1. Home>
 2. Over ons>
 3. Persberichten>

SD Worx zet internationale groei verder door met overname Aditro in Scandinavië

SD Worx neemt Aditro over, een Cloud HR & Payroll softwareleverancier in Zweden, Finland en Noorwegen. Met deze transactie zet SD Worx weer een nieuwe stap om uit te groeien tot dé aanbieder van payroll- en HR-diensten in Europa.

  Aditro: Marktleider in Scandinavië

  Aditro heeft ruim 600 medewerkers in Zweden, Noorwegen, Finland en Estland. Zij bedienen bijna 1.200 klanten in zowel het MKB als de grote organisaties (zoals IKEA, KPMG, Saab en Volvo), die samen ongeveer 1 miljoen werknemers ondersteunen. In 2020 realiseerde Aditro een omzet van 614,5 miljoen Zweedse Kroon en zijn ze marktleider in Zweden (23%), Noorwegen (34%) en Finland (39%).  

  "Voor SD Worx is dit een unieke kans om de Scandinavische markt te betreden en Finland, Noorwegen en Zweden te bedienen. Zowel onze medewerkers als klanten hebben voordeel bij de integratie van Aditro binnen SD Worx. De beslissing om Aditro over te nemen is gebaseerd op onze complementaire geografische regio's, businessstrategieën en productportfolio's, alsook door onze gedeelde culturen en waarden", aldus Kobe Verdonck, CEO van SD Worx. "Het spreekt voor zich dat we ervoor gaan zorgen dat de collega's van Aditro zich thuis voelen bij SD Worx. We ondersteunen het bestaande managementteam van Aditro, dat aanblijft, bij het realiseren van de veelbelovende groeiplannen en het garanderen van de bedrijfscontinuïteit. Aditro heeft een duidelijk stappenplan om zijn kernactiviteiten verder te ontwikkelen en heeft dit plan aangevuld met nieuwe strategische initiatieven om nog meer te kunnen groeien in toekomst. SD Worx gaat helpen bij het bereiken van deze doelstellingen."

  "Naarmate we elkaar beter hebben leren kennen, hebben we gezien dat de cultuur en kernwaarden van SD Worx en Aditro veel gelijkenissen vertonen," zegt Martin Sjögren, CEO bij Aditro. "Door ons aan te sluiten bij een solide marktleider als SD Worx, kunnen we verder bouwen aan onze digitale oplossingen en kunnen we ons aanbod uitbreiden om tegemoet te komen aan de behoeften en verwachtingen van onze klanten."

   Voor SD Worx is dit een unieke kans om de Scandinavische markt te betreden en Finland, Noorwegen en Zweden te bedienen
   Com_martins_joegren_950_1424
   Naarmate we elkaar beter hebben leren kennen, hebben we gezien dat de cultuur en kernwaarden van SD Worx en Aditro veel gelijkenissen vertonen
   Com_martins_joegren_950_1424
   Martin Sjögren, CEO, Aditro

   Goede match

   Aditro en SD Worx werken al jarenlang samen, doordat ze beiden in 2010 de Payroll Services Alliance (PSA) hebben opgericht. Met deze service bedienen ze klanten in 150 landen over de hele wereld. De overname van SD Worx zal Aditro in staat stellen om zijn groeiambities te versnellen door een breder, internationaler aanbod van HR- & payroll-diensten te bieden aan het klantenbestand. 

   "We helpen onze klanten met het waarmaken van hun digitale transformatie-ambities met onze clouddiensten en mobile-first aanpak", vertelt Martin Sjögren. "Ons modulaire en functionele cloud-platform en onze mobiele app, met een gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface, biedt volledige toegang tot al deze functionaliteiten."
   "Nu we één bedrijf zijn, hebben we een schitterende kans om Aditro's cloud-technologie en mobile-first aanpak te optimaliseren om onze klanten nóg beter te bedienen, ons klantenbestand nog verder uit te breiden en om onze ambitie om de Europese nummer één te worden, waar te maken", besluit Kobe Verdonck.
   De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt. SD Worx is geadviseerd door EY (financiën en fiscaliteit) en DLA Piper (juridisch). Aditro en R12 Kapital (de Verkoper) werden geadviseerd door William Blair (enige financieel adviseur), Roschier (juridisch) en Deloitte (financieel en fiscaal).

    Over SD Worx

    In een wereld waarin werk een nieuwe invulling krijgt, willen mensen inspiratie putten uit hun job en de vrijheid krijgen zich te focussen op wat echt telt. Tegelijk hebben organisaties dynamische en gemotiveerde medewerkers nodig die kunnen rekenen op slimme technologie. Als toonaangevende Europese leverancier van people solutions laat SD Worx organisaties Human Resources gebruiken om meerwaarde te leveren voor hun eigen business én voor iedereen die voor hen werkt. SD Worx levert people solutions die mensen hun hele carrière lang helpen: van het aantrekken tot het verlonen, belonen en ontwikkelen van het talent dat organisaties succesvol maakt. SD Worx draagt bij aan betere prestaties van organisaties en biedt zijn diensten aan via vier mogelijkheden: technologie, outsourcing, uitgebreide expertise en relevante inzichten uit data.

    Meer dan 70.000 kleine en grote ondernemingen over de hele wereld vertrouwen op de 75 jaar ervaring van SD Worx. Het bedrijf biedt zijn people solutions in 130 landen aan, berekent de lonen van ongeveer 4 miljoen werknemers en behoort hierbij wereldwijd tot de top 5. De meer dan 4.600 medewerkers van SD Worx zijn actief in elf landen: België (hoofdzetel), Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Mauritius, Nederland, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. In 2019 haalde SD Worx een geconsolideerde omzet van 767,6 miljoen euro

     Meer informatie voor persrelaties: 

     SD Worx
     Pieter Goetgebuer
     T +32 (0)3 201 76 68 / M +32 (0)497 45 36 73
     Pieter.goetgebuer@sdworx.com