1. Home>
 2. Onze oplossingen>
 3. Recruitment>

Flexibel personeel inhuren

Je bedrijf groeit enorm hard je hebt zoveel werk dat je het eigenlijk niet meer aankan. Wat doe je dan? Mensen aannemen is een logische gedachte, maar dat is ook best een stap. Personeel (al dan niet tijdelijk) inhuren in plaats van aannemen kan dan een mooie tussenstap zijn. Kies voor uitzenden, detacheren of payrolling van SD Worx.

Contacteer onze recruitmentspecialisten
payroll reward solution workday block 3

Het verschil tussen payrollen, detacheren en uitzenden

Wanneer kies je voor uitzenden en wanneer juist voor detacheren of payrolling?

Organisaties zijn continu in beweging. Misschien zit je in een verandertraject en ben je voor je project op zoek naar specialistische kennis. Of je hebt te maken met seizoensarbeid en je wil een tijdelijke piek opvangen. Of misschien is de zoekvraag praktischer: een medewerker gaat met zwangerschapsverlof en valt voor langere periode uit. 

  Uitzenden

  Uitzenden

  Heb je tijdelijke piekwerkzaamheden, maar geen tijd om nieuwe medewerkers aan te nemen? Dan is uitzenden een goede oplossing. 

  • SD Worx regelt de werving en selectie
  • We volgen de ABU-cao voor uitzendkrachten. 
  • De uitzendkracht is niet exclusief bij jou aan het werk. 
  • Er geldt een uitzendbeding, dus is de piekperiode voorbij? Dan kun je eenvoudig terugschakelen.
  Neem contact op met onze recruitmentspecialisten
  Payroll solutions for SMEs

  Medewerkers willen meer flexibiliteit

  In veel sectoren zijn oproepkrachten onmisbaar. De meeste werkgevers hebben een vast personeelsbestand van rond de 70 -80%, en daaromheen een flexibele schil. De flexibele inzet is er vooral om het werk door te laten gaan, bijvoorbeeld in piekmomenten of bij uitval van personeel.

  Maar ook de medewerkers zelf willen steeds meer flexibiliteit. Nederland telt steeds meer flexwerkers, doordat mensen verlangen naar contractuele flexibiliteit en dat geldt vooral voor de jongere generaties. Waar mogelijk worden vaste roosters en vaste werkplekken overboord gegooid. Vaste contracten? Slechts een van de vele mogelijkheden. Zelfs de banen zelf zijn niet meer vast. 

  Niet alleen het vinden van zulke krachten kan lastig zijn, het inhuren is veel werk. De regels omtrent het inhuren van oproepkrachten zijn de afgelopen jaren flink veranderd.

   Zo helpen wij je met het aannemen van flexibel personeel

   • We staan klaar voor het vinden van een mooie nieuwe functie, op uitzend-, detacherings of payrollbasis. 
   • We zorgen dat je volledig voldoet aan de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB).
   • Voor kandidaten zijn we een betrouwbare thuisbasis, met inloopkantoren in heel Nederland zodat je gemakkelijk persoonlijk met ons in contact kunt komen. 
   • SD Worx Staffing & Career Solutions onderhoudt een uitgebreid netwerk aan vakprofessionals in verschillende sectoren. 
   • De HR- en salarisconsultants van SD Worx zijn óók in te zetten op projectbasis. Handig als je ondersteuning zoekt op je HR- en salarisafdeling, zowel praktisch als meer strategisch.
   • Bij sommige grote partijen, zoals DHL en Brocacef, werken we zelfs in huis en nemen we het hele wervingsproces uit handen. 
    Master vendoring: uitbesteden van je administratieve last

    Master vendoring: uitbesteden van administratieve last

    In drukke periodes maak je misschien gebruik van meerdere oproep- en uitzendkrachten, soms via verschillende bureaus. Daar komt een hoop administratief werk en coördinatie bij kijken. SD Worx kan dit werk van je overnemen. 

    Wij zijn dan jouw aanspreekpunt voor het selecteren van uitzendkrachten, we regisseren de samenwerking tussen de verschillende bureaus, coördineren de administratieve processen en facturatiestroom, en zorgen voor een efficiënt verloop van de inzet.

     Beoordeling

     De WAB & flexibel personeel

     De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is er gekomen om flexwerkers beter te beschermen. Zij willen bijvoorbeeld graag duidelijkheid over wanneer ze ingepland worden, hoeveel ze verdienen en waar zij recht op hebben. Het scheppen van heldere voorwaarden en verwachtingen vormt dan ook een belangrijk speerpunt voor ons. Uitzendkrachten die via SD Worx worden geselecteerd, zijn veelal tevreden over de organisaties waar zij komen te werken, over de praktische afspraken en over de begeleiding die zij vanuit ons krijgen. Hiermee zorgen we voor snelle, maar ook betrouwbare invulling van de tijdelijke vraag in jouw organisatie.

      Meer over de wijzigingen door de WAB
      Flexibele schil

      De flexibele schil: verhouding tussen vast en flexibel personeel

      SD Worx doet op regelmatige basis onderzoek naar ontwikkelingen bij werkgevers in Europa. Daaruit blijkt dat de vraag naar flexibiliteit steeds verder groeit, maar wat is optimaal? De meeste werkgevers hebben een vast personeelsbestand van rond de 70 -80%, en daaromheen een flexibele schil. De flexibele inzet is er vooral om het werk door te laten gaan, bijvoorbeeld in piekmomenten of bij uitval van personeel. Daarnaast wordt ook gebruikgemaakt van inhuur van expertise via bijvoorbeeld externe adviseurs of worden medewerkers meer langdurig op basis van tijdelijke detachering ingehuurd.

       SD Worx HR-consultancy

       De hr- en salarisconsultants van SD Worx zijn ook in te huren

       Onze eigen HR- en salarisprofessionals zijn ook in te huren, bijvoorbeeld om tijdelijke uitval op jouw HR- of salarisafdeling op te vangen, om je bij te staan in een drukke periode of voor meer structurele ondersteuning. Onze professionals zijn zowel onsite (op jouw locatie) als offsite (vanuit onze locatie) in te huren.

        Meer weten over onze consultants

        De voordelen van flexibel personeel via SD Worx inzetten

        people icon
        Invulling passend bij jouw personeelsbestand

        benefit
        Kandidaten die weten wat ze moeten doen

        organisatie
        Makkelijk op- en afschalen wanneer nodig

        Icoon van een weegschaal
        Naleving van de actuele wet- en regelgeving

        Veelgestelde vragen (FAQ)

        Een voorproefje van onze dienstverlening

        Voor werkgevers biedt een flexibele schil de mogelijkheid om snel op te schalen of af te bouwen, afhankelijk van de bedrijfsbehoeften. Dit zorgt voor kostenbesparing en een efficiënter gebruik van resources. Bovendien geeft het werkgevers de ruimte om te experimenteren met verschillende talenten zonder langdurige verplichtingen.

        Voor werknemers biedt een flexibele schil meer autonomie en de mogelijkheid om een betere werk-privébalans te vinden. Het stelt hen ook in staat om ervaring op te doen in verschillende rollen en sectoren, wat hun carrièrekansen kan vergroten.

        Het managen van een flexibele schil brengt unieke uitdagingen met zich mee, zoals het behouden van werknemerstevredenheid en -betrokkenheid, en het efficiënt inplannen van personeel. SD Worx biedt geavanceerde planningssoftware en HR-diensten om deze uitdagingen effectief aan te pakken.