-CAO’s. Het resterende deel geldt voor afzonderlijke ondernemingen. Benieuwd wat er komt kijken bij een CAO-check? In dit artikel zoomen wij in op de essentie van een CAO-check.

16-2-2023
no-alt
Blogartikel

Wel of geen studiekosten terugbetalen?

Als werkgever vind je het belangrijk dat je werknemers zich blijven ontwikkelen, zodat hun vaardigheden en kennis aansluiten op hun werk. Dan rijst vaak al snel de vraag, wie betaalt deze studiekosten? Je leest het in dit artikel.

16-2-2023
NL-man-met-kerstboom
Blogartikel

Kerstpakket aan anderen dan eigen werknemers, een fiscale verrassing?

Het is weer het einde van het jaar en dat betekent dat veel werknemers een kerstpakket ontvangen. Dat is altijd een heugelijk moment. Werkgevers doen hun uiterste best om werknemers ieder jaar opnieuw te verrassen. Lees in dit artikel meer over het fiscale aspect.

By Jasper van den Bergen19-12-2022
Vrouw leest boek op de bank
Blogartikel

Compensatie voor parttimer die vrije feestdag misloopt?

Inmiddels komt men langzaam in de kerststemming en staat de jaarwisseling voor de deur. Rond de feestdagen kan een discussie ontstaan omtrent compensatie voor parttimers die vrij zijn op een feestdag. Hoe moet je als werkgever hiermee omgaan? Je leest het in dit artikel.

By Fleur van Gisbergen23-11-2022
Endofyeargifts
Blogartikel

Een geschenk is niet altijd loon

Alles wat een werknemer krijgt omdat hij of zij in dienst is, valt in beginsel onder loon. Bepaalde vergoedingen en verstrekkingen vallen daar echter niet onder, omdat deze simpelweg buiten de arbeidsrelatie vallen. In een besluit is opgenomen welke kleine geschenken door de Belastingdienst niet aangemerkt worden als loon. Lees in dit artikel meer over deze attenties. 

By Jasper van den Bergen10-11-2022
Man achter computer met papieren
Blogartikel

Van aantrekkelijk werkgeverschap tot een volledig Duurzaam Inzetbaarheidscultuur

Vitale werknemers, dat wilt elke werkgever. Bij SD Worx geloven we in de kracht van kleine persoonlijke veranderingen in gewoontes waar je elke dag opnieuw plezier van hebt. Daarom werken we samen met HollandFit. Lees hier meer over de vitaliteitsomgeving van HollandFit.

14-9-2022