1. Home>
 2. Nieuws>
 3. Covid-19>

Coronavirus: de impact voor Nederlandse werkgevers en werknemers

-Leestijd:: 3 Minuten
Covis-19

Het coronavirus rukt op en ook in ons land stijgt het aantal besmettingen. Dat roept waarschijnlijk vragen op over hoe je bedrijf verder kan draaien. Want wat als je medewerkers hun werk niet kunnen uitvoeren door een gebrek aan bevoorrading? Of als ze in het buitenland in quarantaine zitten?

  SD Worx staat voor je klaar

  We verzamelen alle antwoorden op de meest gestelde vragen.

  Heb je hulp nodig bij de aanvraag van werktijdverkorting? Neem zeker contact met ons op!

   IN DEZE FAQ

   Hoe zit het met doorbetaling van loon, wanneer je als werkgever te maken krijgt met het Coronavirus? Onze Tax & Legal jurist Ralph Koks stelde een schema op met een aantal standaardsituaties. Niet alle individuele situaties kunnen op juiste wijze in een graphic worden samengevat. Het verdient daarom aanbeveling steeds alle wettelijke voorwaarden te toetsen, en tevens rekening te houden met specifieke bepalingen in CAO en/of arbeidsovereenkomst. 

    Corona - Loondoorbetaling

    Onze juristen voorzien je graag van advies. Zij zijn te bereiken via +31 (0)76 523 1000 of taxandlegal_nl@sdworx.com.

     Ralph Koks
     ByRalph Koks-Jurist arbeidsrecht en gegevensbescherming

     Ralph is al zijn gehele werkzame leven actief binnen het arbeidsrecht. Met de komst van de AVG (GDPR) heeft hij gegevensbescherming aan zijn expertise toegevoegd. Begin 2016 verruilde Ralph zijn baan als advocaat voor zijn huidige functie binnen SD Worx. Ralph adviseert zowel kleine als grote (internationale) werkgevers, beschikt over ruime proceservaring en verzorgt regelmatig opleidingen.

     Gerelateerde artikelen

     financieel dagblad
     Blog

     Financieel Dagblad: werken doe je thuis, samenwerken op kantoor

     Veel hr-afdelingen zijn het afgelopen jaar flink getest op hun vermogen tot flexibiliteit. Wel thuiswerken, niet thuiswerken, deels thuiswerken: het wisselt elkaar in rap tempo af. Gelukkig zijn er ook veel lessen geleerd in de afgelopen periode. Welke zijn dat en hoe werken we na corona nu optimaal samen op een hybride manier?

     2021-07-29
     Recht
     Blog

     De juridische aspecten van thuiswerken

     Vanwege het coronavirus zijn veel werknemers vanuit huis gaan werken. Verwacht wordt dat dit ook na de coronacrisis zo zal blijven. Wel heerst bij veel werkgevers nog onduidelijkheid over de juridische aspecten van het thuiswerken. Hoe ga je bijvoorbeeld om met arbogerelateerde voorschriften? Graag belichten we in dit artikel twee belangrijke juridische aspecten van het thuiswerken, te weten de Arbowetgeving en de thuiswerkovereenkomst.

     By Jilly El Moridi2020-07-02
     Covid 19
     Blog

     Gratis webinar over de coronamaatregelen en de gevolgen voor werkgevers

     De impact van het coronavirus wordt steeds groter. Werknemers werken uit voorzorg thuis en plannen worden uitgesteld of aangepast. Voor veel werkgevers is het vaak lastig inschatten wat de maatregelen niet alleen op korte, maar ook op langere termijn betekenen. Dit zorgt voor veel onrust en dat begrijpen we. 

     2020-04-02