1. Home>
 2. Over ons>
 3. Persberichten>

Jolien D’Hoore en Christine Majerus verlengen contract bij SD Worx Cycling Team

Antwerpen, 16 juni 2020 – Olymisch kampioene Jolien D’Hoore heeft haar contract bij de huidige Boels-Dolmans formatie met een jaar verlengd waardoor zij in het nieuwe olympische jaar 2021 de kleuren van de nieuwe hoofdsponsor SD Worx verdedigt. Ook de tienvoudig Luxemburgse kampioene op de weg Christine Majerus blijft de ploeg trouw. Majerus verlengt voor twee jaar. Eerder verlengden al olympisch kampioene Anna van der Breggen, Europees kampioene Amy Pieters, voormalig wereldkampioene Chantal Blaak en het Nederlandse talent Lonneke Uneken hun contract bij de beste vrouwenwielerploeg van de wereld. Daarmee is de toon gezet.

Sportief manager Danny Stam heeft hoge verwachtingen van D’Hoore. De dertigjarige Gentse heeft al 46 overwinningen op het hoogste niveau gerealiseerd: “Vorig jaar had Jolien pech door een sleutel- en elleboogbreuk en door de coronapandemie heeft ze zich dit seizoen nog niet kunnen bewijzen. Ik weet zeker dat ze erop gebrand is om volgend jaar in de kleuren van de Belgische hoofdsponsor SD Worx te excelleren. Ik verwacht op de weg een aantal mooie overwinningen van haar. In het voorjaar gaat ze zich richten op het Vlaamse werk, terwijl haar vizier na april op de Olympische Spelen in Tokio is gericht.”

  Com_Jolien D’Hoore and Christine Majerus extend contracts with the SD Worx Cycling Team_1200x800_1

  “Ik heb niet lang getwijfeld toen de ploeg mij een nieuw contract aanbood”, geeft Jolien D’Hoore aan. “Als enige Belgische in een Nederlandse ploeg heb ik me hier meteen thuis gevoeld. Ik ben trots dat we de komende jaren met SD Worx, een groot, bekend en van oorsprong Belgisch bedrijf, een nieuwe hoofdsponsor hebben. Als Belgische wielrenster hoop ik deze sponsor in de verf te kunnen zetten. Na het pechseizoen 2019 ben ik nu bezig om hopelijk in het tweede deel van 2020 nog goed te presteren. Ik hoop dat de door het corona-virus uitgestelde wedstrijden alsnog kunnen doorgaan dit jaar. Natuurlijk richt ik me dan ook op het Vlaamse werk. Dat ligt me goed en al die klassiekers voelen voor mij als een thuiswedstrijd.” 

  Jolien D’Hoore veroverde op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016 de bronzen medaille op het omnium. Met Lotte Kopecky is D’Hoore de laatste jaren op de koppelkoers op de piste ook zeer succesvol. Samen werden ze al eens wereldkampioen (2017) en Europees kampioen (2016) op dit onderdeel. Stam ziet haar graag ook op het omnium uitkomen in Tokio. “Zeker nu de korte explosieve onderdelen uit het omnium zijn gehaald is de kans op een medaille voor D’Hoore zeer realistisch. De overstap van de weg naar de baan is hierdoor makkelijker te realiseren”, aldus Stam.  

  Zelf geeft d’Hoore aan dat ze zich helemaal op de koppelkoers (madison) gaat richten: “Daar zijn de medaillekansen gewoon het grootst en dus krijgt de koppelkoers alle prioriteit. Ter plekke kijken we vervolgens of Lotte of ik op dat moment het sterkste is om het omnium te doen.” 

  Danny Stam is ook tevreden dat hij Majerus (33 jaar) voor het team heeft weten te behouden. “Sinds 2014 is Christine een vaste waarde in de ploeg. Zij is een megagoede teamplayer, een luxeknecht die altijd bereid is om zichzelf weg te cijferen voor anderen. Wanneer ze echter in de situatie komt dat ze zelf kan winnen, kan ze het ook afmaken. Haar zege vorig jaar in de Boels Ladies Tour was daar een bewijs van. Verder eindigt zij iedere winter in een groot aantal veldritten bij de besten.”