1. Home>
 2. Over ons>
 3. Persberichten>

SD Worx wordt nieuwe hoofdsponsor Boels-Dolmans Cycling Team

De beste ploeg in het vrouwenwielrennen

Breda, 12 februari 2020 – HR-dienstenverlener SD Worx heeft de toekomst van het huidige Boels-Dolmans Cycling Team voor de periode 2021 tot en met 2024 verzekerd. De specialist in payroll en HR tekent vandaag op de ploegpresentatie een vierjarig contract met ’s werelds beste vrouwenteam in het wielrennen. SD Worx treedt in 2020 al toe tot het team als co-sponsor. Vanaf 2021 gaat de vrouwenploeg verder onder de naam SD Worx Cycling Team.

SD Worx koos bewust voor het vrouwenwielrennen. Kobe Verdonck, CEO SD Worx: “We zijn erg trots dat we hoofdsponsor worden van ’s werelds beste vrouwenploeg in het wielrennen. Deze samenwerking is een weldoordachte keuze: het vrouwenwielrennen krijgt steeds meer aandacht. Bovendien is wielrennen een uitermate toegankelijke en groene sport, dicht bij de mensen en internationaal geliefd bij een zeer breed publiek. De ploeg bestaat uit topsportsters van verschillende nationaliteiten. Het niveau ligt erg hoog. Enkele sportsters verdedigen dit jaar hun olympische titel in Tokio. Ook zien we heel wat raakvlakken met de waarden van SD Worx: deze internationale wielerploeg houdt net als wij van winnen en zet alles op alles om de koppositie te behouden. Teamwerk en sterke individuele prestaties zijn hierbij een must. We zijn ervan overtuigd dat deze sponsoring onze naamsbekendheid verder zal versterken bij onze twee doelgroepen: werkgevers en werknemers, internationaal.”

  Motiverend enthousiasme

  De huidige sponsors Boels Rental en Dolmans Landscaping Group gaven in september 2019 tijdens het WK wielrennen in Yorkshire aan dat hun sponsoring na 2020 zou stoppen. De reden is dat ze in de afgelopen jaren hun sponsordoelstellingen ruimschoots hebben bereikt. Het team is al vijf jaar de nummer één op de UCI Ranking en van 2015 tot en met 2018 werd de individuele wereldtitel op de weg veroverd door vier verschillende rensters. 

  “Dat we binnen enkele maanden zo’n mooie hoofdsponsor voor vier jaar wisten vast te leggen, bewijst dat we de afgelopen jaren goed werk hebben verricht”, constateert General Team Manager Erwin Janssen tevreden. “Wij vinden het belangrijk om een onafhankelijk vrouwenteam op het hoogste niveau te behouden. Als een van de weinige topteams zijn wij niet verbonden aan een mannen WorldTour-formatie, waardoor onze aandacht volledig ligt bij het vrouwenteam. Wij denken met deze focus een voorsprong te hebben op andere ploegen. De investering van een succesvol bedrijf als SD Worx bewijst ook dat het vrouwenwielrennen de afgelopen jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen.”

  Sportief directeur Danny Stam geeft aan dat de ambitie van het team de komende jaren onveranderd zal zijn: de nummer één van de wereld blijven. “Ik ben blij dat onze huidige sponsors Boels Rental en Dolmans Landscaping Group de klasse hadden om al vroegtijdig aan te geven dat ze de sponsoring zouden stopzetten. Dat heeft ons de gelegenheid gegeven om deze nieuwe sponsor te vinden. Het enthousiasme van SD Worx is ongekend groot en werkt enorm motiverend op iedereen binnen het team. Het is een groot voordeel dat we nu al weten dat onze toekomst tot en met 2024 gegarandeerd is. Wij kunnen nu gaan bouwen aan de ploeg van de toekomst en weer de nodige stappen zetten.”  

   Over Boels-Dolmans Cycling Team

   Het Boels-Dolmans Cycling Team werd opgericht in 2011. Het is sinds eind 2015 het beste vrouwenteam ter wereld in de UCI-ranking. In 2015, 2016, 2017 en 2018 veroverde het team de individuele wereldtitel, in 2016 werd het wereldkampioen ploegentijdrit. De ploeg heeft met Anna van der Breggen de olympisch kampioene op de weg in haar gelederen en won in de afgelopen jaren vrijwel alle belangrijke vrouwenwedstrijden. 

    Perscontact Boels-Dolmans Cycling Team

    Danny Stam 
    M +31 6 52845487 
    info@boelsdolmanscyclingteam.com
    Twitter: @boelsdolmansct
    Facebook: @boelsdolmanscyclingteam
    Instagram: @boelsdolmansct