1. Home>
 2. Over ons>
 3. Persberichten>

Kobe Verdonck benoemd tot CEO van SD Worx Group

Antwerpen, 3 september 2019 – Kobe Verdonck, momenteel bestuurslid van SD Worx Holding NV, strategisch adviseur en lid van het managementteam van SD Worx Holding, volgt vanaf vandaag Steven Van Hoorebeke op als Chief Executive Officer van SD Worx Group NV, het grootste bedrijfssegment van SD Worx.

Kobe is geboren in Gent (België) in 1971 en heeft een masterdiploma in de rechten (Universiteit Gent) en bedrijfskunde (Université Catholique de Louvain). Tijdens zijn bijzonder succesvolle carrière heeft Kobe senior leidinggevende functies opgenomen met toenemende verantwoordelijkheid in internationale bedrijven actief in HR en payroll in meerdere landen. Zo was hij Chief Executive Officer voor Raet van 2014 tot 2018 en was hij tussen 2007 en 2014 Chief Sales Officer en Executive Director Europe & Latin America bij Northgate Arinso.  

Steven Van Hoorebeke treedt af als CEO maar blijft beschikbaar voor bijzondere opdrachten tot de algemene aandeelhoudersvergadering in juni 2020. Vanaf dan blijft hij de komende jaren niet-uitvoerend bestuurslid van SD Worx Group NV en SD Worx Holding NV.  

SD Worx Staffing and Career Solutions, het tweede bedrijfssegment van SD Worx, blijft gewoon doorgaan onder leiding van Christophe Petit als CEO.

  Duidelijk groeiplan voor de toekomst

  "Kobes brede internationale ervaring op het gebied van diensten en software binnen payroll en HR maken van hem de ideale kandidaat voor de functie", aldus Steven Van Hoorebeke. "Ik ben ervan overtuigd dat hij het talent, de drive, de ervaring en de strategische visie heeft om onze organisatie naar een hoger niveau te tillen. Onze onderneming en onze sector worden – net als andere dienstensectoren – geconfronteerd met een aantal ingrijpende veranderingen en uitdagingen, niet in het minst de digitalisering en de internationalisering van onze onderneming. Maar we hebben een ambitieuze groeistrategie en investeringsplan, zodat we de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Kobe en ik zullen samen de komende SD Worx Strategy Days in Noordwijk (Nederland) op 11 en 12 september bijwonen. In de komende maanden gaan hij en ik nauw samenwerken om te zorgen voor een vlotte overdracht, terwijl we ons blijven richten op onze groeistrategie." 

  "Ik ben heel enthousiast over mijn benoeming tot CEO van SD Worx Group en ik kijk ernaar uit om samen te werken met de meer dan 4.150 collega's", zegt Kobe Verdonck. "De onderneming heeft een grote internationale ambitie en bedient inmiddels al tienduizenden klanten in Europa en elders op het kruispunt van mens en technologie. SD Worx heeft een duidelijk groeiplan voor de toekomst, maar even belangrijk is dat we ook de financiële draagkracht hebben en vooral ook de mensen om het plan uit te voeren. Ik kijk ernaar uit om met mijn kennis van de internationale sector van payroll- en HR-software en -diensten bij te dragen aan dit succes. De HR-wereld verandert snel en met SD Worx werken we onophoudelijk aan de verdere ontwikkeling van betere HR-oplossingen, zodat bedrijven en hun medewerkers zich nog beter op hun klanten kunnen richten. Steven heeft SD Worx tijdens zijn mandaat naar een ongeëvenaard niveau getild en ik kijk ernaar uit om samen met hem en de teams de komende maanden een vlotte overgang te garanderen, met een blijvende focus op de klanten, innovatie en verdere expansie". 

   Zeer succesvolle internationale speler

   "Steven heeft een uitstekende staat van dienst in onze organisatie", voegt Filip Dierckx, voorzitter van de raad van bestuur, toe. “Hij vervoegde SD Worx in 2011 als lid van de directieraad, verantwoordelijk voor de activiteiten buiten België. Later in 2013 volgde hij Jan van den Nieuwenhuijzen op als managing director en CEO van SD Worx Group. Onder zijn leiding werd SD Worx Group omgevormd tot een zeer succesvolle internationale speler, met een geconsolideerde omzet van 467 miljoen euro en een genormaliseerde EBITDA die in 2018 steeg tot 61 miljoen euro. Wij zijn hem veel dank verschuldigd voor zijn niet-aflatende toewijding aan het succes van onze onderneming. Mijn collega's in de raad van bestuur en ik zijn dan ook zeer verheugd dat we de komende jaren nog steeds kunnen rekenen op zijn ruime ervaring en strategische inzichten. Samen zullen we ons blijven richten op het leveren van een consistente en uitzonderlijke dienstverlening aan onze klanten wereldwijd, het ontwikkelen en motiveren van onze professionele en gekwalificeerde mensen in alle landen, en het uitvoeren van onze ambitieuze expansie- en groeiplannen op internationaal niveau." 

   Meer informatie?  

   Pieter Goetgebuer 
   PR & Corporate Communication Manager SD Worx Group 
   T +32 (0)3 201 76 68 / M +32 (0)497 45 36 73 
   pieter.goetgebuer@sdworx.com