1. Home>
 2. Nieuws>
 3. Covid-19>
Covis-19

Coronavirus: de impact voor Nederlandse werkgevers en werknemers

Covis-19

Het coronavirus rukt op en ook in ons land stijgt het aantal besmettingen. Dat roept waarschijnlijk vragen op over hoe je bedrijf verder kan draaien. Want wat als je medewerkers hun werk niet kunnen uitvoeren door een gebrek aan bevoorrading? Of als ze in het buitenland in quarantaine zitten?

  SD Worx staat voor je klaar

  We verzamelen alle antwoorden op de meest gestelde vragen.

  Heb je hulp nodig bij de aanvraag van werktijdverkorting? Neem zeker contact met ons op!

   IN DEZE FAQ

   Hoe zit het met doorbetaling van loon, wanneer je als werkgever te maken krijgt met het Coronavirus? Onze Tax & Legal jurist Ralph Koks stelde een schema op met een aantal standaardsituaties. Niet alle individuele situaties kunnen op juiste wijze in een graphic worden samengevat. Het verdient daarom aanbeveling steeds alle wettelijke voorwaarden te toetsen, en tevens rekening te houden met specifieke bepalingen in CAO en/of arbeidsovereenkomst. 

    Corona - Loondoorbetaling

    Onze juristen voorzien je graag van advies. Zij zijn te bereiken via +31 (0)76 523 1000 of taxandlegal_nl@sdworx.com.

     Ralph Koks

     Ralph Koks

     Jurist arbeidsrecht en gegevensbescherming

     Ralph is al zijn gehele werkzame leven actief binnen het arbeidsrecht. Met de komst van de AVG (GDPR) heeft hij gegevensbescherming aan zijn expertise toegevoegd. Begin 2016 verruilde Ralph zijn baan als advocaat voor zijn huidige functie binnen SD Worx. Ralph adviseert zowel kleine als grote (internationale) werkgevers, beschikt over ruime proceservaring en verzorgt regelmatig opleidingen.