1. Home>
  2. Nieuws>

Hybride werken

Thuiswerken en op kantoor werken combineren is voor veel werkgevers een uitdaging. Hoe faciliteer je dit het beste en met welke wet- en regelgeving moet je zoal rekening houden?

Vrouw op de bank aan het werk
Contenttypes
Kaderovereenkomst
Blogartikel

Verkorte terugwerkende kracht van de Kaderovereenkomst: snellere actie vereist

Sinds de invoering van de Kaderovereenkomst meer dan een jaar geleden, hebben werknemers de mogelijkheid om tot 50% van de werktijd in het woonland te werken met behoud van de sociale zekerheid in het vestigingsland van de werkgever. De regeling die het mogelijk maakte om aanvragen met terugwerkende kracht van een jaar in te dienen, is per 1 juli afgelopen. Hier lees je wat dit betekent en welke stappen je moet ondernemen.

By Jasper van den Bergen25-7-2024
Mobiliteitsmeter SD Worx | Cobra
Blogartikel

Nieuw in SD Worx | Cobra: De Mobiliteitsmeter voor de rapportage van werkgebonden personenmobiliteit

Vanaf 1 juli 2024 zijn bedrijven met 100 of meer werknemers verplicht om te rapporteren over het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van hun werknemers. In dit artikel vertellen we je meer over de oplossing in onze HR- en salarissoftware voor de gegevensverzameling voor je CO2-rapportage.

14-6-2024
Verhuiskostenvergoeding voor werknemers
Blogartikel

Verhuiskostenvergoeding voor werknemers: voorwaarden en tips

Is jouw werknemer bereid om dichter bij het werk te gaan wonen? Dan kan je een belastingvrije verhuisvergoeding geven. Maar aan welke voorwaarden moet zo’n onbelaste vergoeding voldoen? Heeft jouw werknemer ook recht op een vrije dag om te verhuizen? Je leest het in dit artikel. 

By Jasper van den Bergen25-3-2024
Vaste instelling
Blogartikel

Thuiswerken in het buitenland: een vaste inrichting?

Thuiswerken is niet meer weg te denken uit de huidige samenleving. Heb je werknemers die in het buitenland wonen en thuiswerken? Dan kan er sprake zijn van een vaste inrichting in het buitenland. In dit artikel leggen we uit wat een vaste inrichting is, hoe het ontstaat bij thuiswerken in het buitenland en wat de afspraken hierover tussen Nederland en België zijn.

By Jasper van den Bergen24-1-2024
Afschaffing 30% regeling
Blogartikel

Op weg naar de afschaffing van de 30%-regeling?

De 30%-regeling voor ingekomen werknemers staat op het punt om ingrijpend te veranderen. Als de Eerste Kamer instemt, zal de 30%-regeling vanaf 1 januari aanstaande verder worden versoberd. De Tweede Kamer heeft namelijk twee amendementen aangenomen, die in dit artikel worden toegelicht.

By Jasper van den Bergen21-11-2023
Vrouw werkt thuis
Blogartikel

Werknemers hebben nog steeds geen recht op thuiswerken

Het initiatiefwetsvoorstel “Werken waar je wilt” is door de Eerste Kamer verworpen. Dit betekent dat werkgevers een verzoek tot thuiswerken vrij eenvoudig kunnen afwijzen. In dit artikel nemen we je mee in de huidige regels voor verzoeken tot thuiswerken. 

24-10-2023
digitale werknemerservaring
Blogartikel

Optimaliseren van de digitale werknemerservaring: Do’s en Don’ts

Hoe kan je de digitale werknemerservaring verbeteren en welke valkuilen je moet vermijden om je HR-strategie te versterken en je personeel te ondersteunen? 

11-9-2023
HR-digitalisering - SD Worx
Blogartikel

De top 7 belangrijkste kostenbesparingen van gedigitaliseerde HR

Uit nieuw onderzoek van SD Worx blijkt dat 58% van de Europese bedrijven toegeeft dat ze nog een lange weg te gaan hebben om hun medewerkers een uitstekende digitale ervaring te bieden. Maar waarom al die haast? Omdat we zien dat langzaam (of helemaal niet) digitaliseren veel verborgen kosten met zich meebrengt. We zetten 7 kostenbesparingen van juist wél digitaliseren voor je op een rij. 

29-8-2023
Fiets is een blijvertje
Blogartikel

Ga mee met de trend, de fiets is een blijvertje!

Op 3 juni is het Wereld Fietsdag, een goed moment om even stil te staan bij het fietsplan. 

By Jasper van den Bergen25-4-2023
Thuiswerken in het buitenland
Blogartikel

Update: thuiswerken in het buitenland

Als je in het ene land woont, maar in een ander land werkt, kan thuiswerken bepaalde consequenties hebben. De tijdelijke maatregel die in de coronajaren is ontstaan eindigt op 30 juni 2023 en daarom geven we je in dit artikel graag een update.

By Jasper van den Bergen19-4-2023
no-alt
Blogartikel

Denk aan ‘salary split’ bij thuiswerken in het buitenland

Thuiswerken, dat heeft misschien wel evenveel voor- als nadelen. Fiscaal kan het soms gunstig uitpakken, maar als nadeel geldt ook dat veel dossiers een stuk complexer zijn geworden. In dit blogartikel zoomen we in op een casus van een werknemer die in het buitenland woont en werkt voor een Nederlandse werkgever.

By Jasper van den Bergen19-1-2023