1. Home>
 2. Over ons>
 3. klantverhalen>

DPG Media: Hoe we de overgang naar een effectieve, volwaardige feedbackcultuur mogelijk maakten

DPG Media

Je medewerkers alle kansen geven om te groeien betekent ook constructieve gesprekken tussen collega's stimuleren. Dit was een dagelijkse strijd bij DPG Media Nederland, omdat het bedrijf niet beschikte over een feedbackprocedure of de tools om deze mogelijk te maken. Het talentmanagementplatform SD Worx Talent creëerde een gebruiksvriendelijke, veilige omgeving voor 360° feedback die de medewerkers van het bedrijf ook in staat stelt om zelf de leiding te nemen als het gaat om hun carrière.

  Eigenaarschap onduidelijk

  Als onderdeel van de in België gevestigde DPG Media Group is DPG Media Nederland het grootste mediabedrijf in Nederland met meer dan 3.800 werknemers. Conform de visie op werknemersgroei en prestatiemanagement krijgt iedereen de mogelijkheid om zijn of haar professionele ontwikkeling naar een hoger niveau te tillen.

  "Bij DPG Media stimuleren we alle medewerkers om de beste versie van zichzelf te worden", zegt Desiree Sombezki-Scheeper, senior HR Programmamanager bij DPG Media Nederland. "Daarom streven we ernaar hen de middelen te bieden die ze nodig hebben om te groeien en hun carrièrepad in eigen hand te nemen."

  Versnipperde datasystemen maakten het echter onmogelijk om informatie over de voortgang van hun werknemers bij te houden. Daarnaast ontbrak het het bedrijf aan structuur in de feedbackcultuur. Desiree legt uit: "Als het op evaluaties aankwam, was het vaak onduidelijk wie de verantwoordelijkheid moest nemen. Dat belemmerde de vooruitgang van onze medewerkers en verhinderde dat we op één lijn zaten met onze kernwaarden en gezamenlijke doelen."

   4 pijlers van prestatiemanagement

   Om haar medewerkers te helpen hun ontwikkeling te versnellen, wilde DPG Media een feedbackcultuur bevorderen waarin constructieve gesprekken een integraal onderdeel zijn van het dagelijkse communicatieproces. "Onze teammanagers wilden het goede voorbeeld geven, maar het ontbrak ons aan de juiste hulpmiddelen om feedbackuitwisseling aan te moedigen," zegt Desiree.

   Dus gingen Desiree en haar team op zoek naar een softwareoplossing die niet alleen de feedbackcultuur van het bedrijf mogelijk zou maken, maar ook zou passen bij de ambities om werknemers echt eigenaar te maken van hun carrière. Met eenvoud als leidraad stelde het HR-team vier belangrijke pijlers vast voor de tool van hun voorkeur voor prestatiebeheer:

   1. doelen stellen
   2. persoonlijke ontwikkeling
   3. uitwisseling van feedback 
   4. voortdurende constructieve gesprekken
    Desiree Sombezki-Scheeper
    Na een uitgebreid marktonderzoek kwam SD Worx Talent als beste uit de bus, omdat het medewerkers niet alleen in staat stelt eigenaar te zijn van hun doelstellingen, maar ook perfect aansluit bij de ervaring die we zochten.
    Desiree Sombezki-Scheeper
    Desiree Sombezki-Scheeper, senior HR Programme Manager, DPG Media the Netherlands

    Gefaseerde uitrol en cultuuromslag

    Nadat DPG Media eind september 2022 het startschot gaf voor de implementatie van SD Worx Talent, verliep de implementatie vlot. Minder dan een maand later was het volledig op maat gemaakte talentmanagementplatform live en weerspiegelde het de huisstijl van het bedrijf in zowel ontwerp als formulering.

    Desiree: "We begonnen in november met een proefproject met 30 medewerkers. Toen dat succesvol bleek, hebben we de tool uitgerold naar de people managers." Via speciale workshops leerden de managers hoe ze actief konden deelnemen aan de nieuwe feedbackcultuur en hoe ze hun collega's toegevoegde waarde konden bieden via SD Worx Talent. "Als je nog nooit feedback hebt gegeven, vereist de overgang naar een cultuur die een open dialoog aanmoedigt ook een mentaliteitsverandering."

    Die verandering is niet gemakkelijk, maar na een tijdje raakten medewerkers meer bedreven in het geven en ontvangen van feedback en omarmden ze opbouwende kritiek als een kans voor persoonlijke groei.

     Een kwestie van vertrouwen

     Naast het aanzwengelen van inspirerende gesprekken, gaf SD Worx Talent medewerkers ook de kans om persoonlijke ontwikkelingsdoelen te stellen die voor hen zinvol zijn. Zo worden ze de drijvende kracht achter hun eigen carrière, een nieuwe aanpak die ook zijn vruchten afwerpt voor people managers.

     "Door onze mensen in staat te stellen hun eigen doelen te stellen, voelen ze zich meer betrokken. Na de invoering van de nieuwe tool voor prestatiebeheer hebben we waardevolle inzichten gekregen in de ontwikkelingsniveaus en -behoeften van onze medewerkers, wat ons uiteindelijk tijd bespaart. De sleutel hier is vertrouwen hebben in je medewerkers en hun capaciteiten," bevestigt Desiree.

     Na het succes van de eerste implementatie is DPG Media van plan om de functies 'talentbeheer', 'profielen' en 'loopbaanontwikkeling' toe te voegen om hun talentbeheer met SD Worx Talent verder toekomstbestendig te maken.

      Klaar om groei te stimuleren met een 360° feedbackcultuur?

      Het talent management platform SD Worx Talent creëert een veilige ruimte voor constructieve gesprekken en ondersteunt uw medewerkers om de leiding te nemen in hun carrière.

      Neem contact op
      Woman with curly hair & arms crossed