1. Home>
  2. Nieuws>

Ontslag

We ondersteunen je graag met onze arbeidsjuridische expertise rondom ontslagprocedures en de rechten en plichten die je als werkgever hebt.

vrouw van opzij
Contenttypes
vakantie tijdens ziekte
Blogartikel

Op vakantie tijdens ziekte zonder toestemming: ontslag op staande voet terecht?

Het kan wel eens voorkomen dat je als werkgever een vakantieaanvraag van een werknemer moet weigeren vanwege een zwaarwegend bedrijfsbelang. Maar wat doe je als je vermoed dat een werknemer tijdens ziekte zonder toestemming op vakantie gaat? Onlangs speelde hierover een rechtszaak waarbij een werkgever besloot tot ontslag op staande voet. Was dat wel de juiste beslissing?

By Fleur van Gisbergen23-5-2024
Stiekem een gesprek opnemen
Blogartikel

Stiekem een gesprek opnemen, mag dat?

Tegenwoordig is het erg gemakkelijk om gesprekken op te nemen waardoor dit steeds vaker gebeurt. Maar is het wel toegestaan om een gesprek zomaar op te nemen? Mag je gesprekken met een werkgever of werknemer opnemen? En kan je zo’n stiekem opgenomen gesprek als bewijs gebruiken in een procedure bij de rechter? Dat zochten we voor je uit. 

By Fleur van Gisbergen25-3-2024
cloudbase
Blogartikel

Inzet bedrijfsrecherchebureau bij zieke werknemer kost werkgever ruim € 36.000

Een werkgever kan flink in de kosten worden gejaagd door de inzet van een bedrijfsrecherchebureau. Dit gebeurde toen een werkgever vermoedde dat een werknemer had gelogen over haar klachten bij een ziekmelding. 

25-9-2023
Onterecht ontslag | SD Worx
Blogartikel

Onterecht ontslag op staande voet na beschuldiging van seksueel grensoverschrijdend gedrag: een case study

Staande voet ontslag na beschuldigingen van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag door rechter onterecht verklaard: het belang van adequaat handelen.

By Fleur van Gisbergen29-8-2023
Uitspraak rechtbank
Blogartikel

Zieke werknemers: het opzegverbod en de vakantieperiode

De Rechtbank Gelderland behandelt twee vraagstukken: geldt het opzegverbod tijdens ziekte bij aanzegging van tijdelijke arbeidsovereenkomsten en hoe wordt ziekte bij een werknemer op vakantie vastgesteld? 

27-7-2023
Vrouw peinzend achter laptop
Blogartikel

Werkgever moet € 12.500,- betalen na niet-verlengen arbeidsovereenkomst zwangere werkneemster

Het niet verlengen van de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van een zwangere werkneemster, kwam een werkgever duur te staan. Lees hier de recente uitspraak van de kantonrechter.

By Fleur van Gisbergen22-6-2023
no-alt
Blogartikel

Stijgend aantal reorganisaties in 2023

Alles is duurder geworden de afgelopen tijd. Tegelijkertijd neemt in diverse branches de vraag naar bepaalde producten of diensten af. Er ontstaat een financieel ongezonde situatie en er moet bezuinigd worden. Wat komt er kijken bij ontslag in een reorganisatie? Lees het in dit artikel.

17-3-2023
no-alt
Blogartikel

Te laat komen, een reden voor ontslag?

Het is natuurlijk erg vervelend als een werknemer (regelmatig) te laat komt. Als werkgever moet je op de aanwezigheid van een werknemer kunnen rekenen. Bovendien: afspraak is afspraak. Hoe ga je dan om met een werknemer die regelmatig te laat komt? Je leest het in dit artikel.

16-1-2023
Vrouw aan telefoon
Blogartikel

Werkgever moet schriftelijk voldoen aan de aanzegplicht

Sinds de invoering van de aanzegplicht in januari 2015 zijn er al meerdere rechtszaken geweest over het wel of niet betalen van de aanzegvergoeding. Recent heeft de Hoge Raad geoordeeld dat de werkgever de aanzegvergoeding moet betalen als de werkgever niet voldoet aan het schriftelijkheidsvereiste. In dit artikel lees je wat er aan de uitspraak vooraf ging. 

24-10-2022
Vrouw aan telefoon
Blogartikel

Een valse coronatest komt een werknemer duur te staan

Het is belangrijk dat een werkgever er vanuit kan gaan dat werknemers juiste informatie aanleveren. Of het nu gaat over de werkzaamheden, productiviteit of ziekmeldingen, het is goed om een vinger aan de pols te houden. De kantonrechter heeft recent uitspraak gedaan over een onjuiste ziekmelding met ontslag als gevolg.

By Fleur van Gisbergen25-2-2022
Sinds de introductie van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) op 1 januari 2020 is het voor werkgevers mogelijk om verschillende wettelijke ontslagredenen te combineren, en zo tot een ontbinding van de arbeidsovereenkomst te komen. Wij gingen voor je na wat wel en niet mogelijk is.
Blogartikel

Ontslag wegens een combinatie van redenen: wat is er mogelijk?

Sinds de introductie van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) op 1 januari 2020 is het voor werkgevers mogelijk om verschillende wettelijke ontslagredenen te combineren, en zo tot een ontbinding van de arbeidsovereenkomst te komen. Wij gingen voor je na wat wel en niet mogelijk is.

By Marleen Maas19-8-2021
ontslag
Blogartikel

Ontslaggesprek: tips en valkuilen

Iemand ontslaan is niemands ambitie. Misschien voelt die beslissing zelfs aan alsof je hebt gefaald als werkgever. Toch is het belangrijk om te weten hoe je een ontslaggesprek in goede banen leidt, zodat dit slechtnieuwsgesprek bij uitstek toch zo constructief mogelijk verloopt.

2-4-2019
  • Previous
  • 1
  • Next