1. Home>
 2. Over ons>
 3. Persberichten>

Meer dan de helft van Nederlandse werknemers gebruikt persoonlijke apparaten voor eenvoudige hr-administratie

Nederlandse werknemers gebruiken hun persoonlijke apparaten ook voor het werk

Breda, 28 maart 2019 – Meer dan zes op tien (65%) van de Nederlandse werknemers doen eenvoudige hr-taken op hun eigen apparaat in plaats van op een apparaat van het werk. Deze resultaten komen uit het onderzoek naar digitalisering op de werkplek van de toonaangevende wereldwijde payroll- en hr-dienstverlener SD Worx. De resultaten volgen op een onderzoek van eerder dit jaar waaruit bleek dat in Nederland de helft (50%) van de eenvoudige hr-taken online kan gebeuren.

Uit het onderzoek blijkt dat het werk en het privéleven van werknemers steeds meer samenvloeien. Maar liefst 73% van de werknemers vraagt ziekteverlof aan via een van hun eigen apparaten. Daarmee is dit de taak die het meest wordt uitgevoerd met persoonlijke technologie, gevolgd door verlof aanvragen (69%) en bijzonder verlof aanvragen (63%). Ter vergelijking, de taken die het minst worden uitgevoerd op een persoonlijk apparaat zijn het indiene van onkosten en het aanvragen en regelen van zakenreizen (61%).

  Nl_Meer dan de helft van Nederlandse werknemers gebruikt persoonlijke apparaten voor eenvoudige hr-administratie_1200x912_2

   Geen verrassing: jonge mensen verkiezen persoonlijke apparaten

   Een persoonlijk apparaat gebruiken voor administratieve taken voor het werk is veel gebruikelijker bij werknemers jonger dan 30 jaar. Taken als ziekteverlof aanvragen (83%) of verlof aanvragen (79%) doet deze leeftijdsgroep op hun eigen tablets, laptops of smartphones. Zelfs een van de minst populaire taken voor mensen jonger dan 30, onkosten indienen, doet 68% op een eigen apparaat. Werknemers ouder dan 50 jaar zullen juist veel minder snel een ander apparaat dan een van het werk gebruiken voor zulke taken. Zo verzoekt en regelt 57% van deze groep hun zakenreizen op een apparaat van het werk, tegenover amper 28% voor mensen jonger dan 30 jaar. 

    Nederland nipt tweede na Oostenrijk

    Er zijn grote verschillen tussen de onderzochte landen in wat de mensen in elk land liever doen op een persoonlijk apparaat tegenover een apparaat van het werk. 

    Nederland heeft met 65% een van de hogere scores op het vlak van werknemers die administratieve hr-taken op een persoonlijk apparaat uitvoeren. Hiermee staat het maar net achter Oostenrijk, dat het hoogst scoorde met 67.%. Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk scoorden allemaal 56%. België had de laagste score van de onderzochte landen, met maar 45% van de werknemers die ervoor kozen om deze administratieve hr-taken op een persoonlijk apparaat te doen. 

     Vervaging tussen werk en privé

     Nl_Mark Bloem_199x300_1
     Naarmate technologie steeds meer ingebed raakt in ons privéleven, is het niet verrassend dat de grens tussen persoonlijke en werkgebonden apparaten vervaagt.
     Nl_Mark Bloem_199x300_1
     Mark Bloem, Managing Director, SD Worx Nederland