1. Home>
 2. Over ons>
 3. Persberichten>

Helft van hr-professionals is ontevreden over stand van zaken HR Analytics

50% van de hr-professionals in heel Europa is ontevreden over de aandacht die HR Analytics momenteel in de sector krijgt en slechts 9% is tevreden, aldus een nieuw onderzoek van Fosway Group, in samenwerking met SD Worx, een toonaangevende leverancier van wereldwijde hr- en payrolldiensten. In een tijd waarin hr een strategischere rol wil opnemen in de zakenwereld wijst dit op een aanzienlijke uitdaging voor organisaties.

  Com_Half of HR professionals are unhappy with the state of HR analytics_1200x985_1

  Hoewel de ontevredenheid hoog is, worden er wel degelijk plannen gemaakt binnen de sector. Meer dan driekwart (76%) van de bedrijven is van plan om meer te investeren in hr-technologie in het algemeen. Bij 68% van de organisaties zal er vooral worden geïnvesteerd in HR Analytics. 45% van de bedrijven gaat zijn investeringen binnen minder dan twee jaar opkrikken en terwijl 65% dat van plan is binnen drie jaar te doen. 

  Bijna alle bevraagde organisaties (95%) zijn het erover eens dat hoogwaardige gegevens en analyses belangrijk zijn voor het toekomstige succes van de onderneming. 

   Nl_Helft van hr-professionals is ontevreden over stand van zaken HR Analytics_1200x538_1

   Op de vraag wat de motivatie is voor de investeringstoename, zegt 76% van de ondervraagde bedrijven dat de grootste drijfveer voor het investeren in HR Analytics is dat hr een sterkere strategische zakenpartner wil worden. Volgens zes van de tien (62%) respondenten is de belangrijkste drijfveer voor investering het identificeren van essentieel talent, en 58% zegt dat investeringen beter leiderschap en management mogelijk maken. 

   "Goede bedrijfsanalyses zijn een kernonderdeel geworden van zowat elke bedrijfsfunctie, maar de toepassing ervan binnen hr loopt achterop", zegt David Wilson, CEO van Fosway Group, de Europese nummer 1 in hr-analyses. "Goede analyses zijn echter fundamenteel voor hr om strategisch te kunnen samenwerken met het topmanagement, en om zijn eigen processen en investeringsprioriteiten te optimaliseren. Hr moet hier dus dringend mee aan de slag. Het zal trouwens belangrijke voordelen opleveren voor de kernprocessen, van het vinden en behouden van nieuw talent tot het verbeteren van interne processen en het werknemersengagement. De impact zal in het hele bedrijf gevoeld worden." 

   Steven Van Hoorebeke, CEO van SD Worx Group, licht toe: "Deze cijfers tonen de steeds belangrijkere rol die hr speelt in het bedrijfsleven. Uit het onderzoek blijkt duidelijk dat er een echte wil is om verbeteringen aan te brengen, zowel bij de personeelsdiensten als bij de belangrijkste beslissers in het bedrijfsleven. Hoewel de investering in hr wordt toegejuicht, is er nog steeds werk aan de winkel om buy-in te krijgen van de hele organisatie in termen van het bedrijfsbrede gebruik van hr-gegevens en -analyses. Dat wordt de komende jaren de grootste uitdaging voor personeelsdiensten. Maar als het goed wordt gedaan, zal het een enorme impact hebben."  

    Over het onderzoek

    De gegevens komen uit het jaarlijkse 'HR Realities Research', uitgevoerd in samenwerking met Fosway Group, Europa's nummer 1 in hr-analyses en UNLEASH, het grootste hr-evenement in Europa. Het onderzoek is gebaseerd op input van meer dan 500 senior hr-leidinggevenden van overwegend bedrijven uit heel Europa, en belicht de actuele transformatie van hr en kijkt naar het landschap van morgen. Het onderzoekt de strategische hr-uitdagingen, toekomstige hr-competenties en investeringen, alsook de impact van kunstmatige intelligentie, analytics en de toenemende rol van automatisering.
    Neem voor meer informatie over het onderzoek contact op met: onlinemarketing_nl@sdworx.com

     Over Fosway Group

     Fosway Group is de Europese nummer 1 in hr-analyses met een focus op vernieuwingen in hr, talent en ontwikkeling. We bestaan sinds 1996 en staan bekend om ons unieke Europese research, onze onafhankelijkheid en integriteit. Al meer dan 20 jaar analyseren we de marktrealiteit en geven we inzicht in de toekomst van hr, talent en ontwikkeling. De analisten van Fosway werken nauw samen met onze zakelijke klanten om inzicht te verwerven in hun uitdagingen en hun echte ervaringen met vernieuwende strategieën, systemen en leveranciers. Onze onafhankelijke leveranciersanalyse is ook een onmisbaar hulpmiddel bij het nemen van beslissingen over innovatie en technologie. 
     Onze naam is afgeleid van de Fosse Way, de grote Romeinse heerweg in het VK, omdat we niet houden van omwegen. Wij hebben geen gevestigd belang in uw leverancier- of adviseurskeuzes. Of u nu op zoek bent naar onafhankelijk onderzoek, specifiek advies of een kritische stem om markthypes tegen het juiste daglicht te houden, wij kunnen u vertellen wat u moet weten om succesvol te zijn.