1. Home>
  2. Over ons>
  3. Persberichten>

SD Worx neemt GlobePayroll volledig over

Payroll- en HR-dienstenverlener SD Worx heeft alle aandelen verworven van GlobePayroll. Dat bedrijf, opgericht eind 2015, ontwikkelt technologie voor HR en payroll in de cloud. In de zomer van 2019 trok SD Worx zijn belang op tot boven de helft. Nu gaat SD Worx over tot de volledige overname. Met deze overname wil SD Worx de ontwikkeling van digitale HR- en payroll-technologie voor Europese werkgevers versnellen.

GlobePayroll ontwikkelt cloud-based Core HR en payrolltechnologie voor bedrijven in de mid-market met meerdere vestigingen in Europa. Met de Global People Services oplossing van GlobePayroll krijgen klanten een totaalbeeld van hun personeel en loonkosten. Internationale werkgevers kunnen met een enkele digitale oplossing en volgens dezelfde processen werken in heel Europa. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf ook payrollsoftware die specifiek gericht is op de Franse en Luxemburgse markt.

“Dankzij deze transactie zullen we onze oplossingen voor digitale HR en payroll versneld versterken. Door de kennis, expertise en het aanbod van SD Worx en GlobePayroll meer te integreren, kunnen we internationale klanten nog beter bedienen”, zegt Kobe Verdonck, CEO van SD Worx.

De vier oprichters van GlobePayroll blijven aan boord en zullen rollen opnemen binnen de SD Worx groep, onder andere binnen Adessa, dat in april werd overgenomen (zie persbericht). De ontwikkeling van de cloudoplossingen van GlobePayroll zal worden aangestuurd door Hans Janse, die eerder bij onder meer HP, Raet en Exact aan de slag was.

“Wat mij aantrekt, is de positieve en professionele uitstraling van SD Worx en de enorme drive om de internationale groeiambitie waar te maken. De internationale softwarestrategie speelt daarin een cruciale rol. Veel bedrijven in het mid-market segment die in verschillende landen actief zijn, worstelen met internationale HR en payroll. Door de volledige integratie van GlobePayroll in SD Worx hebben we de diensten, de software en de mensen met de juiste kennis en expertise, om deze bedrijven te helpen.”

SD Worx en GlobePayroll zullen na de zomer vanuit hetzelfde gebouw werken in Parijs, La Défense. Ook de Franse collega’s van Protime, eveneens deel van SD Worx, zullen daar hun intrek nemen. De continuïteit van de dienstverlening naar de bestaande GlobePayroll klanten blijft gegarandeerd.