1. Home>
  2. Nieuws>

Arbeidsrecht

Blijf bij met de actuele Nederlandse wet- en regelgeving: onze arbeidsjuristen delen hier praktische tips en nieuws, en vertalen nieuwe regelgeving voor je naar toepasbare inzichten.

vrouw achter tablet
Contenttypes
no-alt
Webinar

Prinsjesdag 2024: webinar

Op dinsdag 17 september worden tijdens Prinsjesdag de Miljoenennota, De Rijksbegroting en het Belastingplan 2025 gepresenteerd. De belangrijkste ontwikkelingen voor HR- en salarisprofessionals worden tijdens dit webinar besproken. Onze experts lichten de wetgeving toe en vertalen dit naar heldere uitleg en praktische toepassing.

24-9-2024
Vrouw leest boek
Webinar

Transparante arbeidsvoorwaarden

Onze sprekers informeren je tijdens dit webinar over transparante arbeidsvoorwaarden. Ze lichten de wetgeving toe en geven praktische tips hoe je dit binnen jouw organisatie kan toepassen. 

3-9-2024
De uitdagingen van mkb
Blogartikel

Van eenmanszaak tot internationaal bedrijf: de groeiuitdagingen van midden- en kleinbedrijven

Voor veel mkb's is het een uitdaging om door het complexe zakelijke landschap te navigeren terwijl hun bedrijf groeit. Bij SD Worx begrijpen we de unieke uitdagingen waarmee mkb's te maken hebben en bieden we oplossingen om deze aan te pakken. 

4-7-2024
RVU
Blogartikel

De toekomst van de Regeling Vervroegde Uittreding (RVU)

De Regeling Vervroegde Uittreding (RVU) drempelvrijstelling speeltis een belangrijk onderdeel rol invan het Nederlandse pensioenlandschap. Deze regelingvrijstelling, die is van kracht is sinds 2021, van kracht  bieden stelt werkgevers de mogelijkheidin staat om hun werknemers eerder te laten stoppen met werken.

By Jasper van den Bergen14-6-2024
Wetsvoorstel rouwverlof
Blogartikel

Nieuw wetsvoorstel voor rouwverlof in Nederland: wat verandert er?

Iedereen krijgt vroeg of laat wel eens mee te maken met het verlies van een familielid of dierbare. Terwijl veel andere landen al wettelijke regelingen hebben voor rouwverlof, ontbreekt zo’n regeling in Nederland. Een recent ingediend wetsvoorstel moet hier verandering in te brengen. 

By Fleur van Gisbergen14-6-2024
vakantie tijdens ziekte
Blogartikel

Op vakantie tijdens ziekte zonder toestemming: ontslag op staande voet terecht?

Het kan wel eens voorkomen dat je als werkgever een vakantieaanvraag van een werknemer moet weigeren vanwege een zwaarwegend bedrijfsbelang. Maar wat doe je als je vermoed dat een werknemer tijdens ziekte zonder toestemming op vakantie gaat? Onlangs speelde hierover een rechtszaak waarbij een werkgever besloot tot ontslag op staande voet. Was dat wel de juiste beslissing?

By Fleur van Gisbergen23-5-2024
Omgaan met seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer
Blogartikel

Omgaan met seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer: een gids voor werkgevers

Werkgevers ontvangen steeds vaker meldingen over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Het is en blijft een lastig onderwerp, hoe ga je als werkgever nou goed om met dergelijke meldingen? Om daarbij te helpen, is er een nieuwe handreiking tegen (seksueel) grensoverschrijdend gedrag uitgebracht. In dit blogartikel zullen we deze handreiking samenvatten.

18-4-2024
Herbruikbare koffiebekers
Blogartikel

Herbruikbare koffiebekers belastingvrij verstrekken binnen de werkkostenregeling?

Sinds 1 januari 2024 is het niet meer toegestaan om wegwerpbekers te gebruiken op de werkplek. Dit volgt uit wetgeving die de hoeveelheid plastic afval moet verminderen. Lees in dit artikel hoe de Kennisgroep loonheffing oordeelt over de verstrekking van koffiebekers door werkgevers.

By Jasper van den Bergen18-4-2024
Stiekem een gesprek opnemen
Blogartikel

Stiekem een gesprek opnemen, mag dat?

Tegenwoordig is het erg gemakkelijk om gesprekken op te nemen waardoor dit steeds vaker gebeurt. Maar is het wel toegestaan om een gesprek zomaar op te nemen? Mag je gesprekken met een werkgever of werknemer opnemen? En kan je zo’n stiekem opgenomen gesprek als bewijs gebruiken in een procedure bij de rechter? Dat zochten we voor je uit. 

By Fleur van Gisbergen25-3-2024
Verhuiskostenvergoeding voor werknemers
Blogartikel

Verhuiskostenvergoeding voor werknemers: voorwaarden en tips

Is jouw werknemer bereid om dichter bij het werk te gaan wonen? Dan kan je een belastingvrije verhuisvergoeding geven. Maar aan welke voorwaarden moet zo’n onbelaste vergoeding voldoen? Heeft jouw werknemer ook recht op een vrije dag om te verhuizen? Je leest het in dit artikel. 

By Jasper van den Bergen25-3-2024
webinar banner 16 april
On demand

Arbeidsjuridische & fiscale update 16 april

Met welke veranderingen moet je als werkgever rekening houden op het vlak van wet- en regelgeving? Zijn er nog belangrijke uitspraken geweest van rechters? Als ondernemer of HR professional wil je dit soort zaken graag bijhouden. Tijdens dit on-demand webinar mag je van ons veel praktische en heldere voorbeelden verwachten.

16-4-2024
event banner CO2-rapportage en mobiliteitsbudget
On demand

CO2-rapportage en mobiliteitsbudget

Onze sprekers informeren je tijdens dit webinar over de CO2-rapportageplicht en de mogelijkheden van het mobiliteitsbudget. Tijdens dit on-demand mag je van ons veel praktische en heldere voorbeelden verwachten.

21-3-2024